Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Ktoś się zna na informatyce i elektryce?

MajsterPan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jest. Może przedstawię swój pomysł a jak ktoś nie ma nic lepszego to trudno. Ogólnie planuje zrobić to na podstawie arduino. Zobaczę po jakim czasie od włączenia komputera zacznie świecić się led w myszce i zrobię odpowiedne opóźnienie a potem już z górki. Oddychanie ogarnę sterownikiem od ledów lub pokombinuje coś z tym arduino.

Jeżeli nie umiesz elektryki to lepiej się tym nie bawić(chyba, że nie będziesz się wysilał i np bawił przy modulach) ja przedstawię mój plan (elektrykiem nie jestem ale na informatyce się znam) Nie wiem jaka to wersja  myszki, ani jaki ma tam moduł czy przez co to idzie, lecz można poprowadzić kabel z modułu przy ledach znaleźć odpowiednie miejsce w niej gdzie to odpowiada i poszukać w myszczę. Ja mam tak z starym racerem podłączyłem kabel od zasilania ledów z myszki (cały moduł z oświetlenia) i podłączyłem do ledów ale w kompie w panelu do tego sterowania, w twoim może tak łatwo nie być lecz mówię jak u mnie to zadziałało :D ale zajęło mi to z tydzień :/ posprawdzenie co do czego itp itd

@Rother dobry plan aczkolwiek musiałbym wymienić ledy na takie którym wystarczy to napięcie z usb co zapewne zrobię przy budowie nowego stanowiska (wymiana stołu nowy układ itd) ale no jest ten problem nowych kabli od myszki do ledów gdzie chciałbym mieć jak najmniej kabli widocznych w przyszłości a także jest trochę strach ze coś za przeproszeniem zje*ie a myszka (jak dla mnie) nie jest tania.

16 minut temu, MajsterPan napisał:

@Rother dobry plan aczkolwiek musiałbym wymienić ledy na takie którym wystarczy to napięcie z usb co zapewne zrobię przy budowie nowego stanowiska (wymiana stołu nowy układ itd) ale no jest ten problem nowych kabli od myszki do ledów gdzie chciałbym mieć jak najmniej kabli widocznych w przyszłości a także jest trochę strach ze coś za przeproszeniem zje*ie a myszka (jak dla mnie) nie jest tania.

Ja nie namawiam, jak mówiłem wyżej robiłem to na starym razerze, a co do kabli to miałem tam taką plecionkę która dało się wyciągnąć i to zrobiłem dołożyłem jednego kabla wszystko zawinąłem i się ładnie schowało :D

Jak coś zawsze jest termo-kurczka :D tylko wygląd :/ i tu się wszytko rozchodzi :/ innej możliwości nie ma bez użycia dodatkowego kabla

Toszto kabel z myszki trzeba odprowadzać

Na ELEKTRONICE się nie znam, ale jakbyś podłączył pod myszke te ledy to tam by się (może) w myszce bulbulatorowałoby się wszystko.

Chyba że jakiś moduł znajdziesz i kupisz do ledów. Z allegro lub aliexpress nwm.

W dniu 21.03.2018 o 20:13, KAR_90lewap napisał:

Toszto kabel z myszki trzeba odprowadzać

Na ELEKTRONICE się nie znam, ale jakbyś podłączył pod myszke te ledy to tam by się (może) w myszce bulbulatorowałoby się wszystko.

Chyba że jakiś moduł znajdziesz i kupisz do ledów. Z allegro lub aliexpress nwm.

To samo co wymyślił rother z odprowadzaniem kabla od sterownika. Nie zdziwiłbym się gdyby ledy w myszce były słabsze niż te w pasku.

Narazie skłaniam się ku wykorzystaniu arduino. Dzięki temu mogę zrobić sobie full sterownik dołożyć moduł bluetooth i sterować wszystkim z telefonu. Jak dobrze wykombinuje to może uda się zrobić tak żeby wykrywało włączanie komputera i ograniczało sterowanie do zmiany koloru a efekt mniej więcej zsynchronizować z efektem w peryferiach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin