Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Yookies oskarżony przez Griski*

Griski*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:  Yookies + Inni którzy zabezpieczali teren.
    Data i godzina zdarzenia: Koło 21:15
    Pełen opis sytuacji: Po załatwieniu paru spraw w urzędzie SF nie opodal alejki, wyszedłem tak po prostu i wsiadłem do swojego samochodu. Na pierwszy rzut oka dostrzegłem zabezpieczenia, no ale cóż jakoś wyjechać musiałem. Więc ruszyłem powoli w stronę jednego z wyjazdów zabezpieczeń i nawet nie zdążyłem do niego dojechać. Dlaczego? Po lekkim ruszeniu max 40km/h Zostałem po prostu perfidnie ostrzelany przez Funkcjonariusza. Trwało to kilka sekund, pierwsze opona i zaraz po tym kulka w łeb = dead. Zrozumiałbym już tą opone, bo niby jechałem po tym terenie, lecz wcześniej żadnych problemów nie sprawiałem i co najlepsze chciałem spokojnie wyjechać. Według mnie jest to nadużycie broni, gdyż nie taranowałem nikogo, nie sprawiałem zagrożenia dla życia i zdrowia ludzkiego graczy. Po całej akcji napisałem do Yookiesa, ponieważ jego jako jedynego widziałem w celowanego w mój samochód. Aha i dodam tyle, że gdy podjeżdżałem pod urząd, żadnych zabezpieczeń jeszcze nie było.

[2019-03-13 21:10:11] [Output] : << Yookies. [261]: wjezdzasz na teren?
[2019-03-13 21:10:16] [Output] : << Yookies. [261]: nie widzisz ze zamkniete?
[2019-03-13 21:10:18] [Output] : >> Yookies. [261]: jak ja w urzędzie byłem!

[2019-03-13 21:10:22] [Output] : << Yookies. [261]: odwalac tylko potrafisz 

[2019-03-13 21:10:47] [Output] : << Yookies. [261]: auto masz przed zabezpieczeniami

[2019-03-13 21:10:54] [Output] : >> Yookies. [261]: Chyba sobie żartujesz.

[2019-03-13 21:11:16] [Output] : << Yookies. [261]: a co chcesz do pp? ...

[2019-03-13 21:11:19] [Output] : << Yookies. [261]: czy co bo nie rozumiem

[2019-03-13 21:11:33] [Output] : << Yookies. [261]: wjechales na teren to po prostu cie ostrzelałem sa ostrzezenia zeby nie wjezdzac

Po tym momencie napisałem do niego żeby auto znajdowało się w przecho. Oczywiście nie miałem jak go stamtąd zabrać, gdyż zostałem zabity na miejscu. 

[2019-03-13 21:19:21] [Output] : >> Yookies. [261]: auto ma byc w przecho

[2019-03-13 21:19:27] [Output] : << Yookies. [261]: a to ci ogarne

I po kilkunastu minutach, auta nie było w przecho. A ja pobiegłem zobaczyć co tam się dzieje i oczywiście: https://imgur.com/yBwhOSI Nie wezwał lawety z SARA czy też SAPD, z tego co wiem należy to do jego obowiązków.

Skarga może być odrzucona, nie wiem co zarząd na to odpowie.. Lecz dodam coś od siebie. Czy strzelanie do kogoś prosto w głową i opony, sprawia wam przyjemność? Jeszcze dodatkowo zrozumiałbym gdyby osoba naprawdę odwalała. Ale w moim przypadku, chciałem tylko wyjechać. Moi drodzy, szanujcie broń. 

Dowód, który to potwierdza całe zajście: Niestety sytuacja przebiegła tak szybko, że na ss nie widać zbyt dużo. Ale mam nadzieję, że to wystarczy. + Ss po akcji. I przypadkowo, nie wiem jak. Włączyła mi się mapa.. https://imgur.com/O6VeF3S  https://imgur.com/ghZmJGj  https://imgur.com/Wcto4xW 

Ja, Griski* zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

No to tak, @Teddy. potwierdzić może, że byłeś za barierkami swoim banshee, z czego zagrodziliśmy tak tą drogę żeby nikt z CJ nie wjeżdżał, ale i tak się zdarzały przypadki śmieciarek itd. Widziałem cię jak próbujesz wjechać przez te barierki (wcisnąć się) i w końcu ci się udało, zwykłe proszenie ciebie o wyjazd nie pomogło by w tej sytuacji, zwłaszcza ze próbowałeś własnie jak to wspomniałem się wcisnąć, oraz też fakt że już od ciebie jedna skarga na mnie wpłynęła,  więc sadze że to by nie pomogło, wprowadzimy Akcje byliśmy na skoczku dlatego postanowiłem użyć w twoją stronę Broni palnej, ponieważ nie tylko ty tu wjeżdżałeś,  a co do zabezpieczeń stały tam od 20 minut ponieważ tyle trwała akcja, z resztą na tych SS nic nie widać prócz tego porzuconego pojazdu ( Wydaje mi sie ze na szybko je zrobiłeś ale Okej ) , bodajże nawet @AdiK. był na tym wydarzeniu i ponoć rozmawiałeś z nim na ten temat, a jak potem z nim porozmawiałem to ci ponoć wytłumaczył że mogłeś tu nie wjeżdżać  zwłaszcza jak była prowadzona akcja, a zabezpieczenie jest po to żeby nie wjeżdżać na teren zamknięty, co do tego pojazdu... mówiłem ci że ci ogarnę i to jest prawda, miałem ci to ogarnąć, lecz jednostka rozpoczęła pościg, więc postanowiłem udać się na niego CODEM 3, ponieważ uznałem że to jest ważniejsze... tylko za to mogę cie przeprosić.. 

Co do tych zabezpieczeń to było różnie. Na moje oko przednia część nie była zabezpieczona i stwierdziłem, że jak przejadę boczkiem, zdala od całej akcji RP to nic się nie stanie. No i nic się nie stało. Możliwe, że akurat ktoś wyjeżdżał, nie było barierek. Już nie wnikam w te zabezpieczenia. Jednak martwi fakt, że bez jakichkolwiek ostrzeżeń, zostałem tak nie miło ostrzelony. Nie mogliście podbiedz, napisać żebym wyjechał? I tak powoli już jechałem w stronę wyjazdu. Niestety wtedy innej drogi nie było, więc musiałem przejechać przez zabezpieczenia, oczywiście bez pozytywnego rezultatu. 

" Po załatwieniu paru spraw w urzędzie SF nie opodal alejki, wyszedłem tak po prostu i wsiadłem do swojego samochodu. Na pierwszy rzut oka dostrzegłem zabezpieczenia, no ale cóż jakoś wyjechać musiałem" A teraz piszesz że zabezpieczenie nie było w pełni zabezpieczone i że omijasz je ( czyli to oznacza że byłeś za nimi ) i wjeżdżasz tak o, słuchaj mylisz się w swoich zeznaniach. a co do tego żeby ci powiedzieć żebyś wyjechał wyjaśniłem ci u góry.  Nie było różnie bo potem jak sweepery i śmieciarki wjeżdżały na teren zamknęliśmy wszędzie dostęp, właśnie po to żeby takie szkodniki które odwalają i szukają punktu zaczepienia żeby napisać skargę, nie wjeżdżały. Z mojej strony to tyle czekamy na wypowiedz zarządu. Myśli się jak  wjeżdżasz na teren zamknięty, a ty to tylko zrobiłeś po to żeby nas sprowokować.

Edytowane przez Yookies.
dodaje coś w ( )

Nie mówię, że zabezpieczeń nie było wcale. Twierdzę, że teren nie był zabezpieczony w pełni. A dojazd do urzędu był dostępny. Dlatego pojechałem w stronę mechanika. Bo właśnie tam nie widziałem wcześniej jakichkolwiek barierek. Co do tej części od strony alejki, to nie mogę się doczepić, wszystko było w porządku. 

Czy dobre jest strzelać w głowę do gracza który jedzie v-max 40km/h i widać jak kierowalem się w stronę wyjazdu. Na to pytanie odpowiedz sobie sam i zastanów się dobrze. Twierdziłeś jeszcze, że miałem v-maxem się  wpieprzyc w barierki. Dodatkowo powiedziałeś, że nie było Utrudnienia. Nawet jeżeli nie było, to nie miałem jak tam uderzyć v-maxem ponieważ były to doherty gdzie jest ogranicznik do 50km/h. 

Obaj zaprzeczacie sobie nawzajem, każdy z was zawinił więc jedynie co mogę polecić to rachunek sumienia. Następnym razem pisząc skargę, łaskawie cyknij kilka ssów, w innym przypadku wszystkie tego typu skargi będą z góry odrzucane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin