Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z DreeY

MoE
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maGnqqa_1-2.png?width=481&height=483

Witam wszystkich czytelników, z tej strony Młodszy redaktor @MoE.sh. Dziś chciałbym wam przedstawić wywiad z @DreeY

M: @MoE.sh

D: @DreeY

qelhBPY.jpg

M: Witam, z tej strony Młodszy redaktor MoE.sh z Redakcji 4Life News się kłania. Czy zechciałby Pan odpowiedzieć mi na parę pytań?

D: Cześć, z wielką przyjemnością odpowiem Ci na pytania!

M: Dzięki, mógłbyś nam opowiedzieć coś o sobie?

D: Jasne, a więc od początku. Mam na imię Błażej, pochodzę z okolic Rzeszowa. Uczęszczam do Liceum Ogólnokształcącego na profil Biologiczno-Chemiczny w Rzeszowie. Wymieniając moje zainteresowania nie sposób nie wspomnieć o muzyce. Od najmłodszych lat gram na pianinie oraz na każdym rodzaju gitar, od klasycznej po elektryczną i basową. Od dwóch lat jestem członkiem zespołu muzycznego, gramy głównie rocka, którego również nałogowo słucham. Przez serwer 4 Life zacząłem zwracać więcej uwagi na sprawy techniczne związane z grami komputerowymi, biorąc sobie za cel modelowanie 3D oraz tworzenie tekstur pod GTA San Andreas, a co za tym idzie również MTA, gdzie stosowane są moje prace. Jestem również wielkim fanem symulatorów :D  Na serwerze jestem na randze Administratora oraz jestem oficjalnym modelerem. Wykonuję każdy typ obiektów.

M: Jaki jest twój staż na serwerze?

D: Na serwerze zarejestrowałem się 2015-03-30, więc dosyć sporo czasu temu, pamiętam serwer w wydaniu, którego większość graczy nie miała szansy zobaczyć. Gram jednak z przerwami, a obecnie na liczniku nabite mam ~1740 godzin. Myślę, że nie jest to rekord, ale taki średni czas gry graczy z jakimś serwerowym doświadczeniem :).

M: Dobrze, mógłbyś nam opowiedzieć jak się znalazłeś na 4Life?

D: Moja historia nie jest jakaś ciekawa, myślę, że nikogo nie zadziwię. Na serwer trafiłem z konkurencji. Gra tam stała się monotonna, ciągłość i brak zmian mnie męczyły, a na YouTube zaczęły pojawiać się pierwsze filmiki z serwera 4 Life. Postanowiłem spróbować czegoś nowego. Wszedłem na serwer pierwszy raz, zobaczyłem, że jest rekrutacja do frakcji SAMD, więc mając (o ile się nie mylę) 12 minut stażu napisałem podanie, a co więcej — dostałem się do akademii (pamiętam dobrze, jak ja, jako tak doświadczony gracz pytałem zarządu gdzie mogę odebrać wypłatę, bo jeszcze nie zdążyłem się dowiedzieć hah :D). Od tego miejsca zacząłem grać dosyć dużo. Do pierwszej przerwy, która nastąpiła po pewnym czasie...

M: Świetnie, skąd się wziął twój nick?

D: Mój nick? Szczerze mówiąc to do końca nie pamiętam. Wiem na pewno, że wzorowałem się na innych graczach, jako dusza artysty, musiałem mieć oczywiście coś oryginalnego. Ostatecznie połączyłem kilka liter, aby jakkolwiek to brzmiało i tak się to skończyło ;D. Może nie do końca wyszło, ale mi się podoba ;D.

M: Świetnie, jak oceniasz swój majtek?

D: Zacznijmy od tego, że gdy opowiadam innym o swoim majątku to jestem w cudzysłowie „wyśmiewany” ;D. Mój majątek oscyluje w okolicy hmm... - 700k. Nie jest to wygórowana liczba jak na mój staż, ale myślę, że nie jest to w tym przypadku najważniejszym czynnikiem, który buduję pozycje gracza. Ja osobiście zdobyłem tutaj mnóstwo doświadczenia, np. w postaci umiejętności obsługi skomplikowanych programów komputerowych oraz poznałem kilka osób, z którymi kontakt wirtualny przerodził się na znajomość rzeczywistą.

M: Aktualnie jesteś we frakcji SAFD, mógłbyś na opowiedzieć jak wyglądały twoje początki?

D: We frakcji SAFD znalazłem się w Kwietniu 2017 roku, była to moja druga próba. Akademia rozpoczęła się dokładnie 14 dnia tego miesiąca. Wcześniej byłem w DES, wyleciałem z banem za afk na służbie :(.

M: Rozumiem, mógłbyś nowym graczom wyjaśnić skrót DES? 

D: Departament Emergency Services, dawna nazwa frakcji SAFD :)

M: Rozumiem, jesteś w zarządzie, mógłbyś nam opowiedzieć jak długo czasu poświęcasz na frakcje?

D: Tak, jestem członkiem Komendy Głównej San Andreas Fire Departament w stopniu Nadbrygadier. We frakcji to ja decyduje w sprawach technicznych. Do mnie jako do pierwszego trafiają ludzie z deklaracją zrobienia czegoś nowego do SAFD, np. modelu, mapy etc. Myślę, że frakcji poświęcam odpowiednią ilość czasu. Należy pamiętać, że są dni, kiedy to faktycznie mam za dużo roboty, jestem w ekipie serwera na stanowisku Administratora, a obecnie również prowadzę projekt, który ma na celu odświeżenie wszystkich obiektów 3D, które mogę zamienić na nowe, zaakceptowane przez RCON.

M: Miałeś jakieś chwile gdzie chciałbyś odejść z frakcji SAFD i dojść do innej?

D: Tak, były takie chwile, ale trzymali mnie tu znajomi więc koniec końców nigdzie nie trafiłem (na całe szczęście, pokochałem tę frakcję :D). Jest mi tutaj po prostu dobrze.

M: Dobrze, Ile Ci zajęło, aby zdobyć taki stopień we frakcji?

D: We frakcji, jak już wcześniej wspominałem jestem od 14 Kwietnia 2017 roku. Podczas tego czasu miałem jedną ok. 2-miesięczną przerwę, przez długi czas, bo prawie rok byłem Generałem Brygadierem (Liderem) a dzisiaj po powrocie jestem jego zastępcą.

M: Okej, chciałbyś coś zmienić we frakcji, czy jednak zostawiłbyś to dla siebie?

D: We frakcji do zmiany jest dużo rzeczy, ale nie ma nic z działu „pilne". Myślę, że niedługo zostaną wprowadzone jakieś nowości, ale to zobaczymy. Komenda Główna wraz z Zarządem ciągle pracuje nad rozwojem frakcji :)

M: Czemu akurat wybrałeś frakcje SAFD?

D: Zacząłem interesować się Strażą Pożarną, pomyślałem, że to będzie dobry wybór.

M: Rozumiem. Posiadasz aktualnie rangę Administrator, jakie było twoje uczucie, gdy zauważyłeś, że dostałeś awans? A jakie, gdy dostałeś się do administracji serwera?

D: Na rangę Supporta dostałem się dosyć niespodziewanie, była to pierwsza rekrutacja po moim powrocie na serwer. Gdy @ZbyK.gg publikował wyniki ja byłem w czasie egzaminowania pewnego podchorążego w SAFD. Ogromnie się ucieszyłem, gdy zobaczyłem, że mój nick został wspomniany i oznaczony w temacie. Co śmieszne, egzamin został przerwany na około godzinę — nie byłem w stanie pracować :D Egzaminowany był na szczęście bardzo wyrozumiały :). Awans na rangę Administratora dostałem w krótkim czasie od dołączenie do grona ekipy. W tamtym czasie udzielałem się dużo w robieniu modeli, był to okres, gdy byłem średnio zaawansowany, ale moje prace były akceptowalne. Kto wie, może właśnie to przyczyniło się do mojego awansu... Informacje o awansie przysłał mi @Bolek.. Który wysłał link ze zmianami w składzie ekipy z podpisem „musiałem wyrzucić Cię za tą słuszna skargę". Nie udało mu się to jednak wcześniej obserwowałem forum :D. Ucieszyłem się bardzo, a że byłem na urodzinach koleżanki to wróciłem do myśli o administratorze trochę później.

M: Ile Ci zajęło, aby zdobyć rangę Administrator?

D: Zdobycie rangi Administratora trwało dokładnie 83 dni, co stanowi 2 miesiące i 22 dni. Woah, teraz tak na to patrzę i to faktycznie krótko! :O

M: Gratulacje! Czy twój spędzany czas na randze Support zmienił się po dostaniu szansy na rangę Administrator?

D: Dziękuję pięknie <3. Nie, czas zmienił się, jeśli chodzi o normę raportową, na randze Administratora jest ona po prostu mniejsza, doszły apelacje ze skomplikowanymi banami oraz (w moim przypadku) praca w każdym wolnym czasie w temacie prac na zapleczu serwera.

M: Dobrze, zajmujesz się modelowaniem, mógłbyś nam powiedzieć ile zajmuje czasu, by dobrze przygotować podmiankę?

D: Ojjj, to wszystko zależy od poszczególnego modelu. Odpowiem na pytania na podstawie podmianek pod pojazdy. Jeden obiekt robi się 2 godziny, drugi tydzień. Zważając na moje doświadczenie mogę wyciągnąć pewną średnią, dobry (z mojego punktu widzenia) pojazd robię 2-3 dni, dziennie po kilka godzin. Zdarzały się projekty, które wykonywane były na szybko, w tzw. biegu, gdy coś trzeba było wykonać na już, w trybie natychmiastowym. Najczęściej zaliczyć do tego można jakieś poprawki bądź obiekty na eventy planowane w bardzo szybkim czasie, z dnia na dzień. Najdłuższy model robiłem hmm.. Myślę, że coś około pół roku. Wliczam tutaj bardzo wczesną wersje Beta oraz kilkukrotnie wydaną i poprawioną wersję Alpha. Zabudowa była modelowana od zera, wzorowałem się na prawdziwych pojazdach. Projekt ten znany jest pod modelem o ID 407, jest to samochód o podwoziu dune, podmieniony pod znanego z San Andreas Firetrucka ;) . Gdy ktoś chciałby zobaczyć na żywo, zapraszam do koszar JRG - 1 Los Santos :).

Te pojazdy robiłem około 2 miesiące, efekt do wglądu :D

dreey2.thumb.jpg.e1ad96e94521efb511cb71f059a5ff83.jpg

M: Chce Pan kogoś pozdrowić?

D: Jasne, pozdrawiam całą Administrację RCON dzięki której mam szanse zaistnieć na scenie 4 Life, wszystkich członków administracji, wszystkich pracowników frakcji SAFD oraz Was, moi kochani, czyli graczy serwera 4life. Dzięki Wam nie było by tej wspaniałej społeczności, naprawdę Was wszystkich uwielbiam!  Pozdrawiam również wspaniałego Redaktora @MoE.sh, który idealnie przeprowadził ten wywiad. Naprawdę nic dodać, nic ująć! :D 

M: Dziękuję, również pozdrawiam i dziękuję za wspaniały wywiad!

D: Dziękuję i również pozdrawiam! <3 

Młodszy Redaktor @MoE.sh

Edytowane przez MoE.sh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin