Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Testy ABS na 4Life

CzlowiekWidmo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, zrobiłem filmik z testami nowego systemu ABS. Niektórzy gracze piszą że poprawia to hamowanie i ogólnie skraca drogę hamowania jednak nie. Jeżeli ktoś by chciał zamontować ABS w swoim aucie zapraszam do obejrzenia :D

dobry kierowca znający fizykę gta i pojazdu będzie wiedział że bez absu będzie musiał hamować przed skręcaniem. Lub gdy na lekko wyboistej drodze zahamujemy normalnie, to może nas zarzucić (choć nie musi) - aby temu zapobiec, można zahamować trochę wcześniej pulsacyjnie, przez co koła będą miały przez trochę dłuższy czas kontakt z nawierzchnią kręcąc się.

jak sie ma wyczuty samochód dobrze to hamowanie bez absu nie będzie sprawiać problemu. gorzej z sytuacjami awaryjnymi, gdzie po prostu polecimy prosto (chyba że puścimy hamulec i skręcimy tylko).

ale można też ogranicznika używać, co też w niektórych sytuacjach poprawia hamowanie

edit: dodam jeszcze że robiąc test łosia sabre z abs, du*a mi wyleciała troche na zewnątrz, musiałem skontrować aby mnie nie wywaliło w słup jak hajto w babe

edit2: serio cenzuruje słowo du*a? XDD

Edytowane przez cosx000

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin