Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Komputer samoczynnie się wyłacza

PawcioV6
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hello wszystkim mam ostatnimi czasem mały problem. Problem polega na samoczynnym wyłączeniu się podczas grania, lecz obraz pozostaje, a wiatraki chodzą. Dzieje się tak z 3 dni. Dziś (26.12.br) wyłączył z 3 razy podczas gry Warface 1 raz w menu, 2 razy podczas grania (na mapie). Nic nie było dziwnego gdy by się całkiem wyłączył zgasł obraz oraz wentylatory nie chodziły, bo pewnie coś zruszyłem. Przy tym dziwnym zjawisku towarzyszy dźwięk wyłączenia się komputera.

Spec:

-Płyta główna NEC wi1520/ Asus P5E WS Pro/N (zależy na jaki program się popatrzy, bo inny podaje inną wersje)

-Procesor Intel Quad Q8200

-4Gb ram 

-Grafika Nvidia GT9600

-Zasilacz Modecom 420W (nie wieżę w "czarną listę zasilaczy")

-Chłodzenie procesora Spartan 3 LT HE 1012

Dodam, że nie możliwe przegrzewanie procesora, bo chłodzenie ma z może 1 tydzień i dobrze się trzyma.

W przegrzanie procesora się nie wierzy tylko sprawdza temperaturę programem.

Rozwiń to co napisałeś ze komputer się wyłącza ale obraz zostaje bo nie jestem pewny o co ci dokładnie chodzi. 

A no i czym jest dźwięk wyłączania komputera? Dzwiek zamykania systemu czy o co chodzi

9 godzin temu, MajsterPan napisał:

W przegrzanie procesora się nie wierzy tylko sprawdza temperaturę programem.

Rozwiń to co napisałeś ze komputer się wyłącza ale obraz zostaje bo nie jestem pewny o co ci dokładnie chodzi. 

A no i czym jest dźwięk wyłączania komputera? Dzwiek zamykania systemu czy o co chodzi

1. Zależy od gry, ale max 35 spoczynek nawet potrafi zejść do 15

2. Nie umiem dobrze tego opisać i nie chodzi mi dźwięk windowsa, bo w W10 nie ma go. Dźwięk taka końcówka wyłączenia się komputera.

4 godziny temu, Lewanek* napisał:

Zaktualizuj sterownika do karty graficznej itp. I polecam też przeczyscic komputer w środku z kurzu sprężonym powietrzem.

Mam aktualne. W obudowie mie ma kurzu, bo kupiłem nową wraz z chłodzeniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin