Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Jak zabezpieczyć swoje konto w panelu gracza?

Zebra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego warto zabezpieczyć konto?

Całkowite zabezpieczenie konta gwarantuje graczowi, że nikt nieuprawniony na takowe konto się nie zaloguje.
W przypadku wycieku haseł z bazy danych innego serwera - konto nie tylko jest zabezpieczone hasłem, ale także wybranym sposobem weryfikacji dwuetapowej.

Jeżeli zależy wam na bezpieczeństwie waszego konta, na waszym majątku i koncie samym w sobie - zabezpieczenie wam to gwarantuje.

Etap pierwszy - potwierdzenie adresu e-mail oraz synchronizacja konta w grze z kontem na forum

Odsyłam do poradnika napisanego przez @ZbyK.gg 

https://mta4life.pl/forums/topic/153309-rejestracja-i-aktywacja-konta-w-grze/

Etap drugi - weryfikacja dwuetapowa (2FA)

Przechodzimy do panelu gracza (F5), kierujemy się do zakładki Bezpieczeństwo (druga od końca).

2fa.png

Wybieramy opcję 'Weryfikacja dwuetapowa (2FA)".

image.png

Uzupełniamy pole swoim hasłem i przechodzimy dalej.
(Wymagane jest wcześniejsze potwierdzenie adresu e-mail)

image.png

Wybieramy wygodniejszą dla nas formę zabezpieczenia. 
Przy wyborze kodu PIN należy pamiętać, że nie może on być zbyt prosty.
(nie np.: "0000","1111","1234",data urodzenia, etc.)

Zabezpieczenie konta jest rzeczą prostą, nie zajmuje dużo czasu, a daje wam gwarancję bezpieczeństwa.

Przydatna informacja w przypadku włamania na konto

https://mta4life.pl/forums/topic/168074-informacja-dot-odzyskiwania-majątku-po-kradzieży/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin