Skocz do zawartości

WujekKruk

Gracz
  • Postów

    140
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

O WujekKruk

  • Urodziny 26.12.2002

W świecie gry

  • ID konta gracza 15946
  • Nick WujekKruk
  • Data rejestracji 2015-08-25 11:35:58
  • Ostatnio widziany 2024-09-29 19:09:12
  • Łączny czas gry 3582 godz. 36 min.
  • Organizacja Olimp
  • ➜ Ranga God of Underground
  • Biznes 4FIGHT
  • ➜ Ranga Doswiadczony Pracownik
  • Respekt
    37
    Life Points
    33977
    Punkty karne
    1972

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    San Andreas
  • Płeć:
    mężczyzna
  • Zainteresowania:
    Różne.

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    Wujek Mariuszek

Ostatnie wizyty

31726 wyświetleń profilu

Osiągnięcia WujekKruk

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje WujekKruk

  1. Przepis na Żur śląski moi kochani

    Składniki:

    • 500 g ziemniaków
    • 700 g wędzonego surowego boczku
    • włoszczyzna
    • 3 suszone grzybki
    • 2 cebule
    • 500 g surowego boczku
    • kiełbasy i wędzonki
    • 500 ml zakwasu (ukiszonego z żytniej mąki)
    • 2 łyżki tłuszczu domsmażenia
    • 3 ziarenka ziela angielskiego
    • sól
    • czarny pieprz
    • czosnek
    • liście laurowe
    • majeranek
    • natka pietruszki
    • 2 jajka
    • śmietana 30%
       

      Opis przygotowania:

      W 2 l wody ugotować wędzony boczek z dodatkiem włoszczyzny i ziemniaków pokrojonych w kostkę, aby powstał wywar (po ugotowaniu wyjąć włoszczyznę i boczek). Grzybki namoczyć w wodzie i obgotować. Pokroić boczek, cebulę, kiełbasę – wszystko zasmażyć. Połączyć wywar z wędzonego boczku z podsmażonymi cebulką, boczkiem i kiełbasą oraz grzybkami i wywarem z nich. Dodać sól, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, 2 ząbki czosnku, dolać zakwas. Gotować ok. 20 minut, dodać majeranek, natkę pietruszki i gotować jeszcze 10 minut. Doprawić wg uznania. Zupę podawać z ugotowanym na twardo jajkiem i kwaśną śmietaną.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin