Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Janin, oskarżony przez Kubaaa.

Kubaaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: @Kubaaa

Nick osoby oskarżonej: @Janin

Powód napisania skargi: Witam, otóż w dniu dzisiejszym (15/11/18) w godzinach wieczornych nadążyła się niezbyt przyjemna sytuacja. Aby ta skarga miała sens, zacznę wszystko od początku. Ja wraz z dwójką moich przyjaciół przechadzaliśmy się w okolicach Mount Chilliad, nagle natrafiliśmy na pojazd marki Sultan porzucony na poboczu. Postanowiliśmy wezwać SARA jednak tego nie zrobiliśmy gdyż nagle podjechał jeden z pracowników frakcji SAMD. Napisaliśmy pracownikowi innej frakcji że znaleźliśmy porzucony pojazd i czy mógłby wezwać lawetę. W międzyczasie przyjechał trzeci znajomy z samochodem. Teren został ładnie zabezpieczony i czekaliśmy na przyjazd. Po kilku minutach zrezygnowaliśmy z czekania, jednak gdy zaczęliśmy odjeżdżać z miejsca nagle na horyzoncie pojawiła się laweta. Postanowiliśmy zawrócić i popatrzeć. I wtedy zaczął się młyn. Zostawiliśmy pojazd na poboczu, naprzeciwko zabezpieczenia. Z początku staliśmy na terenie zabezpieczonym, grzecznie zostaliśmy poproszeni o opuszczenie miejsca przez pracownika SAMD. Natychmiastowo opuściliśmy teren i stanęliśmy przed zabezpieczeniem, tak aby nie znajdować się na nim. Wasz pracownik nakazał aby pracownik SAMD nas wyprosił (Janin po prostu chciał wziąć pojazd bez rp - co jest zrozumiałe). My jednak chcieliśmy popatrzeć na całą akcje z boku, zobaczyć RP i tak dalej. Mimo wszystko zaczęto nam grozić reportem (przez pracownika SAMD). Jakoż iż nie łamaliśmy żadnej zasady czekaliśmy cierpliwie na supporta. Support grzecznie kazał nam zejść na pobocze, abyśmy nie tworzyli zagrożenia i na tym skończyła się interwencyjna Administracji. Janin odegrał RP i gdy już odjeżdżaliśmy napisał "kacper masz już sprawe u hyaka". Oczywiście było to skierowane do Kacperussssssa, waszego pracownika. Gdy już odjechaliśmy spróbowałem napisać do Janina co zrobiliśmy złe. Ten jednak mi nic nie odpisał. Po skonsultowaniu się z Kacprem okazało się że to nie jedyny powód dlaczego piszę tę całą skargę. Poprosiłem go o logi. Po całej akcji Kacper rozpoczął rozmowę z Janinem na /pm. Wszystkie istotne logi znajdują się poniżej, w skrócie opowiem że Janin bezpodstawnie oskarżył Kacpra o kolejne przewinienia, których nawet nie zrobił. 

Dowody: Dowody znajdują się niżej. 

Sytuacja I 

Spoiler

Pracownik bezpodstawnie prosi osobę z innej frakcji abyśmy się wynosili. (Staliśmy już poza zabezpieczeniem, a dokładnie przed nim!)

[2018-11-15 20:38:41] [Output] : Janin [331]: wez tych panow mi stad

Sytuacja II

Spoiler

Pracownik grozi "nakablowaniem" na Kacpra do lidera frakcji.

[2018-11-15 20:43:44] [Output] : Janin [331]: kacper juz masz sprawe do hyaka

[2018-11-15 20:43:57] [Output] : Janin [331]: tylko ostrzegam

Z tego co wiem to Janin nie należy ani do zarządu frakcji, ani nie jest członkiem administracji aby kogoś ostrzegać. 

0306P91.png

2sY86na.png

Sytuacja III

Spoiler

Pracownik oskarża bezpodstawnie i bez jakikolwiek dowódów Kacpra.

- Nie chce podać powodu

[2018-11-15 20:43:49] [Output] : Kacperussssss [80]: Dlaczego?

[2018-11-15 20:44:03] [Output] : >> Janin [331]: jaki jest powod?

[2018-11-15 20:44:19] [Output] : >> Janin [331]: Halo

[2018-11-15 20:44:19] [Output] : << Janin [331]: to sie dowiesz od niego

[2018-11-15 20:44:27] [Output] : >> Janin [331]: Cos zrobilem

[2018-11-15 20:45:07] [Output] : >> Janin [331]: Nie zlamalem zadnego punktu regulaminu.

[2018-11-15 20:45:15] [Output] : >> Janin [331]: Na sluzbie tez nie jestem

[2018-11-15 20:45:32] [Output] : >> Janin [331]: Wiec nie rozumiem jaki jest powod.

- Oskarża bezpodstawnie

[2018-11-15 20:46:25] [Output] : << Janin [331]: wposciles kolegow na baze

Kacper wcale nie wpuścił kolegów na bazę. Wjechał na stację benzynową frakcji bo miał prawie pusto w baku. Ja stałem przed bramą i widziałem jak pojazd techniczny czeka aż brama się otworzy czerwony Premier z całej "pety" przejeżdża bramę. 

[2018-11-15 20:47:15] [Output] : >> Janin [331]: Akurat to ktos wjezdzal i kazdy mogl sobie wjechac rownoczesnie z nim -- odpowiedź Kacpra na wcześniejszą wiadomość. 

[2018-11-15 20:46:56] [Output] : << Janin [331]: ale teraz razem z kolegami sobie ze mnie jaja bedziecie robi ?

Żadne "jaja" nie były uprawiane. Po prostu obserwowaliśmy przebieg akcji RP. 

[2018-11-15 20:47:26] [Output] : >> Janin [331]: Akurat to nie byly jaja tylko sobie patrzelismy. -- odpowiedź Kacpra na wcześniejszą wiadomość. 

Janinek znowu oskarża bezpodstawnie. 

[2018-11-15 20:47:54] [Output] : << Janin [331]: mam podeslac ss ? '' a moze janinek nie umie rp odgrywac'

Szkoda tylko, że nie napisał tego Kacper tylko gracz FreQe. :hah: Kacper odpisał tobie że to nie on a gracz FreQe. 

[2018-11-15 20:48:41] [Output] : << Janin [331]: nie wiem czy to byles ty czy nie mam to tak czy tak na ss 

Jeżeli zamierzasz kogoś oskarżać to warto wiedzieć czy był to on! 

Dodatkowo Janinek napisał:

[2018-11-15 20:50:06] [Output] : << Janin [331]: nie bede ci teraz mowil wszystkiego bo po 1 nie mam na to czas a po drugie nie chce mi si

Więc teraz, na forum będziesz mógł na spokojnie odpowiedzieć. Bo szczerze mówiąc - dalej nie wiem co zrobiliśmy źle. 

Dorzucam jeszcze screenshoty jak wyglądała nasza obserwacja.

LwIt625.jpg

Na zakończenie chciałbym tylko przypomnieć że:

§1. Pracownik porozumiewając się z innymi ma obowiązek zachowywać wszelkie zasady kultury osobistej, być uprzejmym oraz pomocnym.

To nie mi przypada czy ten pracownik złamał ten punkt regulaminu. Czy oskarżanie jest uprzejme to nie wiem 

Czekam na wyjaśnienia, pozdrawiam. 

Edytowane przez Kubaaa

A wiec tak przyjechałem na miejsce bo zostałem wezwany od pana z SAMD do porzuconego pojazdu przyjechałem wszystko było zabezpieczone. Gdy juz miałem zaczynać rp tych 3 panów utrudniało mi prace i poprosiłem pana z SAMD o to by ich zabrał z miejsca akcji rp skakali po zabezpieczeniach itp wraz z panem Kacperus. Lecz panowie nic sobie tego nie robili i dalej bawili sie w najlepsze na zabezpieczonym miejscu. Jeden uzywał nie ładnych emotek drugi się wyśmiewał "a może Janinek RP nie umie" skakali mi po lawecie. Wezwałem wraz z panem od SAMD supporta który wyprosił tych panów a gdy on sobie poszedł dalej bawili sie. Przed tą akcją pan kacperus wpuścił swoich kolegów na baze SARA a oni sobie jeździli autem i wariowali co potwierdzi @KarKuLaN i był przy tym @WaldemaR Napisałem do kacperus na pw ze takie zachowanie jest złe i źle o nim nim mówi gdy wraz z kolegami robią sobie takie żarty. On na to bym dał mu dowody napisałem mu ze tak jak sie zachowuje wraz z kolegami i ze ich wpuszcza na baze po to by sobie wariowali. Wspomniałem ze iż to sie powtórzy to zgłosze to do Hyaka by pomogł nam rozwiązać tą sytuacje i myslałem ze tak tez się stanie i dogadamy sie lecz najwidoczniej nie. Lecz nic co nie było by nie kulturalnego nie powiedziałem.  Mam jakieś SS lecz nie wszystkie co robili bo nie uwazałem ze będą mi potrzebne wstawie je za kilka minut jak będę na kompie

mam kilka SS lecz nie wszystkiego bo nie sądziłem ze bedzie to konieczne 

https://imgur.com/gallery/kn0t5pr

Edytowane przez Janin

Niestety jestem zmuszony potwierdzić wątek mówiący o tym, że @Kacperussssss wraz ze swoimi kolegami wjechali na bazę SARA. Byli na niej na chwilę. Trochę się pokręcili, "spalili kapora". Janin starał się ich zatrzymać na terenie bazy i najwidoczniej wezwać członka administracji, jednakże inny pracownik na służbie wypuścił ich.

Edytowane przez WaldemaR

Nikt nie skakał po lawecie staliśmy we 4 za zabezpieczeniami i nie skakalismy po nich gdy przyszedł Kacperix który powiedział że mamy odsunąć się z drogi. A więc przeszliśmy na drugą stronę drogi i obserwowalismy cały przebieg akcji gdy staliśmy I nic nie robiliśmy to pisałeś że mamy stąd odjechać.

19 minut temu, Janin napisał:

A wiec tak przyjechałem na miejsce bo zostałem wezwany od pana z SAMD do porzuconego pojazdu przyjechałem wszystko było zabezpieczone. Gdy juz miałem zaczynać rp tych 3 panów utrudniało mi prace i poprosiłem pana z SAMD o to by ich zabrał z miejsca akcji rp skakali po zabezpieczeniach itp wraz z panem Kacperus. Lecz panowie nic sobie tego nie robili i dalej bawili sie w najlepsze na zabezpieczonym miejscu. Jeden uzywał nie ładnych emotek drugi się wyśmiewał "a może Janinek RP nie umie" skakali mi po lawecie. Wezwałem wraz z panem od SAMD supporta który wyprosił tych panów a gdy on sobie poszedł dalej bawili sie. Przed tą akcją pan kacperus wpóścił swoich kolegów na baze SARA a oni sobie jeździli autem i wariowali co potwierdzi @KarKuLaN i był przy tym @WaldemaR Napisałem do kacperus na pw ze takie zachowanie jest złe i źle o nim nim mówi gdy wraz z kolegami robią sobie takie żarty. On na to bym dał mu dowody napisałem mu ze tak jak sie zachowuje wraz z kolegami i ze ich wpószcza na baze po to by sobie wariowali. Wspomniałem ze iż to sie powtórzy to zgłosze to do Hyaka by pomogł nam rozwiązać tą sytuacje i myslałem ze tak tez się stanie i dogadamy sie lecz najwidoczniej nie. Lecz nic co nie było by nie kulturalnego nie powiedziałem.  Mam jakieś SS lecz nie wszystkie co robili bo nie uwazałem ze będą mi potrzebne wstawie je za kilka minut jak będę na kompie

Nie poprosiłem cie o dowody. Podałem ci argument który mówi o tym ze gdy ktos pojazdem technicznym wjezdzal na baze, kazdy mogl sobie wjechac. Po prostu mogl z całej "pety" wjechać chociazby w ten pojazd techniczny i juz by sie znajdowal w bazie, wiec nie rozumiem twojego argumentu dotyczącego wpuszczania kolegów na baze.

EDIT: Dodam jeszcze iż potwierdzenie że ktoś coś zrobił, przez inną osobę to nie jest dowód.

Edytowane przez Kacperussssss

1 minutę temu, Janin napisał:

tych 3 panów utrudniało

Tak, staliśmy na w miejscu zabezpieczenia bo odgrywaliśmy z pracownikiem SAMD RP gdzie opatruje nas w folię, Odegraliśmy że jest nam zimno.

1 minutę temu, Janin napisał:

skakali po zabezpieczeniach itp wraz z panem Kacperus.

Nie przypominam sobie aby ktokolwiek skakał po zabezpieczeniach, jak już to przeskakiwał po poproszeniu o opuszczenie. 

2 minuty temu, Janin napisał:

Lecz panowie nic sobie tego nie robili i dalej bawili sie w najlepsze na zabezpieczonym miejscu.

Przecież staliśmy poza zabezpieczeniem, przyszedł nawet Support @Kacperix3 który dokładnie widział że stoimy poza zabezpieczeniem i poprosił nas tylko o przejście na pobocze, abyśmy nie stali na ulicy.

3 minuty temu, Janin napisał:

Jeden uzywał nie ładnych emotek 

Tak, masz rację. @No_Pain_No_Gain użył niestosownej emotki, jednak po dwóch sekundach zaprzestał. 

5 minut temu, Janin napisał:

drugi się wyśmiewał "a może Janinek RP nie umie"

Napisał to FreQe bo był zdziwiony dlaczego nie chcesz odgrywać akcji RP. Uważam że nie jest to jakoś mocno obrażające. 

6 minut temu, Janin napisał:

skakali mi po lawecie.

Skakali czy skakał? Wrzucasz wszystkich do jednego worka. Tak, @No_Pain_No_Gain wszedł ci na lawetę. 

6 minut temu, Janin napisał:

Wezwałem wraz z panem od SAMD supporta który wyprosił tych panów a gdy on sobie poszedł dalej bawili sie. 

Coś tutaj nie pasuje, Support został wezwany zanim zacząłeś odgrywać akcję RP. A @No_Pain_No_Gain skoczył na lawete dopiero przy odgrywaniu. Coś kręcisz. Co do zabawy - jeżeli według Ciebie obserwowanie miejsca akcji RP to zabawa, to masz rację. 

8 minut temu, Janin napisał:

Przed tą akcją pan kacperus wpóścił swoich kolegów na baze SARA a oni sobie jeździli autem i wariowali co potwierdzi @KarKuLaN i był przy tym @WaldemaR

Na bazę wjechał tylko @Kacperussssss a z nim w samochodzie był @FreQe. Czerwony Premier wbił się przez bramę jak ktoś pojazdem technicznym otwierał bazę. Kacper nikogo nie wpuścił, nie wjeżdżałem nawet ja, bo jechałem za nim jednak grzecznie czekałem przed. 

10 minut temu, Janin napisał:

Napisałem do kacperus na pw ze takie zachowanie jest złe i źle o nim nim mówi gdy wraz z kolegami robią sobie takie żarty. On na to bym dał mu dowody napisałem mu ze tak jak sie zachowuje wraz z kolegami i ze ich wpószcza na baze po to by sobie wariowali.

Tak, tylko jakie niby żarty? Dlaczego wrzucasz nas wszystkich do jednego worka. Sytuację z bazy wyjaśniłem wyżej. 

11 minut temu, Janin napisał:

Wspomniałem ze iż to sie powtórzy to zgłosze to do Hyaka by pomogł nam rozwiązać tą sytuacje i myslałem ze tak tez się stanie i dogadamy sie lecz najwidoczniej nie. 

Powiedziałeś te słowa przed rozmową na pw, w końcu dlatego zaczęliśmy pisać do Ciebie na pw o powód.

12 minut temu, Janin napisał:

lecz najwidoczniej nie

Brzydko mówiąc - miałeś mnie w du**e. Pisałem do Ciebie, prosiłem i ze mną sytuacji nie wyjaśniłeś. Zapytałem Ciebie tylko co robiliśmy źle. 

Podsumowując - Wasz pracownik ewidentne przekręca informacje i zdarzenia. Sytuacja z grożeniem u Hyaka była na samym początku, jeszcze przed rozmową na pw. 

Rozmawiałem przed bramą z @KarKuLaN i to on wpuścił (OCZYWIŚCIE NIE SPECJALNIE!).  @KarKuLaN może potwierdzić że on otwierał bramę i ktoś wbił się obok niego.

Kacperus już dawno był na bazie. 

Spoiler

[2018-11-15 20:08:06] [Output] : KarKuLaN [83]: tez chcesz wjechac?

[2018-11-15 20:08:09] [Output] : Kubaaa [155]: Zapatrzyłem się

[2018-11-15 20:08:12] [Output] : Kubaaa [155]: Nie czekam na kolegę

Edytowane przez Kubaaa

Nikt nie skakał po lawecie staliśmy we 4 za zabezpieczeniami i nie skakalismy po nich gdy przyszedł Kacperix który powiedział że mamy odsunąć się z drogi. A więc przeszliśmy na drugą stronę drogi i obserwowalismy cały przebieg akcji gdy staliśmy I nic nie robiliśmy to pisałeś że mamy stąd odjechać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin