Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

[PORADNIK] Jak zainstalować MTA Rich Presence do serwera 4life.

Whitee*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam graczy, nudzi was zwykła nakładka discorda?(Rich Presence)

Przychodzę do was z nową nakładką która, pokaże w waszym statusie na jakim serwerze gracie, ilu jest graczy i od ilu minut gracie. (Wszystko jest w fazie beta)

Obecnie działa większość serwerów na tym, tak samo 4life. Autor Rich presence dodał logo serwera 4life do kodu przez co możecie ujrzeć logo jak i nazwe serwera w następujący sposób.

IUMjmS0.png

Sposób instalacji

Krok pierwszy -  Wchodzimy na ową strone gdzie jest zawarta cała zawartość    https://github.com/pkfln/mta-discord-rpc

Krok drugi - xK1IBzo.png

Klikamy w sekcji testing(Testowanie) releases pages(wydania) i pobieramy najnowszą wersję czyli na dzień dzisiejszy jest to 0.12v alpha.

Po czym klikamy raz albo dwa razy na mta-discord-rich-presence.exe

DZYMWeE.png

i zaczyna nam się pobierać plik główny.

Gdy już nam się to pobierze to po prostu to włączamy klikając w to.    (Upewnijcie się że MTA jest w tym czasie wyłączone.)

Wchodząc na 4life, ujrzycie w swoim statusie że na nim właśnie przebywacie :) 

Jeżeli, macie problem z włączaniem jej że poprostu wam się nie chce wchodzić ciągle w folder z tym i chcecie mieć to od razu od włączenia komputera to wykonujecie kroki które są zawarte poniżej.

1. Przycisk Windows + R

2. Wpisujecie shell:startup co odpowiada za włączanie programów od momentu włączenia komputera i naciskacie enter.

3. Musicie utworzyć skrót. (Jak to zrobić? Kliknij prawym przyciskiem myszy po czym kliknij nowy skrót i wskazujesz lokalizacje pobranego pliku. Nazywasz jak chcesz i klikasz enter. 

4. Teraz podczas włączania komputera automatycznie ci się to uruchomi bez twojej ingerencji.

Znane problemy

1.Discord pokazuje „Grand Theft Auto: San Andreas” jako moją obecną grę

Musisz zmusić MTA: SA do korzystania z aplikacji proxy. Najłatwiejszą metodą jest prawdopodobnie instalacja programu ładującego ASI: Kliknij w to automatycznie cie przeniesie na strone. i dodaj i zamień te pliki w swoim katalogu GTA: SA. <--- Miałem ten problem i naprawiłem go tym sposobem.

2.  Discord pokazuje „MTA: San Andreas” jako moją obecną grę

-  Dodałeś najprawdopodobniej proces MTA: San Andreas do aktywności w grze. Usuń to w ustawieniach discorda. ((Ustawienia Użytkownika>> Aktywność w grach i szukaj na dole na liście MTA SA po czym na krawędzi poszukaj X odpowiadający za usunięcie))

3. Windows Defender wykrywa to jako wirus.

- Rozwiązanie to zignorowanie tego jako iż, Windows defender podaje zmienne false positive.  Nie jest to wirus ponieważ, mi działa ciągle bez zarzutów.

J2uMx3g.png

Ważna sprawa! Musicie mieć taki sam nick w Ustawieniach MTA jak na serwerze! Ponieważ, będzie wyrzucało rich presence i nie bedzie działać właśnie po wejściu na serwer właściciel kodu naprawił to.

Autor kodu: plfkn 

Kontakt: plfkn#1337

Miłej gry ;) 

Edytowane przez Whitee*
Edit: 12:25, 17.02.2021

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin