Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na japkooo - oskarżonego przez karafik.

Karafik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: japkoo

Data i godzina zdarzenia: 29.07.2019r, godzina około 16:00

Pełen opis sytuacji: Zostaliśmy wezwani na wypadek. Na miejscu było dużo graczy utrudniających robienie RP, dlatego wezwałem SAPD, po chwili japkooo (nie jestem pewnym czy wtedy to był on) odpisał, że nie mają jednostek chociaż na S1 było około 5-6SAPD. Rozumiem mógł być pościg. Po zakończeniu naszych działań, pojechaliśmy na szpital zrobiliśmy całe RP, i wezwaliśmy SAPD, ponieważ poszkodowany był pod wpływem alkoholu. Po dłuższej chwili japkooo na czacie frakcyjnym zgłosił się. Wyjaśniłem całą sytuację i poprosiłem o zadysponowanie jednostki, po chwili japkooo napisał, iż nie zadysponuje. Napisał tam coś, (dam w dowodach bo już nie pamiętam co), z czego wynikało, że po prostu nie chciało mu się robić RP.

Proszę o ukaranie funkcjonariusza.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: Wezwanie:

[2019-07-29 15:54:03] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: SAPD zgłoś się dla SAMD!

[2019-07-29 15:54:30] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: PD na odbiorze.

Opis sytuacji:

[2019-07-29 15:54:34] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: Mamy poszk. po wypadku, który jest pod wpływem alkoholu. Dysponujecie jednostke na szpital?

Ponowne wezwanie SAPD, gdyż nie odpisywał nic.

[2019-07-29 15:55:34] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: SAPD dysponujecie?

I teraz powód dlaczego jest skarga: 

2019-07-29 15:56:29] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: Normalnie bym zadysponował, ale 99% takich akcji kończy się brakiem chęci kontynuowania RP przez gracza, więc nie wiem czy jest sens. Gracze piszą głupoty w badaniach nie wiedząc, że potem SAPD interwniuje.

[2019-07-29 15:56:40] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: Także, nie dysponuję.

I przetoczę już resztę ważnych logów.

[2019-07-29 15:57:23] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: Zapytałem się gracza i takie RP chciał. Fajnie podchodzicie do sprawy RP, nie każdy gracz ...
[2019-07-29 15:57:42] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: Nie ma chęcie do kontynuowania takiego RP. Jak checie wasza sprawa..

[2019-07-29 15:58:21] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: jeden na stu pięcdziesięciu się trafił który chce grać, mamy więc za każdym razem jeździć i spradzać czy gracz chce grać i marnować przy tym czas?

[2019-07-29 15:58:35] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: Doskonale wiecie jak to jest, gdy gracz totalnie nie ogarnia RP - odechciewa nam się jeździć

Już tu drugi raz japkooo uświadamia nas, że nie chcę mu się robić RP.(podkreśle logi które pokazują że mu się nie chce)

Kilka następnych już nic nie wniosą do sprawy więc ich już nie dodam.

Ja, karafik zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

• Administrator RCON

Uszanowanie, Sergeant I japkooo z departamentu policji w San Andreas. 

Zacznijmy od początku. 

53 minutes ago, karafik said:

po chwili japkooo (nie jestem pewnym czy wtedy to był on) odpisał, że nie mają jednostek chociaż na S1 było około 5-6SAPD.

Nie, to nie byłem ja.

Spoiler

[2019-07-29 15:34:14] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: SAPD, SAFD zgłoście się dla SAMD
[2019-07-29 15:34:34] [Output] : SAPD> Versi*: zglosze sie
[2019-07-29 15:34:40] [Output] : Służby> [SAPD] Versi*: Zgłaszam się dla SAMD!
[2019-07-29 15:34:58] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: Potrzebuje jednostek na wypadek. SF Ocean Flats (utrudnienie), dysponujecie?
[2019-07-29 15:35:11] [Output] : Służby> [SAPD] Versi*: Brak jednostek! - Versi zgłosił, że brak jednostek, gdyż wszyscy byli na pościgu. 

Następnie napisałeś coś takiego: 

Spoiler

[2019-07-29 15:43:24] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: SAPD, czekamy już 10min. Dojedziecie?

A ja na to odpisałem: 

Spoiler

[2019-07-29 15:44:10] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: Pisaliśmy, że brak jednostek, więc na co czekaliście?

Nie będę wklejał logów, gdyż Ty to zrobiłeś wyżej. Z pominięciem jednego.. :) 

Spoiler

[2019-07-29 15:58:20] [Output] : Służby> [SAPD] japkooo: jeden na stu pięcdziesięciu się trafił który chce grać, mamy więc za każdym razem jeździć i spradzać czy gracz chce grać i marnować przy tym czas?

[2019-07-29 15:58:36] [Output] : Służby> [SAMD] karafik: Tak, bo nic innego nie robicie w tym samym czasie.

Co do Twojej wiadomości w spoilerze wyżej, nie masz pojęcia jak przebiega służba w SAPD, nie wiesz co leży w naszych kompetencjach, nie wiesz do czego jesteśmy zobowiązani, nie wiesz także tego ile rzeczy, których nie widać, musimy robić, także nie mów, że my nic innego w tym czasie nie robimy, gdyż mamy masę obowiązków. 

Zanim zacznę wyjaśniać to, co wzbudziło najwięcej kontrowersji, czyli moja niechęć do RP, uświadomię Ci jedną rzecz. Nie moja niechęć do RP, a brak wolnych jednostek z powodu zajęcia działaniami, było powodem niezadysponowania jednostki. Podczas rozmowy na chacie służb źle to ująłem przez co wyszło na to, że to fakt, iż nie chce mi się odgrywać, był motywem przewodnim do niezadysponowania jednostki. 

Wracając, wezwałeś nas przez chat służb z powodu pijanego pacjenta. Musiałem się zgłosić ja, gdyż reszta była zajęta. Pomijam fakt, że byłem wtedy w trakcie prowadzenia działań po pościgowych, więc nawet nie miałem jak podjechać, to już tłumaczę czemu odpowiedziałem tak, a nie inaczej. Z ręką na sercu mogę przysiąc, że byłem na co najmniej 10 akcjach typu "pijany pacjent", "pacjent pod wpływem narkotyków", gdyż nigdy nikt nie chciał na takie coś jeździć, nie dziwię się dlaczego. W trzech z nich gracz jak gdyby nic wylogował się, pewnie znudzony odgrywaniem RP. W paru innych sytuacjach gracz sam zaproponował mi, żebyśmy skończyli RP, bo jest już znudzony, bo chciał tylko odegrać wypadek. W bodajże jednej sytuacji ja zaproponowałem graczu, żebyśmy nie odgrywali, bo przeważnie akcje RP SAMD trwają długo, przez ilość rzeczy, które muszą wykonać, nie chciałem graczu więcej czasu zajmować. Ten/ci (nie pamiętam ile takich przypadków miałem) zgodzili się i przyznali mi rację. Postawcie się w naszej sytuacji - jeździć na szpital do gracza, który podczas RP napisał, że badania wykazały obecność alkoholu / narkotyków, ale nie przemyślał, że przez to czas RP może się przedłużyć, gdyż w takiej sytuacji SAMD musi wezwać SAPD. Nie wiem, może tylko ja spośród funkcjonariuszy PD mam takie zdanie, ale odgrywanie  RP po tym jak gracz napisał, że jest pod wpływem środków odurzających, jest wymuszone i na siłę każdy próbuje je skończyć. Wiesz, gdyby mi zależało na typowym afczeniu po PLNy, to pewnie bym pojechał, ale nie lubię takiej bezczynności. Podczas przesłuchań, do których wskutek odebrania takowego pacjenta ze szpitala, musi dojść, gracze nie bardzo wiedzą co odgrywać. Tak jak SAMD pisze normy pulsu, saturacji itd. na /do, tak SAPD nie ma jak podpowiedzieć graczu co ma odpisać, bo RP przesłuchania ze strony oskarżonego musi wyjść z jego inicjatywy poparte jego kreatywnością, inaczej to nie ma sensu. Faktem jest, że nie nie powinienem w taki sposób odnieść się do Was, bo wyszło to tak, jakbym po prostu nie chciał odgrywać z Wami, czy z tym graczem. Fajnie ze strony gracza, że chciał coś dodatkowego z PD odegrać, lecz powtórzę swoje słowa: Nie moja niechęć do RP, a brak wolnych jednostek z powodu zajęcia działaniami, było powodem niezadysponowania jednostki. To, co napisałem potem, było tylko opisem realiów dotyczących odgrywania takich akcji z graczami. Smutnym faktem jest to, że zamiast wyjaśnić to na /pm, czy na Mumblu, co zaproponował Ci @deluXe, wolałeś wyjść z :4l: i pójść pisać tę skargę. Niemniej, nie zachowałem się najlepiej, źle przeprowadziłem korespondencję radiową z Wami, przez to wyszło jak wyszło, pozostaje mi tylko przeprosić. Wydaje mi się, że to wszystko z mojej strony, oczekuję decyzji Command /  Executive Staff oraz przyjmę wszelaką karę na siebie. 

Edytowane przez japkooo
Literówka.

2 godziny temu, japkooo napisał:

Wracając, wezwałeś nas przez chat służb z powodu pijanego pacjenta. Musiałem się zgłosić ja, gdyż reszta była zajęta. Pomijam fakt, że byłem wtedy w trakcie prowadzenia działań po pościgowych, więc nawet nie miałem jak podjechać, to już tłumaczę czemu odpowiedziałem tak, a nie inaczej. Z ręką na sercu mogę przysiąc, że byłem na co najmniej 10 akcjach typu "pijany pacjent", "pacjent pod wpływem narkotyków", gdyż nigdy nikt nie chciał na takie coś jeździć, nie dziwię się dlaczego. W trzech z nich gracz jak gdyby nic wylogował się, pewnie znudzony odgrywaniem RP. W paru innych sytuacjach gracz sam zaproponował mi, żebyśmy skończyli RP, bo jest już znudzony, bo chciał tylko odegrać wypadek. W bodajże jednej sytuacji ja zaproponowałem graczu, żebyśmy nie odgrywali, bo przeważnie akcje RP SAMD trwają długo, przez ilość rzeczy, które muszą wykonać, nie chciałem graczu więcej czasu zajmować. Ten/ci (nie pamiętam ile takich przypadków miałem) zgodzili się i przyznali mi rację. Postawcie się w naszej sytuacji - jeździć na szpital do gracza, który podczas RP napisał, że badania wykazały obecność alkoholu / narkotyków, ale nie przemyślał, że przez to czas RP może się przedłużyć, gdyż w takiej sytuacji SAMD musi wezwać SAPD. Nie wiem, może tylko ja spośród funkcjonariuszy PD mam takie zdanie, ale odgrywanie  RP po tym jak gracz napisał, że jest pod wpływem środków odurzających, jest wymuszone i na siłę każdy próbuje je skończyć. Wiesz, gdyby mi zależało na typowym afczeniu po PLNy, to pewnie bym pojechał, ale nie lubię takiej bezczynności. Podczas przesłuchań, do których wskutek odebrania takowego pacjenta ze szpitala, musi dojść, gracze nie bardzo wiedzą co odgrywać. Tak jak SAMD pisze normy pulsu, saturacji itd. na /do, tak SAPD nie ma jak podpowiedzieć graczu co ma odpisać, bo RP przesłuchania ze strony oskarżonego musi wyjść z jego inicjatywy poparte jego kreatywnością, inaczej to nie ma sensu. Faktem jest, że nie nie powinienem w taki sposób odnieść się do Was, bo wyszło to tak, jakbym po prostu nie chciał odgrywać z Wami, czy z tym graczem. Fajnie ze strony gracza, że chciał coś dodatkowego z PD odegrać, lecz powtórzę swoje słowa: Nie moja niechęć do RP, a brak wolnych jednostek z powodu zajęcia działaniami, było powodem niezadysponowania jednostki. To, co napisałem potem, było tylko opisem realiów dotyczących odgrywania takich akcji z graczami. Smutnym faktem jest to, że zamiast wyjaśnić to na /pm, czy na Mumblu, co zaproponował Ci @deluXe, wolałeś wyjść z :4l: i pójść pisać tę skargę. Niemniej, nie zachowałem się najlepiej, źle przeprowadziłem korespondencję radiową z Wami, przez to wyszło jak wyszło, pozostaje mi tylko przeprosić. Wydaje mi się, że to wszystko z mojej strony, oczekuję decyzji Command /  Executive Staff oraz przyjmę wszelaką karę na siebie. 

To nie można było od razu napisać, że nie macie jednostek?

W takim wypadku, nie będę się już kłócił bo jak do Ciebie, jak i do samej frakcji nic nie mam. 

@GyCeK, zamknij proszę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin