Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na mareczeq* - oskarżony przez zoxito

Maly_Karakan'TOPG
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: mareczeq*
    Data i godzina zdarzenia:16.04.2019 okolo 21:30
    Pełen opis sytuacjiPodczas pościgu utopiłem samochód ,gdy mnie złapano dowiedziałem się ,że dostane kare w postaci więzienia na 206 minut. Moim zdaniem jest to za dużo jak na taki pościg i za przekroczenie prędkości o 10km/H, nie mam zamiaru siedzieć przy komputerze ponad 3 godziny. 
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/wkpX1tn

Ja, zoxito zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje

Edytowane przez zoxito

Witam Police Officer II mareczeq* z tej strony jako iż wniosłeś na mnie skargę opiszę sytuacje z mojej strony.
Zacznijmy od początku więc tak zacząłeś mnie taranować więc rozpocząłem za tobą pościg  do którego dołączył się również  Detective I @KRISU.
Po kilku chwilach od rozpoczęcia pościgu przesiadłeś się do innego pojazdu ale pojazd ten wpadł do wody więc wskoczyłem za tobą. Po kilku minutach wyszedłeś na brzeg unieruchomiłem ciebie Taser'em i udałem sie w kierunku radiowozu zostawionego nie daleko  Easter Bay Chemicals gdzie uprzednio wskoczyłeś do wody. Kiedy wsadziłem ciebie do radiowozu, napisałem,że utopiłeś auto ,lecz ty lub twój kolega napisałeś, że stoi ono koło lotniska San Fierro,pojechałem tam lecz pojazdu nie było. Zacząłeś  obrażać mnie ze nie umiem przeprowadzać kontroli etc. Nagle napisałeś do mnie coś w stylu "Moja ekipa cie dojedzie" dlatego wnioskowałem  o ukaranie ciebie karą "mute",ponieważ to już jest groźba. Nasz wewnętrzny regulamin mówi jasno jeżeli gracz za którym prowadzony jest pościg ma karę wyciszenia lub dostanie ją w trakcie pościgu nie ma prawa przyjęcia mandatu, jedyną opcją jest odbycie kary w więzieniu. Po obliczeniu kwoty mandatu wahała się ona w granicach ponad 10.200 PLN co na każde 100PLN mandatu przypada 1 minuta więzienia np. 500PLN mandatu = 5 minut więzienia itd. Utopienie pojazdu = odbycie kary w podwojonej ilości [kara wyciszenia utrudniła kontakt z tobą i nie przysługiwała ci żadna inna opcja niż ta narzucona przeze mnie]. Sytuacja została opisana z mojej strony więc czekam na wypowiedz zarządu frakcji. 

Jednocześnie uprzedzam cię o poprawienie wzrou na taki jaki jest w dziale skarg, inaczej skarga zostanie odrzucona.
Miłego dnia, Police Officer II mareczeq*
edit. Do wglądu zarządu posiadam nagranie z pościgu.

Edytowane przez mareczeq*
edit.

Po pierwsze nie taranowalem cię tylko z powodu przekroczenia prędkości mnie zatrzymałeś, a to że ci cofało co pięć(5) metrów to już nie moja wina. 

Po drugie auto było na lotnisku i powinno być nadal, tylko nie na parkingu lecz na środku lotniska. 

Po trzecie miałem jak się z tobą kontaktować, sam mój znajomy powiedział że będzie za mnie mówił. 

I co jest nie tak z wzorem? 

Z mojej strony to tyle na tą chwilę. 

Edytowane przez zoxito

Nie będę rozmawiał z pośrednikiem, to jest moja zasada  sam zawiniłeś i to jest w twoim interesie nie w kolegi by ze mną się  rozmawiać, skoro nadana była kara wyciszenia uniemożliwiła ci to więc ja decydowałem  na ile pójdziesz do więzienia. Było dużo przypadków, że jakiś oby gracz podawał się za kolegę i były różne sytuacje.  
Dalej nie poprawiłeś wzoru, zastosuj się do takiego jaki jest w dziale skarg! 
Czekam na zarząd, do póki nie uzupełnisz wzoru nie myśl, że będę odpisywał  na coś w tej skardze. 

W dniu 17.04.2019 o 14:07, zoxito napisał:

Podczas pościgu utopiłem samochód 

17 godzin temu, zoxito napisał:

Po drugie auto było na lotnisku i powinno być nadal, tylko nie na parkingu lecz na środku lotniska. 

Zdecyduj się w końcu bo już sam się gubisz jaką wersje wydarzeń wybrać.

Po przeanalizowaniu całej sprawy dokładnie, muszę uznać skargę za niesłuszną. Wysokość mandatu zależy od wielu czynników, takich jak ilość twoich punktów karnych, czy twoje przewinienia podczas pościgu. Twój znajomy mógł nie mieć żadnych punktów karnych, co przełożyło się na niższą ilość minut spędzonych w więzieniu. Dodatkowo strasznie gubisz się w swoich zeznaniach, przez co nie jestem w stanie stwierdzić czy mówisz prawdę, co z kolei przekłada się na ten podpunkt regulaminu składania skarg na funkcjonariusza SAPD.

W dniu 7.06.2018 o 00:14, Skipciu napisał:

Podczas tworzenia skargi należy pamiętać o wypełnieniu wszystkich możliwych rubryk, przedstawieniu rzeczowych dowodów, oraz podaniu tylko i wyłącznie całej prawdy..

Jeżeli nie masz zamiaru marnować swojego czasu na siedzenie w więzieniu, po prostu nie uciekaj, całe zatrzymanie z pewnością zajęłoby maksymalnie 5 minut. Pozdrawiam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin