Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Pytanie do administracji serwera i prośba do RCON.

Avillen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w związku z tym co dzisiaj zauważyłem w liście kar, którą sprawdzałem sobie z nudów natrafiłem na bardzo dziwne zjawisko.

Darując sobie tej całej paplaniny wstępnej, zwyczajnie rozśmieszył mnie fakt, że kary za obrazę administracji są o wiele wyższe niż za obrazę gracza;

6EF43Pi.png

aPzUsp5.png

Serio za obrazę członka administracji przeciętna kara trwa od tygodnia w górę? Przecież przeciętny gracz dostając taką karę od razu traci chęć do gry na serwerze z powodu kary. Co to za gra z mute na 4 miesiące (XD) za zapewne napisanie "debilu, idioto" w stronę administracji? Nie ma to sensu.

Dla porównania, kary za obrazę zwykłego gracza;

IRrV4Wi.png

Ja rozumiem, że wy jesteście tak bardzo zapracowani tymi raportami, że czujecie się wyżsi od graczy i zwyczajnie z powodu władzy dajecie dłuższe kary. Tak działa ludzka psychika, ale przecież na tak dużym serwerze wszyscy powinni być równi.

Piszę ten temat jako zwykły, przeciętny gracz, który widzi, że jest coś nie tak - w sumie tak jak większość z tych ogarniętych, aczkolwiek nikt nie napisałby takiego tematu z powodu braku chęci, czy zwyczajnie obawy przed "udupianiem" ze strony administracji, bo przecież ktoś napisał, że jest coś tak jak nie powinno być to trzeba od razu specować i karać. ;D

Dlatego teraz mam pytanie, tak jak napisałem w nazwie tematu - dlaczego kary za obrazę administracji są wyższe od obrazy gracza? Przecież nie jesteście w żaden sposób lepsi od innych, również jesteście graczami jak wszyscy.

Wspomniałem wyżej o sensie gry - jeśli ktoś ze złości za prawko napisze "ku*wo" i dostanie mute 7 dni+ podczas gdy ktoś go wcześniej obraził i ta osoba dostała mute na kilka godzin, to jaki to jest sens gry dla "cejota" co zaczyna? Z miejsca opuszcza serwer i idzie do konkurencji, gra z takim mutem jest bezsensowna, a przecież administracja powinna dbać o rozwój serwera. : )

Te permy to już ogólnie parodia, aż się płakać chce. XD

Administracjo RCON, proszę Was o zrobienie czegoś z tym, gdyż źle to wpływa na myślenie przez graczy o administracji, bo zwyczajnie patrząc na te kary można sądzić, że uważają się oni za nadgraczy. W tej chwili nie ma tutaj jakiejkolwiek równości.

Nie, nie jest to żadna próba zaczepki - bo pewnie niektórzy tak pomyślą.

Pozdrawiam, Aviś.

10 minut temu, Kyzzw napisał:

@Avillen.

Wielki szacunek dla Ciebie, że chciało Ci się takie coś napisać, a nawet za to, że się odważyłeś. Sam wiele razy to zauważyłem, ale tak jak mówisz, nie chciało się nigdy napisać tego typu tematu. 

Ogólnie to masz rację, co do takich kar. :v

To samo co @Kyzzw. No przesada, zwyzywałem KRISU od ,, peda.ów" i otrzymałem mute 5 dni lub 7, nie pamiętam. Po chwili dałem repsa z tą samą treścią i otrzymałem bana 60 dni. Albo cbk w reportach, tu spotykamy takie samo zjawisko.

Edytowane przez V0jtuS|JI|.klsh

avilen oni sie po prostu czuja ze sa z lepszej gliny.nic nie poradzisz czuja sie na siłach władz

suport jak sama nazwa wskazuje mają nam pomagać  a jak widzisz znalezli sb inne zastosowanie na to xD

admin ma ogr pozątki   ale czuja sie reconami 

jedynie to recony sa spoko 

w sto % sie z tb zgadzam :)

zeby nie było sa wyjątki ktorych sb cenie :)

czekam w nie cerpliwosci na odp  supp jak i rowniez adm na twoj temat  :D

Edytowane przez NanditoTM*

Kary za obrazę administracji są wyższe z bardzo prostego powodu. Wszyscy robimy kawał roboty, każdy z nas robi to non-profit, bez zysku, bez korzyści. Po prostu dla Was. Dlatego też każdy z członków Administracji jest nietykalny i kary za jego obrazę są wysokie. I nie, nie planujemy tego zmieniać.

Osobiście uważam, że nie potrzebujemy tu graczy, którzy po odwaleniu czegoś i otrzymaniu kary zaczynają wyzywać. Lepiej postawić na jakość niż na ilość :). 

Godzinę temu, hoopak napisał:

Kary za obrazę administracji są wyższe z bardzo prostego powodu. Wszyscy robimy kawał roboty, każdy z nas robi to non-profit, bez zysku, bez korzyści. Po prostu dla Was. Dlatego też każdy z członków Administracji jest nietykalny i kary za jego obrazę są wysokie. I nie, nie planujemy tego zmieniać.

Osobiście uważam, że nie potrzebujemy tu graczy, którzy po odwaleniu czegoś i otrzymaniu kary zaczynają wyzywać. Lepiej postawić na jakość niż na ilość :). 

Kurde, mogą być odrobinę większe skoro tak uważacie, ale bez przesady - mute 7d to już dużo, nie mówiąc nic o permach i mutach 30d+.

Moim zdaniem te kary są aż za długie, zwyczajnie dużo osób ma problemy z nerwami lub po prostu 12 lat i po dostaniu prawka napisze "debilu", czy coś w tym stylu i potem nie może pisać 7 dni lub więcej. Nie wszyscy napiszą apelację, część pójdzie grać na inny serwer i prawdopodobnie zostaną tam już na zawsze.

4 minuty temu, Avillen. napisał:

Kurde, mogą być odrobinę większe skoro tak uważacie, ale bez przesady - mute 7d to już dużo, nie mówiąc nic o permach i mutach 30d+.

Moim zdaniem te kary są aż za długie, zwyczajnie dużo osób ma problemy z nerwami lub po prostu 12 lat i po dostaniu prawka napisze "debilu", czy coś w tym stylu i potem nie może pisać 7 dni lub więcej. Nie wszyscy napiszą apelację, część pójdzie grać na inny serwer i prawdopodobnie zostaną tam już na zawsze.

Jest to ,, przemyślane ", kara za obrazę suporta ban 60 dni, wczoraj typ za cbk do policji otrzymał mute 997 dni, przesada. Uważacie, że kilku graczy, a co jeżeli karę otrzyma kilkadziesiąt stałych graczy? Bez zwykłych graczy serwer stoi w miejscu, frakcję nie mają co robić, a reportów nie ma.

1 godzinę temu, hoopak napisał:

Osobiście jestem tego zdania co hoopak... lepiej 1 normalny niż 10 odwalaczy.

Jeśli nie będziecie nikogo wyzywać, to wyjdzie na to samo i wtedy nie będzie żadnych kar :) Jeżeli nie umiecie opanować emocji i po otrzymanie kary wzbudza to w was flustracje, to już nie jest problem administracji tylko wasz. Może i kary są trochę za długie, ale gdyby one były krótsze, każdy bez skrupułów wyzywalby sobie administrację od tak, no bo przecież kary są krótsze niż kiedyś nie prawda? Moim zdaniem nie powinno byc zmian w karach, ale w postawie graczy :)

5 godzin temu, hoopak napisał:

Jeżeli mogę to się wypowiem. Ogółem to robicie to non-profit, ale idąc na rangę support'a chyba trzeba liczyć się z tym, że robi się to non-profit z własnej nieprzymuszonej woli. I jak najbardziej kara może być wyższa bo pilnujecie porządku, ale bez przesady, że gracz który powiedzmy jedzie mi po rodzicach dostanie mute na maks. 5 dni, a gracz który napisze w nerwach do support'a cyt. "debilu", "idioto" dostanie 7d+ albo bana biorąc pod uwage to co napisał Avillen, że niektóre "Cejotki" to grupa wiekowa w przedziale 11-12 (nie ubliżając nikomu), którzy nie opanują swoich nerwów i napiszą właśnie takie słowa do administracji, które niby są obraźliwe, ale nie aż tak jak napisanie np. w stronę moich rodziców powiedzmy "Twoja matka to k*rwa, a twój ojciec to menel za*ebany", ale administracja nie będzie czuła tego samego co gracz, który dostał takiego punch'a. Po prostu kary są wysokie, ale w przypadku obrażania kogoś tak jak napisałem wyżej powinny być rozpatrywane tak samo lub podobnie.

Pozdrawiam.

W sumie jak już tak przedstawiamy kary w postaci muta. Nie raz ktoś zwyzywal mnie czy też moja rodzinę wysyłając loga od razu po zdarzeniu rzadko kiedy otrzymał muta przewazniej warna w momencie podobnej sytuacji do adm byl by perm zapewne. Frakcja sapd osobiście do nich nie mam nic lecz nie oszukujmy się jest frakcja jak każda inna lecz w momencie gdy napiszemy do nich coś lecą magiczne sumy muta od paru godzin do dni natomiast w momencie innej frakcji przykładowo Sara może z 2 razy zdarzyło się że ktoś dostał muta za obrazę przewazniej warn skoro już chcecie karać to karajcie każdego w miarę sprawiedliwie. Pozdrawiam.

@Nuk Was obowiązuje regulamin ekipy serwera, poza tym będąc w administracji reprezentujecie serwer, więc to logiczne, że Wy nie możecie sobie pozwolić na obrazę kogoś z obawy przed zawieszeniem; zwykły gracz dostaje po prostu karę wyciszenia, w przypadku obrazy członka ekipy o wiele za długą.

@Avillen. A gracza regulamin serwera nie obowiązuje? Nigdzie nie ma rozpisane jaki jest minimalny czas kary. Dlatego działa to w 2 strony. Administracja nie obraża graczy o to, że gracz taranuje bądź prowokuje. Bądźmy trochę rozsądni, jaki to jest poziom obrażać Administrację, która jest na każde zawołanie gracza? Oczekujmy trochę szacunku. Jesli ktos nie potrafi trzymać języka za zębami, to oznacza, że nie pasuje do community serwera i kara jak najbardziej jest słuszna, gdyż takich graczy nie chcemy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin