Skocz do zawartości

bilu.

Administrator RCON
  • Postów

    2001
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    92
  • Typ konta

    Zwykłe

Ostatnia wygrana bilu. w dniu 31 Marca

Użytkownicy przyznają bilu. punkty reputacji!

O bilu.

  • Urodziny 31.01.2001

W świecie gry

  • ID konta gracza 44576
  • Nick bilu.
  • Data rejestracji 2016-06-25 21:07:00
  • Ostatnio widziany 2024-07-05 01:43:16
  • Łączny czas gry 7432 godz. 16 min.
  • Organizacja Olimp
  • ➜ Ranga Chief ♛
  • Biznes KSF
  • ➜ Ranga Przewodniczacy ♛
  • Frakcja SA Police Department
  • ➜ Ranga Assistant Chief of Police ★
  • Respekt
    -11
    Life Points
    105994
    Punkty karne
    1273

Kontakt

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    Stolica
  • Płeć:
    mężczyzna

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    susgroup

Ostatnie wizyty

108741 wyświetleń profilu

Osiągnięcia bilu.

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje bilu.

  1. Do miski wsyp pełną szklankę mąki pszennej + jeszcze dwie łyżki mąki. Będzie to około 230 gramów mąki. Używam zazwyczaj mąki pszennej tortowej lub mąki uniwersalnej. Wbij trzy średniej wielkości jajka i wlej szklankę mleka oraz szklankę wody. Dodaj szczyptę soli i wlej cztery łyżki oleju roślinnego np. ryżowego lub z pestek winogron.

    Miksuj ciasto przez kilka minut na gładką masę, by pozbyć się ewentualnych grudek. Ciasto możesz odstawić na 30 minut, by odpoczęło. Nie jest to jednak konieczne, chociaż zawsze polecam zostawić ciasto, by uzyskało idealną konsystencję. 

    Jeśli szykujesz ciasto na naleśniki na słodko, to zamiast wody możesz użyć ulubionego, owocowego napoju gazowanego. Olej możesz też zastąpić roztopionym i przestudzonym masłem lub olejem kokosowym (również roztopionym i przestudzonym).
    Jeśli szykujesz naleśniki na słono, to zamiast wody możesz użyć piwa (tylko dla dorosłych).

    1. Pokaż poprzednie komentarze  1 więcej
    2. RomekPijak

      RomekPijak

      1. W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
      2. W drugiej misce wymieszać trzepaczką gazowaną wodę mineralną, olej i jajka.
      3. Następnie wymieszać trzepaczką składniki z obu misek. Nie mieszać długo, lecz tylko do momentu połączenia się składników. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką kawałki czekolady.
      4. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nałożyć do papilotek.
      5. Muffinki piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut, do suchego patyczka, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół). Studzić przez parę minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie wyciągnąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia
    3. bilu.

      bilu.

      To kiedy do masterchiefa idziemy?

    4. minecraftmaciek2010PL.

      minecraftmaciek2010PL.

      Nawet teraz, z tobą w ogień Bilu

    5. bilu.
    6. Budzik.

      Budzik.

      Nie może zabraknąć przepisu na bigos:

      Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Dodać mięso i dokładnie je obsmażyć.
      Wlać 2 szklanki gorącego bulionu lub wody z solą i pieprzem, zagotować. Następnie dodać połamane suszone grzyby, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut.
      Dodać listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła śliwkowe lub posiekane śliwki, obrane i pokrojone w kosteczkę obrane jabłko i wymieszać.
      Dodać odciśniętą kiszoną kapustę oraz wlać szklankę wody, wymieszać. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut.
      Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do kapusty i gotować przez ok. 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
      Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści.
      Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek kapusty cały czas mieszając. Przełożyć zawartość patelni z powrotem do garnka, wymieszać i zagotować.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin