Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

skarga na mlodyshine oskarżony przez Aszak.

aszak.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: mlodyshine 
    Data i godzina zdarzenia: 19/12/2020, ~18:0 
    Pełen opis sytuacji:

Spoiler

ea6LB10.png

Przyjeżdżając na pobór krwi który odbywał się w Las Venturas, Creek, zaparkowalem swój pojazd na parkingu. Pan Policjant mlodyshine podszedł do mnie ( wydaję mi się że profesjonalnie nazywa się to "zatrzymanie") i napisał "Wyjedź".
[2020-12-19 18:05:29] [Output] : mlodyshine [96]: WyjedĹş
Nie wiedzialem co to ma znaczyć ponieważ na całym parkingu znajdowało się w tym momencie ok. 200 osób i 100 pojazdów, dlaczego więc to ja miałem wyjechać?
Spytałem więc aby funkcjonariusz pokazał mi znak zakazu wjazdu,
[2020-12-19 18:05:33] [Output] : Aszak. [240]: proszę pokazać mi znak zakazu wjazdu
Po czym oskarżony zaczął nie wiedzieć czemu odliczać jakby za 3 sekundy miał być nowy rok ( nie mam pojęcia dlaczego to robił ).
Spytałem czy mogę porozmawiać bo nadal nie wiedziałem o co chodzi.
[2020-12-19 18:05:46] [Output] : Aszak. [240]: moge porozmawiac?
Na co oskarżony odpowiedział.
[2020-12-19 18:05:50] [Output] : mlodyshine [96]: Nie, wyjedĹş tym
Domyślam się że jeśli SAPD działa zgodnie z realnym KRD to również działa zgodnie z realnymi prawami i obowiązkami Policjanta, jeśli tak to wyraźnie można dowiedzieć się ze sprawdzonego źródła że Procedura kontroli zaczyna się od przedstawienia funkcjonariusza ( nie miało to miejsca ) następnie jego OBOWIĄZKIEM jest podanie powodu zatrzymania ( to również nie miało miejsca, więc do teraz nie wiem dlaczego kazano mi wyjechać z  parkingu ).
Jedyne co mogę przyznać to fakt że zostały po parkingu rozstawione pachołki, natomiast nie było nigdzie znaku ' ZAKAZ WJAZDU' oraz chodniki również nie były zamknięte co za tym idzie, stosując się do KRD mam prawo przejechać przez chodnik, natomiast nie mogę jechać WZDŁUŻ chodnika.
" Zgodnie z art. 26 ust. 3 pkt 3 ustawy Prawo o ruchu drogowym: Kierującemu pojazdem zabrania się jazdy wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych."
Podsumowując, czekam aż policjant w końcu poda mi powód ZATRZYMANIA.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Spoiler

rrn2V8H.png

Dodam że teren był nieumiejętnie "ogrodzony" pachołkami, ciężko powiedzieć że było to ogrodzone, to po prostu linia pachołków ustawiona gdzieś na parkingu.
Warto powiedzieć że do zamknięcia terenu przed pojazdami należy użyć znaku drogowego 'zakaz wjazdu', ponieważ pachołki nie oznaczają zakazu wjazdu.

Zastosowanie pachołków drogowych

Pachołki drogowe używa się do: Wyznaczania stopniowego zwężania jezdni. ... Wygrodzeń wzdłuż jezdni powierzchni wyłączonych z ruchu. Zabezpieczania świeżo malowanych linii oznakowania poziomego wzdłuż jezdni.

Dowód na brak znaku drogowego B-2.

Spoiler

JlO4gY2.png

Jeżeli teren był "zamknięty" to dlaczego mogą znajdować się tam osoby ale nie pojazdy? Gdyby widniał znak B-2 było by to jasne, ale w takiej sytuacji to pytanie jest zastanawiające.

Prośba do rozpatrującego proszę nie zamykać tematu od razu po napisaniu swojej opinii, jak to przeważnie bywa i dać mi szansę na odpowiedź.

Edytowane przez Aszak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin