Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Nifixiz - oskarżony przez dindu_nuffin

Pan_Maruda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Nifixiz
Data i godzina zdarzenia: 04.08.2020 ok 1:00 AM CEST
Pełen opis sytuacji: W wymienionym czasie brałem udział w pościgu, rozpoczętego przez w.w. gracza który zakończył się ucieczką. Po naprawieniu pojazdu wróciłem do swojego domku, gdyż wzywały mnie pewne obowiązki i musiałem opuścić grę. (Po drodze usiadły mi na ogonie radiowozy, dostrzegłem to dopiero przy procesie parkowania) Funkcjonariusze tam obecni chcieli odgrywać RP. Poinformowałem ich, że teraz to chyba sobie żartują i nie mam na to czasu, po czym wyszedłem.  Po jakimś czasie wchodzę do gry i widzę, że 1) Jestem w więzieniu na 90 minut, 2) Mój pojazd jest na pp za 3050 PLN. Pytam się na jakiej podstawie otrzymałem podwójną karę. ŻADEN podpunkt z waszego taryfikatora nie zabrania mi opuszczać gry, jeśli nie mam na nią czasu. Pytałem się wymienionego wyżej funkcjonariusza, na jakiej podstawie kara jest taka, a nie inna. W odpowiedzi usłyszałem "wewnętrzny regulamin frakcji na to wskazuje". Teraz pytam się na jakiej podstawie, my jako gracze jesteśmy karani więzieniem i mandatami na podstawie przepisów, do których nie mamy wglądu?! Jest to idiotyczne, beznadziejne i żałosne podejście do tematu, tylko po to, aby komuś dowalić. Dodatkowo o co chodzi z tematem podwójnej kary? Spotkałem się z sytuacjami, gdy gracz nie przyjmował mandatu i miał w zamian czas jaila i akurat o tym wzmianka w taryfikatorze jest i tak powinno być w tym przypadku (Na logikę, gracz offline nie ma możliwości opłacenia mandatu. Jak macie na kogoś wpisy i "wiecie gdzie mieszka" to też jeździcie i zabieracie pojazdy z posesji, aby powklepywać sobie mandaciki?). Chciałbym aby zostały mi wskazane podpunkty, na jakich podstawie otrzymałem taką, a nie inną karę dostępne w PUBLICZNIE przedstawionych dokumentach. 
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/IDeR6y7

Ja, dindu_nuffin zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Edytowane przez dindu_nuffin

Uszanowanie, Police Officer I Nifixiz

A więc zacznijmy od tego, że tak naprawdę nie uciekłeś. Znikłeś na chwilę z kontaktu wzrokowego innych funkcjonariuszy. W tym momencie zaczęła się swego rodzaju obława, po jakimś czasie jeden z funkcjonariuszy spotkał cię po czym przystąpił do ponownych działań pościgowych, a po chwili wszystkie jednostki znajdujące się w tym momencie na kanale taktycznym. Po chwili ucieczki zjechałeś pod domek (najprawdopodobniej twój) i powiedziałeś : 

Spoiler

[2020-08-03 23:47:23] [Output] : dindu_nuffin [37]: No chyba sobie żartujesz xD

[2020-08-03 23:47:30] [Output] : dindu_nuffin [37]: Nie mam teraz na to czasu

Po czym opuściłeś serwer. Skoro zacząłeś uciekać najprawdopodobniej miałeś czas.

W chwili gdy opuściłeś serwer zostało to potraktowane jako próba ucieczki przed odpowiedzialnością karną. W przypadku opuszczenie przez gracza serwera nie ma wyboru i zostaje wsadzony do więzienia. W każdym przypadku gdy umieszczamy gracza w więzieniu jego pojazd jakim kierował trafi za 50% kwoty mandatu na Parking Policyjny. Funkcjonariusz @AKKT podliczył ci mandat na kwotę 6100 PLN, gdybyś się nie wylogował trafiłbyś na 61 minut Jail. Wyjście z serwera dolicza Ci 30 minut odsiadki. Ta informacja jest szeroko dostępna w dziale SAPD a dokładniej Taryfikator więzienny. Temat z mojej strony został całkowicie wyczerpany, czekam na werdykt zarządu.

Pozdrawiam PO I Nifixiz

No dobrze, to temat długości jaila się wyczerpał. 

Cytat

Funkcjonariusz @AKKT podliczył ci mandat na kwotę 6100 PLN, gdybyś się nie wylogował trafiłbyś na 61 minut Jail.

Na podstawie czego jest to liczone? Takiej informacji nie widzę w żadnym taryfikatorze, a powinna być dostępna publicznie. 

Cytat

W każdym przypadku gdy umieszczamy gracza w więzieniu jego pojazd jakim kierował trafi za 50% kwoty mandatu na Parking Policyjny

Ta informacja również nie jest publicznie dostępna, a być powinna. To jest żart i kpina z graczy. 

17 godzin temu, dindu_nuffin napisał:

Na podstawie czego jest to liczone? Takiej informacji nie widzę w żadnym taryfikatorze, a powinna być dostępna publicznie. 

Na podstawie wykroczeń, których doświadczyłeś oraz Twojego mnożnika - nie zostały Ci przedstawione bo nie było Cię na serwerze.

17 godzin temu, dindu_nuffin napisał:

Ta informacja również nie jest publicznie dostępna, a być powinna. To jest żart i kpina z graczy. 

Ależ jest, zapoznaj się z taryfikatorem więziennym oraz parkingu policyjnego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin