Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SpeakeR oskarżony przez Jasiekk

Johnny*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:@SpeakeR
    Data i godzina zdarzenia:16.10.2018
    Pełen opis sytuacji: Zacznę od tego, że funkcjonariusz gonił mnie od sf aż do ls i wszystko było w porządku do momentu gdy nie wywróciłem się na dach. Wtedy podjechał po mnie kolega i zabrał mnie od własnie funkcjonariusza. Po tym jak odjechaliśmy od niego postanowiliśmy przenieść akcję na DM. Wjechaliśmy na dm a za nami @SpeakeR. Wyszliśmy z pojazdu następnie chciałem do niego zacząć strzelać. Ten zaś zaczął mnie i mojego znajomego taranować pojazdem frakcyjnym. Następnie wyszedł z radiowozu gdzie byłem na glebie bo przed sekundą mnie ztaranował, nastepnie strzelił do mnie z paralizatora i do mojego kolegi. Zakuł nas w kajdanki lecz po sekundzie wypuścił mojego kolege i zabrał mnie na miejsce gdzie porzuciłem auto. Po zapytaniu się go od kiedy można taranować autem frakcyjnym na dm, on powiedział, że ma takie prawo. A gdy spytałem się innych czy można taranować autem na dm i czy sapd może to otrzymałem wiadomość, że takiej możliwości nie mają. Na sam koniec wraz z swoim kolegą zaczęli się tlumaczyć, że niby odgrywali to tak jak by było w prawdziwym życiu, no ale ja się pytam czy w prawdziwym życiu przejechałbyś kogoś 3 razy a potem jeszcze strzelał do niego z paralizatora? Dla mnie sytuacja jest trochę niezrozumiała, bo gdyby gracz zaczął taranować Policjanta na DM to od razu by miał prawko, a w tym przypadku zostało to olane. Jeszcze pomijając fakt, że naliczyli mi 9k mandatu za "skracanie, jazdę pod prąd ( która nie miała miejsca bo jezdziłem po prawym pasie cały czas ) i za przekroczenie prędkości, Halo jechałem elegy 1.8 a nie infkiem 2.2 żeby przekroczyć prędkośc 4 razy. Dla mnie niepoważne zachowanie z ich strony.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: Logi

Ja, Jasiekk zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje

Edytowane przez Jasiekk

Witam. Została napisana skarga na mnie, więc się wypowiem.

Po 1. Gdy wjechaliście na dm'a zaczęliście do mnie strzelać z broni tak zwanej AK-47, więc ty i twój kolega dostał z pushbara, gdzie takie sytuacje w amerykańskiej policji mają miejsce.

Po 2. Ciebie złapałem, a kolegi nie wypuściłem tylko źle przypadkiem przepisałem dwa razy id twojego kolegi i się nie udało mi go zakuć, tym samym uciekł.

Po 3. Nie staranowałem was raz, tyle, że chciałem chciałem nawrócić pojazd tak, abym jak wysiadł nie zginął.

Po 4. Żądasz od nas, abyśmy odgrywali rp, lecz gdy wy dostaliście z pushbara, to wstaliście i zaczęliście normalnie biegać ; magicznie z kieszeni wyjęliście AK, a może z nerki? Bo jakoś nie specjalnie odgrywaliście to, że wyjmujecie bronie z pojazdu.

Po 5. ,, Jeszcze pomijając fakt, że naliczyli mi 9k mandatu za "skracanie, jazdę pod prąd ( która nie miała miejsca bo jezdziłem po prawym pasie cały czas ) i za przekroczenie prędkości, Halo jechałem elegy 1.8 a nie infkiem 2.2 żeby przekroczyć prędkośc 4 razy. '' 

~ Mandat dostałeś za:

& Jazdę na skróty,

& Jazdę pod prąd,

& Przekroczenie prędkości od 70 km/h

& 0 zasad RP

& Ucieczka od 10 do 30 minut

+ Miałeś mnożnik.

Po 1. O pushbarze  powiedziałeś dopiero gdy zaczynałem się wykłócać, sam napisałeś, że możesz mnie taranować po tym jak napisałem do cb na dm, że "od kiedy policja może taranować na dm" , poza tym wydaje mi się, że push bar nie służy do popychania ludzi tylko aut i do spychania ich z drogi. 

Po 2. Nie wiem ile ty sobie naliczyłeś ale jechałem z sf do ls i wwaliłem się obok dm, po swojej jeździe wiem, że nie zajęło mi to więcej jak 10 min 

Po 3.  "Żądasz od nas, abyśmy odgrywali rp, lecz gdy wy dostaliście z pushbara, to wstaliście i zaczęliście normalnie biegać ; magicznie z kieszeni wyjęliście AK, a może z nerki? Bo jakoś nie specjalnie odgrywaliście to, że wyjmujecie bronie z pojazdu." jeżeli bawisz się w to to mam tą samą sytuację, przejechałeś obywatela, a następnie postrzeliłeś go. Powątpiewam, żeby policja tak robiła :)

Po 4. poza ty to sam wjechałeś na DM będąc samemu na pościgu, przy czym złamałeś zasadę jaka tam panuje, a mianowicie : Zakaz taranowania pojazdami na DM.

A więc tak

Początek pościgu za mną :

[2018-10-16 19:27:32] [Output] : * [UWAGA] Funkcjonariusz SpeakeR Nakazał Ci się zatrzymać!
[2018-10-16 19:27:32] [Output] :  * (( Zanotowana prędkość to 136 km/h ))

Koniec pościgu za mną :

[2018-10-16 19:33:32] [Output] : ✔ Zostałeś/aś zakuty/a przez funkcjonariusza SpeakeR!
[2018-10-16 19:33:32] [Output] : ✔ Zostałeś/aś złapany/a przez funkcjonariusza SpeakeR!

Wniosek : Czas pościgu to dokładnie 6 minut, a więc nie mieściłem się w pościgu 10-30 min.

Po drugie :

Gdy już przejechałeś mnie parę razy na tym dm, powiedziałem, że nie można taranować pojazdem na strefie DM, na co ty odpowiedziałeś :

[2018-10-16 19:33:42] [Output] : SpeakeR [17]: mam takie prawo
I usprawiedliwiłeś to sobie takim zdaniem
[2018-10-16 19:33:45] [Output] : SpeakeR [17]: też macie rp niezłe

Potem gdy zapytałem kolegę funkcjonariusza, czy takie coś jest dozwolone, on jednoznacznie odpowiedział : Nie.

Po trzecie :

Gdy stwierdziłem, że popełniliście błąd to wy nie mogliście tego przyjąć i zaczęliście wymyślać bzdury na temat Bumperów z przodu. 

[2018-10-16 19:37:46] [Output] : Teddy. [300]: poza tym dostałeś z bumpera
[2018-10-16 19:37:47] [Output] : Teddy. [300]: wiec

[2018-10-16 19:37:51] [Output] : Teddy. [300]: po to jest stworzony
[2018-10-16 19:37:52] [Output] : Jasiekk [95]: coo
[2018-10-16 19:37:54] [Output] : SpeakeR [17]: Do tego mamy bumpery
[2018-10-16 19:37:54] [Output] : Teddy. [300]: do taranowania
[2018-10-16 19:37:55] [Output] : Teddy. [300]: bumper
[2018-10-16 19:37:57] [Output] : Teddy. [300]: to z przodu
[2018-10-16 19:37:59] [Output] : Teddy. [300]: taki metal

Gdzie bumper NIE służy do taranowania LUDZI tylko do taranowania samochodów, płotów etc. 

Dowód :

A push bumper or nudge bar is fitted to the chassis of the car and located to augment the front bumper, to allow the car to be used as a battering ram for simple structures or fences, or to push disabled vehicles off the road.

W tłumaczeniu :

Poprzeczny zderzak lub drążek dopasowujący są zamontowane na podwoziu samochodu i umieszczone w celu zwiększenia przedniego zderzaka, aby umożliwić użycie samochodu jako taranu do prostych konstrukcji lub ogrodzeń lub do pchnięcia wyłączonego pojazdy z drogi.

Na sam koniec :

Postanowiłeś, że się usprawiedliwisz tym :

[2018-10-16 19:38:21] [Output] : SpeakeR [17]: nie taranowałem

[2018-10-16 19:38:27] [Output] : SpeakeR [17]: tylko popchnąłem z bumpera

który służy do taranowania AUT.  

I jeszcze to co powiedziałeś na sam koniec mnie rozwaliło :

[2018-10-16 19:39:34] [Output] : SpeakeR [17]: Tym bardziej, że wzorujemy się na policji Amerykańskiej.

Czyli podsumowując :

Naliczyłeś mi za duży mandat .

Złamałeś zasadę jaka obowiązuje na DM czyli zakaz taranowania pojazdami na DM.

No i w sumie popisałeś się nie wiedzą na temat pojazdu frakcyjnego, bo skoro bumper służy do taranowania ludzi no to pzdr :) 

A i wsadziłeś mi auto do pp za 5k więc czekam na rozwiązanie akcji. 

Edytowane przez Jasiekk

Pushbar nie służy tylko do wykonania manewru, ale także można nim uderzyć osobę m.in w tej sytuacji zagrożenia życia officera. 

Zanim napiszesz skargę to zapoznaj się z Amerykańską strukturą. 

Odrzucam. 

Edytowane przez SandPower

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin