-
Postów
132 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Typ konta
Zwykłe
Osiągnięcia neejm
![Tytuł: Użytkownik (2/4) Użytkownik](https://mta4life.pl/uploads/monthly_2022_09/uzytkownik2.png.7169b2bcb8babffb8ccfc039b2e73d8f.png)
Użytkownik (2/4)
149
Reputacja
Aktualizacja statusu
Zobacz wszystkie aktualizacje neejm
-
Przepis na bycze jądra by lil_kasztan
Składniki:
2 jądra
200 g boczniaków
1 mała gałązka rozmarynu
1 ząbek czosnku
masło klarowane do smażenia
100 ml wina czerwonego wytrawnego
sól
pieprzPrzygotowanie:
Boczniaki obsmażyć na maśle z dodatkiem ząbka czosnku, przyprawić solą i pieprzem
Z jąder zdjąć skórę i pokroić w plastry. Sparzyć wrzątkiem. Na patelni roztopić maso klarowane, dodać rozmaryn, włożyć plastry jąder na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron przez kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z patelni, wlać wino, szybko zredukować na dużym ogniu.
Prezentacja:
Usmażone jądra polać sosem, serwować z boczniakami.