Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Nudzio. - oskarżony przez Popi

Popi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Nudzio.
    Data i godzina zdarzenia: 21 lipca 2020, godz. 21:00
    Pełen opis sytuacjiw ostatniej chwili zauważyłem, że radiowóz wyjeżdża zza górki i chcąc uniknąć czołówki odruchowo odbiłem co widać na filmiku, jazda policjanta (na służbie!) jest niezgodna z przepisami, ponieważ wyprzedzał on na wzniesieniu.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście

Ja, Popi zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuję.

Uszanowanie. Zacznijmy może od początku. Od niedawnego czasu, jest straszny problem z blipami na radarze, czyli blipy graczy się w ogóle nie wyświetlają. W tym momencie, wina, że Ciebie nie zobaczyłem mogła leżeć po mojej stronie, lecz jednak nie - dlaczego? Po pierwsze, jak pisałem na górze - jest to wina leżąca na serwerze. Dodatkowo, słysząc dźwięki pojazdu uprzywilejowanego powinieneś zjechać na pobocze i go przepuścić, ależ nie, ponieważ Ty masz wyłączone dźwięki MTA i tego nawet nie słyszałeś. Z filmiku dokładnie można wywnioskować, że Twoje umiejętności jazdy są tak zerowe, że to nie przez moją winę wyjechałeś pod prąd, tylko przez zarzucenie pojazdem. Teraz przedstawię Tobie fragment kodeksu ruchu drogowego (KRD). 

Spoiler

Kierowca pojazdu uprzywilejowanego ma prawo do przekraczania prędkości, jazdy pod prąd, wykonywania manewrów drogowych w miejscach niedozwolonych, zatrzymywania się oraz postoju w miejscach niedozwolonych. Jednakże każda z takich czynności powinna być uzasadniona, i nie powinna stwarzać zagrożenia w ruchu drogowym.

Niestety, tutaj złamałem ten podpunkt. Ale jak pisałem, wina leży po stronie serwera.
Podsumowując - dowód został wyssany z palca, był to zwykły zbieg okoliczności, a Ty próbujesz na siłę wcisnąć moją winę, oszukując w skardze.
Życzę miłego dnia.

Edytowane przez Nudzio.

8 minut temu, Nudzio. napisał:

wina, że Ciebie nie zobaczyłem, leży niestety po mojej stronie, lecz jednak nie

1. Zdecyduj się, bo w tym momencie kiedy chciałeś przyznać się do winy zrzuciłeś ją na serwer czyli klasyczna zagrywka,

10 minut temu, Nudzio. napisał:

Jednakże każda z takich czynności powinna być uzasadniona, i nie powinna stwarzać zagrożenia w ruchu drogowym.

2. Stworzyłeś zagrożenie w ruchu drogowym, bo przez ciebie omal nie doszło do czołówki, zresztą przyznałeś się, ale w moim pkt. 1. zrzucasz oczywiście winę na serwer.

11 minut temu, Nudzio. napisał:

Ty masz wyłączone dźwięki MTA i tego nawet nie słyszałeś.

3. Mam wyłączone dźwięki MTA, ponieważ tak mi się podoba i nie możesz mi nakazać ich włączenia.

12 minut temu, Nudzio. napisał:

Twoje umiejętności jazdy są tak zerowe

4. To jest obraźliwe. Normalnie pojechałbym prosto, ale kiedy zauważyłem Twój rozpędzony radiowóz to odruchowo odbiłem i uniknąłem zderzenia czołowego z Tobą jadącym pod prąd i wyprzedzającym na wzniesieniu co spowodowało ogromne zagrożenie w ruchu drogowym.

14 minut temu, Nudzio. napisał:

Niestety, tutaj złamałem ten podpunkt

5. Więc dlaczego zrzucasz winę na serwer?

15 minut temu, Nudzio. napisał:

oszukując w skardze

6. Gdzie tu widzisz oszustwo? Masz jasno przedstawione dowody, że złamałeś przepis Kodeksu Ruchu Drogowego, który sam mi przedstawiłeś.

a no i jeszcze jedno:

Kodeks Ruchu Drogowego

Rozdział 3
Ruch pojazdów
Oddział 6

Wyprzedzanie

Art. 24.
 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany przed wyprzedzaniem upewnić się w szczególności, czy:

1) ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez utrudnienia komukolwiek ruchu;

7. Zabrania się wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni:

1) przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia;

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin