Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4life News- Wywiad ze starszym brygadierem Mietek_Kasztan

Blender.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

flvn7IF.png

Witam, z tej strony Redaktor @Blender. z Redkacji 4life News.

Dzisiaj mam przyjemność wam przedstawiać wywiad ze Starszym Brygadierem @Mietek_Kasztan.

Zapraszam gorąco do przeczytania!

zELwXNJ.png

50lKNEl.gif

zELwXNJ.png

B-Blender.

M-Mietek_Kasztan

B: Witam, z tej strony Redaktor Blender. z Redakcji 4life News!

M: Witam, Starszy Brygadier Mietek_Kasztan z JRG2 San Fierro.

B: Chciałbyś udzielić mi wywiadu?

M: Jasne, z miłą chęcią!

B: W takim razie, na starcie możesz, nam opowiedzieć coś o sobie?

M: Mam na imię Andrzej, mieszkam w Warszawie, gdzie uczęszczam do drugiej klasy technikum samochodowego. W przyszłości mam zamiar dalej pracować i kształcić się w "zawodzie". Jestem zwykłym nastolatkiem, trochę cichym, skromnym, ale też przyjacielskim i z poczuciem humoru. Interesuję się motoryzacją, służbami mundurowymi, jednostkami specjalnymi (wojskowymi), muzyką typu rap/trap oraz wiele wiele więcej.

B: Grasz w jakieś inne gry poza MTA SA?

M: Grywam w wiele gier. Najczęściej gram w takie tytuły jak BF1, BF5, BF4, CS:GO, LOL, GTA5 i Wiedźmin3. Oczywiście gram w kilka innych gier, ale te wymienione są ogrywane najczęściej.

B: Czy możesz nam opowiedzieć o swoim największym marzeniu?

M: Moimi największymi marzeniami są na pewno: ukończenie szkoły, znalezienie dobrej pracy, założenie rodziny, własny dom itd.. Głównym marzeniem jest zakup samochodu BWM e60 w wersji silnikowej V10. Za ten pojazd będę zmuszony kiedyś sporo zapłacić, ale myślę, że zdobyta w okresie nauki wiedza pozwoli mi uzbierać, taką kwotę pracując w zawodzie. Takim mniejszym marzeniem jest spróbowanie swoich sił w straży pożarnej, czy to OSP czy może nawet PSP.

B: Oczywiście życzę Ci powodzenia w ich realizacji, a teraz opowiesz nam jak wyglądały twoje początki na 4life?

M: Moje początki były typowe... Pierwsze spotkanie z serwerem i z platformą MTA, ogarnianie, o co w tym chodzi, zarobek na auto, udane i nieudane próby handlu, dołączenie do frakcji itd.. Uważam, że początki to dosyć "nostalgiczny" czas i czasem człowiek chciałby do nich wrócić. Do gry na serwerze zachęciły mnie odcinki pewnego twórcy na YouTube

B: Jaki posiadasz obecnie majątek na serwerze, masz może jeszcze jakieś plany ?

M: Mój majątek nie jest jakiś duży w porównaniu do innych osób na serwerze. Obecnie jestem właścicielem pojazdu Turismo, nie jest jeszcze FT ale małymi krokami pojazd jest ulepszany. Posiadam również całkiem sporą sumę gotówki. Najlepszą "częścią" majątku są wspomnienia i doświadczenie m.in. z frakcji, Jeśli chodzi o plany... mam zamiar w pełni ulepszyć pojazd Turismo, a następnie kupować kultowe pojazdy z serii GTA, np. Elegy, Jester itp..

B: Masz jakieś pomysły zmian, które można wprowadzić na serwer?

M: Mogę się tu długo i namiętnie rozpisywać, ale tego nie zrobię. Swoje propozycje przedstawiłem w rekrutacji na supporta, w dziale "propozycje" na forum itp.. Jest dużo zmian, które chciałbym ujrzeć, ale i bez nich da się komfortowa grać na serwerze.

B: W jakiej organizacji jesteś obecnie i co nam o niej możesz opowiedzieć?

M: Jestem w organizacji Szachy. Jest to organizacja skupiająca sporą część członków frakcji SAFD oraz inne osoby spoza jej grona. Organizacja jest dosyć młoda, ciągle się rozwijamy. Czuję się w niej bardzo dobrze, otaczają mnie osoby, z którymi mam ciągle kontakt. Organizację mogę polecić nowym graczom, którzy szukają pierwszej takiej struktury.

B: Jesteś w tym momencie w jakimś biznesie?

M: Biznes jest odzwierciedleniem polskiego wojska na naszym serwerze. Biznes zajmuje się głównie tym, czym wojsko w prawdziwym życiu, ochrona ludności stanu SA, działania antyterrorystyczne, zwalczanie konfliktów zbrojnych itd.. Polecam biznes z całego serduszka.

B: Możesz nam coś więcej opowiedzieć o swoich funkcjach ogólnie na serwerze?

M: Funkcje jakie pełnie to m.in. dowódca grupy specjalistycznej we frakcji SAFD, członek zarządu tej frakcji, szkoleniowiec i egzaminator SP, dowódca JRG2 i kilka innych mniej ważnych funkcji. Obejmując takie stanowiska głównie moim zadaniem, jest dowodzenie poszczególną strukturą, doglądanie się pracownikom oraz udzielanie im pomocy, rad itd.. Wcześniej pełniłem również role Supportera, niestety musiałem odejść z rangi.

B: Jaki jest twój zakres obowiązków w zarządzie frakcji SAFD?

M: Zakres obowiązków w zarządzie frakcji jest praktycznie taki sam jak dla każdego. Głównie, tak jak wspomniałem wyżej, pomagam pracownikom, obserwuje ich zachowanie, rozwiązuje wszelkie konflikty itd.. Kolejną sprawą jest ogarnianie forum, panelu, sprawdzanie kto odszedł, kto powrócił i wiele więcej. Powiem szczerze, że nie jest to stanowisko, które wymaga obfitej pracy. Zdecydowanie ciężej było dostać się do zarządu niżeli już w nim być.

B: Możesz nam opowiedzieć, nam czym zajmuje się Grupa Poszukiwawczo-Ratownicza, którą prowadzisz?

M: Jasne. Grupa Poszukiwawczo Ratownicza to grupa specjalistyczna działająca we frakcji SAFD. Głównie nasza grupa zajmuje się tym z czym podstawowe, jednostki frakcji nie mogą sobie poradzić ze względu na teren, pogodę, brak sprzętu i wyszkolenia. Pracownicy grupy wyjeżdżają do wszelakich poszukiwań w różnym terenie, topielców, zawaleń, trzęsień ziemi, podtopień, powodzi, osób, które utknęły w różnych miejscach i kilka jeszcze innych zdarzeń. Oczywiście wszystko oplecione jest okresem szkoleń, ćwiczeń itp.. Nasi funkcjonariusze są szkoleni na najlepszych ratowników w zakresie wyżej wymienionych zdarzeń.

zELwXNJ.png

gDx6Xcx.gif

zELwXNJ.png

B: Może zmieniłbyś coś w funkcjonowaniu struktury SAFD?

M: Co do funkcjonowania SAFD nie mam jakiś większych pomysłów, uważam, że frakcja pod dowództwem Generała Brygadiera kartovelka jest bardzo dobrze prowadzona. Żeby mówić coś o zmianach w funkcjonowaniu frakcji, musiałbym się długo zastanowić, na ten moment jest bardzo dobrze.

B: Masz obecnie jakieś pomysły dotyczące frakcji SAFD?

zELwXNJ.png

xq1Szqa.gif

zELwXNJ.png

M: Osobiście nic większego i ważniejszego nie przychodzi mi do głowy. Oczywiście kilka planów jest, są to m.in. jakieś mniejsze usprawnienia, nowe skrypty, nowe materiały i wiele nowości. Czy się pojawią: nie wiem. Ja tylko daje pomysły i ew. staram się doprowadzić do tego, aby zostały wprowadzone.

B:  Jaki był powód twojego odejścia z rangi serwerowej?

M: Powodem odejścia z rangi był brak czasu i trochę brak chęci. Od momentu dołączenia na rangę przybyło trochę obowiązków, na które zaczynało mi brakować czasu. Zdecydowałem się odejść, ponieważ w życiu realnym również przybywa obowiązków. Nie chciałbym rezygnować z niektórych rzeczy, ale czasami trzeba poświęcić jedno dla drugiego. Mam nadzieję, że wrócę do ekipy serwera, czasem będzie mi brakować robienia reportów oraz pomocy innym graczom

B: Zbliżamy się już do końca, może chciałbyś kogoś pozdrowić?

M: Oczywiście. Pozdrawiam całą frakcję SAFD, w szczególności całe KG i zarząd oraz takie osoby jak: @Panda. @AdrianeQ82 @Twix_Duo @HaaQu* i kilka innych osób oraz wszystkich czytelników tego wywiadu.

B: Oczywiście dołączam się do pozdrowień oraz dziękuje Ci, że znalazłeś czas aby odpowiedzieć mi na te kilkanaście pytań!

M: Cała przyjemność po mojej stronie!

zELwXNJ.png

Dziękuję bardzo za przeczytanie tego wywiadu i życzę miłego dnia!

Uw62njy.png

Autoryzował: @pawelik001

flvn7IF.png

Edytowane przez Blender.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin