Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Jak dodać moda graficznego do mta?

ZTMF
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Dziś dla was mam prosty poradnik polegający na instalacji modu graficznego do mta. (Wersja na yt+efekt Link)

Pierwszym krokiem będzie pobranie paczki z linku Link, po pobraniu i wypakowaniu wchodzimy w folder "SA_DirectX 2.0 - MTA" wybieramy "ustawienia modu" od very low do high.

Jeśli już wybierzemy wchodzimy w wybrany folder i kopiujemy zawartość, jeśli to zrobimy otwieramy lokalizację gta sa i wklejamy wcześniej skopiowane pliki.

Po tym zabiegu wracamy do folderu "+ Optimiser" kopiujemy i wklejamy do naszej lokalizacji z grą. I tyle Wszystko gotowe!

Lecz jeśli podczas dołączania na serwer pojawi nam się jakiś dziwny obraz (przykładowy jest w materiale) to wystarczy poczekać do załadowania plików serwerowych lub pobrania ich.

Jak używamy moda?

Shift + Enter = Ustawienia

Shift + f12 = włączamy bądź wyłączamy modyfikacje

Resztę skrótów jest napisane w menu modyfikacji, zakładka "input"

Jeśli nie widzicie podłoża to pod f10 wyłączcie wszelkie efekty od rozmycia po podłoże @Vogel

Kilka ss z działania modu:

acKsrmd.pngLdv0L7I.pngOI880iV.png4w3xmkd.pngeMCkGqQ.png

Dzięki!                                                    

@Wiesi3k. @Teddy. @PerPani

Moje inne poradniki:

Podmianka dróg Youtube Link

Edytowane przez ZTMF

4 minuty temu, Norbiwwk napisał:

Są do tego jakieś fajne ustawienia? bo jak to wgrałem to o mały włos co mi komp nie wybuchł xD

Możesz podmienić na najniższą wersję, mod wymaga dużo ale to dlatego że ma tylko jeden rdzeń do dyspozycji. 

Edytowane przez ZTMF

2 minuty temu, kivid12 napisał:

@ZTMF Jak usunąć tego moda bo podmieniły mi się pliki w folderze data a efekt nie jest zbytnio ciekawy, później go nawet podeśle bo sie uploaduje na yt

Wejdź w folder z którego brałeś moda np. medium i te pliki które on podmieniał usuń jak ci jakiegoś braknie i mta nie wystartuje to ci wyślę.

1 minutę temu, kivid12 napisał:

Wszystko usunąłem, przy włączaniu MTA wyskakuje taki o to błąd ale gra uruchamia się bez problemowo i da się grać. 

image.png.65493269923bd392eb117f2104208a18.png

A to normalne posiadasz plik z rozszerzeniem .asi, jeśli cię to denerwuje to możesz wejść w lokalizację gta sa i go poszukać, możliwe że to Optimiser.asi

Edytowane przez ZTMF

8 minut temu, KRISU. napisał:

Warto dodać, że do tej modyfikacji trzeba mieć komputer z N.A.S.A. ;)

7700k po oc i skalpie na 5ghz daję rade :D! Lecz mimo to moda nie używam cały czas, ponieważ czasami lepiej wygląda bez niż jak wszystko się błyszczy xD

Edytowane przez ZTMF

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin