Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Torix - oskarżony przez Passive

Passive
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick oskarżającego: Passive

Nick oskarżonego: @Torix

Powód skargi: Złamanie punktu 14. regulaminu frakcji / pełnienie ważnej funkcji (przynależność do frakcji) na konkurencyjnym serwerze w innej frakcji / grupie

Opis zdarzenia: W dniu dzisiejszym, zauważyłem, że osoba, która dostała się w Wasze szeregi najwidoczniej nie zapoznała się z regulaminem lub już - go złamała. Hm, może po prostu okłamał w podaniu, że zapoznał się z regulaminem? Co moim zdaniem jest niedopuszczalne.! Okej, mianowicie @Torix, jest we frakcji na innym serwerze (San News na serwerze Parad*** RPG), co dodatkowo pełni tam ważną, wysoką funkcję. / Proszę w takim razie zarząd frakcji o rozwiązanie skargi @Macio717

Data zdarzenia: 06.06.2020

Dowód w postaci ss'ów lub logów: https://imgur.com/a/dVzL3V1

Edytowane przez Passive

Dobrze, więc zaczynają, po pierwsze, skarga ta nie powinna być zgłoszona tutaj, ponieważ @Torix nie jest jeszcze pracownikiem frakcji, czyli mogę ją odrazu odrzucić. Dokładny punkt regulaminu, brzmi tak:

Cytat

14. Członkowie SAMD mają zakaz ubiegania się o stanowisko w innej frakcji na serwerze 4Life oraz innych serwerach RPG/RP oraz pełnienia na innych serwerach znaczących ról.

Jak jest napisane w wyższym punkcie chodzi tutaj o należenie do frakcji. San News na wspomnianym w skardze serwerze jest w zakładce Frakcje/Grupy. Z mojego punktu widzenia, nie wygląda to jak frakcja na tamtym serwerze. Chciałbym jeszcze uzyskać jakąś odpowiedź od ciebie @Torix w celu potwierdzenia lub zaprzeczenia mojej teorii oraz jakąś osobę, jeśli taką znajdziesz.

12 minut temu, Macio717 napisał:

Dobrze, więc zaczynają, po pierwsze, skarga ta nie powinna być zgłoszona tutaj, ponieważ @Torix nie jest jeszcze pracownikiem frakcji, czyli mogę ją odrazu odrzucić. Dokładny punkt regulaminu, brzmi tak:

Jak jest napisane w wyższym punkcie chodzi tutaj o należenie do frakcji. San News na wspomnianym w skardze serwerze jest w zakładce Frakcje/Grupy. Z mojego punktu widzenia, nie wygląda to jak frakcja na tamtym serwerze. Chciałbym jeszcze uzyskać jakąś odpowiedź od ciebie @Torix w celu potwierdzenia lub zaprzeczenia mojej teorii oraz jakąś osobę, jeśli taką znajdziesz.

Witam, zgodnie z interpretacją bliźniaczej zasady, która funkcjonuje we wszystkich frakcjach na serwerze, a mianowicie Ogłoszeniem Komisji Spraw Frakcyjnych z dnia 08.04.2020, o którą poprosiłem jakiś czas temu, jako frakcje traktuje się wszelkie frakcje mundurowe, pomoc drogową oraz korporacje taksówkarskie, a jako ważne role na serwerze uznaje się role administracyjne. Tym samym San News nie jest traktowane jako frakcja w oczach Komisji Spraw Frakcyjnych. Niestety nie mogę znaleźć tej informacji w działach KSF, podejrzewam, że znajduje się ona w archiwum, stąd też przepraszam za drobne zbieżności, które w mojej wypowiedzi mogły wystąpić, bazuję jedynie na własnej pamięci. Decyzja została wydana przez @Fantus.<3, była konsultowana z Przedowdniczącym KSF @egzo_11, tak więc tych Państwa uznaję za osoby kompetentne do udzielenia dalszych odpowiedzi w tym zakresie. Na podstawie wypowiedzi @Macio717, wnioskuję, że interpretacja frakcji SAMD nie jest z nią sprzeczna, tym samym sam nie widzę przesłanek, abym dopuścił się złamania regulaminu frakcji SAMD.

Edytowane przez Torix

To ja jeszcze raz przedstawię na prawdę pokrótce jak to wygląda z mojej strony. 

Cytat

14. Członkowie SAMD mają zakaz... oraz pełnienia na innych serwerach znaczących ról.

Regulamin nie jest sprecyzowany dokładnie, więc wynika też, że znacząca rola może to być właśnie ranga Zastępcy Lidera w grupie San News na tamtym serwerze.

Dlatego nie zgodzę się z tym, iż skarga jest niesłuszna ze względu, iż Torix po prostu złamał regulamin,

a wszelkie uznawanie tego gracza za niewinnego będzie podchodziło pod faworyzację!

Edytowane przez Passive

Dobry wieczór.

Zgodnie z regulacją z dnia 08.04.2020 zmienioną 18.05.2020 według ze sprostowania opublikowanego 21.05.2020 grupa, do której należy osoba oskarżona na konkurencyjnym serwerze, nie kwalifikuje się do zakazu z regulacji wydanej przez Komisję Spraw Frakcyjnych, sytuacja z grupą osoby oskarżonej była wcześniej rozpatrywana w gronie komisji.

Zakaz wspomniany w regulacji jest minimalnym wymaganiem w każdej frakcji, w przypadku gdy dana frakcja ma bardziej restrykcyjne zasady w regulaminie, skarga musi być rozpatrywana według regulaminu frakcji. Trudno jest nam stwierdzić czy frakcja SAMD ma bardziej restrykcyjny zakaz, niż ten wspomniany w regulacji Komisji Spraw Frakcyjnych w uwagi na samą treść, przez co prosimy o poinformowanie czy frakcja SAMD podjęła bardziej restrykcyjny zakaz, a jeżeli to zrobiła, prosimy o sprecyzowanie go.

Aktualnie osoba oskarżona w oczach komisji nie kwalifikuje się jeszcze jako członek frakcji przez to, że nie jest ona do niej wprowadzona do niej (Brak pierwszego spotkania, brak należności w panelu, brak pełnienia zadań i obowiązków we frakcji etc.). Osoba oskarżona jest uznawana za "kandydata na członka"/"rekruta" przez to, że napisała  tylko podanie i przerzedła do dalszego etapu rekrutacji. Oznacza to, iż osoba oskarżona jeszcze nie wyszła z procesu rekrutacji, przez co obecnie nie kwalifikuje się do definicji, która widnieje w regulaminie we frakcji bądź w regulacji Komisji Spraw Frakcyjnych.

@Fantus.<3

Komisja Spraw Frakcyjnych

14 minut temu, Fantus.<3 napisał:

Aktualnie osoba oskarżona w oczach komisji nie kwalifikuje się jeszcze jako członek frakcji przez to, że nie jest ona do niej wprowadzona do niej (Brak pierwszego spotkania, brak należności w panelu, brak pełnienia zadań i obowiązków we frakcji etc.). Osoba oskarżona jest uznawana za "kandydata na członka"/"rekruta" przez to, że napisała  tylko podanie i przerzedła do dalszego etapu rekrutacji. Oznacza to, iż osoba oskarżona jeszcze nie wyszła z procesu rekrutacji, przez co obecnie nie kwalifikuje się do definicji, która widnieje w regulaminie we frakcji bądź w regulacji Komisji Spraw Frakcyjnych.

@Fantus.<3

Komisja Spraw Frakcyjnych

Z tego by wynikało, że @Torix stawiając się na pierwszym spotkaniu frakcji i dołączając już na pełnoprawną rangę musiałby odejść z tamtego biznesu na tamtym serwerze, aby przestrzegać regulamin frakcji.

7 minut temu, Passive napisał:

Z tego by wynikało, że @Torix stawiając się na pierwszym spotkaniu frakcji i dołączając już na pełnoprawną rangę musiałby odejść z tamtego biznesu na tamtym serwerze, aby przestrzegać regulamin frakcji. 

Jest to bardzo zależne od tego, jak regulamin frakcji SAMD, definiuje znaczącą rolę. W przypadku gdy ów definicja nie jest przedstawiona, obowiązuje definicja ze sprostowania Komisji Spraw Frakcyjnych opublikowanego 21.05.2020.

Sprostowanie można znaleźć w tym wątku:

Edytowane przez Fantus.<3

Wyróżnione wyżej stwierdzenie "znacząca rola" brana jest pod uwagę, jako pełnienie funkcji typu: członek ekipy serwera, grafik, programista itp. Jak również wspomniałem wcześniej ja oraz @Fantus.<3 osoba oskarżona, nie jest jeszcze członkiem naszej frakcji, więc jak wspomniałem, skarga ta nie powinna zostać tutaj zgłoszona. Biorąc pod uwagę to co napisałem oraz to co członek Komisji Spraw Frakcyjnych @Fantus.<3 napisał, uznaję, że osoba nie złamała w żaden sposób regulaminu frakcji. Skarga zostaje odrzucona. Jeśli rozwiąznie całej skargi Cię (@Passive) nie satysfakcjonuje oraz widzisz ciągle jakąś nieścisłość w tej sprawie, a tym bardziej jak wspomniałeś "faworyzacje" z naszej strony, przypomnę ci o możliwości złożenie skargi w dziale Komisji Spraw Frakcyjnych.

9qDISla.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin