Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na KerSon. - oskarżony przez Kapusta*

Kapusta*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: KerSon.
    Data i godzina zdarzenia: 02.03.2021 godz. 22:15 
    Pełen opis sytuacji:
Jechałem ze znajomym, pierwsza rzecz jaką zauważyliśmy to jak Funkcjonariusz strzelał w stronę czarnego sultana (pierwsze nagranie) bez znanego powodu, lecz po tym jak czarny sultan odjechał, wrócił na patrol jakby nic się nie stało. Druga sytuacja, niżej filmik z mojej i mojego znajomego perspektywy. Nawróciłem za tunelem ze znajomym @Marcon666, w celu powrotu na bazę organizacji, na nagraniu z perspektywy znajomego widać że Funkcjonariusz wysiadł z pojazdu, pojazd stał na środku bez żadnych włączonych sygnałów świetlnych. Potem doszło do stłuczki gdzie uderzyłem w pojazd funkcjonariusza (gdzie widać na filmiku z mojej perspektywy), zatrzymałem się żeby zapytać "co on robi", lecz Funkcjonariusz zaczął do mnie strzelać i potem na PM tłumacząc zabicie mnie tekstem że ma do tego prawo. Warto również zauważyć że Funkcjonariusz skłamał, pisząc że staranowałem go 2 razy. Poniżej w dowodach również wyślę logi. 
Liczę na odpowiednie ukaranie Funkcjonariusz oraz zwrot kosztów naprawy.

Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Pierwsza sytuacja: https://imgur.com/Y9WwUVR

Druga sytuacja z mojej perspektywy oraz koszty naprawy: https://imgur.com/a/3yNV2Is

Druga sytuacja z perspektywy znajomego: 

Spoiler

([2021-03-02 22:14:51] [Output] : << KerSon. [392]: mam do tego prawo
[2021-03-02 22:14:58] [Output] : >> KerSon. [392]: Do czego? XD

[2021-03-02 22:15:02] [Output] : << KerSon. [392]: zabicia cie
[2021-03-02 22:15:09] [Output] : << KerSon. [392]: staranowałeś mnie 2 razy)

(Przepraszam za pogrubienie ale nie mogę tego usunąć)

Ja, Kapusta zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Kapusta*

Uszanowanie Police Officer I KerSon.  z tej strony.

Na waszych nagraniach wyraźnie widać że był to duży taran na nagraniu osoby która mnie oskarża widać jak uderzył we mnie z dużą prędkością, a na nagraniu twojego znajomego widać jak przejechałeś po moim dachu a mój radiowóz dziwnie się obrócił. W takiej sytuacji mam prawo Cie ostrzelać, pozostaje tylko sytuacja z sultanem który staranował mnie i mojego kolegę ( mam powtórkę właśnie z jego perspektywy )   dlatego prowadziłem ostrzał w jego stronę, gdy skończyłem prowadzić ostrzał w jego stronę to ty uderzyłeś we mnie z dużą prędkością jak chciałem wrócić do mechanika.

Edytowane przez KerSon.
.

Mam do Ciebie kilka pytań.

Po pierwsze, czemu wysiadłeś z radiowozu na środku drogi, nie zaciągając ani ręcznego, ani włączając sygnału świetlnego lub dźwiękowego?

Po drugie, nie przejechałem tobie po dachu, czemu kłamiesz? Wyraźnie na nagraniu widać że uderzyłem w bok pojazdu z TWOJEJ winy. To Ty postawiłeś samochód bez ręcznego na zakręcie.

Po trzecie, jak widać również na nagraniu, przed zakrętem zacząłem hamować do 120km/h i z tą prędkością staranowałem twój radiowóz. Przypominam że w tamtym miejscu jest ograniczenie do 120km/h.

Ewidentnie również został złamany przez Ciebie punkt KRD, który wyślę niżej.

Cytat

§1. Zatrzymać pojazd można tylko w miejscu, w którym nie spowoduje to utrudnienia ruchu lub zagrożenia w ruchu drogowym, oraz inni uczestnicy ruchu drogowego będą w stanie zauważyć zatrzymany pojazd.

Nie kłam, bo wszystko dobrze widać na nagraniu.

Pisałem wyraźnie że na twoim nagraniu widać że uderzyłeś we mnie a na nagraniu twojego znajomego tak jakby przejechałeś na dachu to nie jest moja wina że na obu nagraniach wygląda to inaczej  stanąłem tak radiowozem ponieważ sultan taranował mnie caly czas jak i mojego znajomego mój znajomy powiedział żebym go ostrzelał No to wysiadłem ostrzelalem mu opony i chcialem wrócić na patrol oraz do mechanika po czym wjechałeś we mnie prawdopodobnie vmaxem więc strzelałem w twój samochód.

Dobrze, miałem na myśli drugą sytuację.

Dlaczego wysiadłeś z samochodu zostawiając go na zakręcie i na środku drogi bez ręcznego, sygnałów świetlnych lub dźwiękowych, narażając innych na niebezpieczeństwo? 

Cytat

§2. Kierowca pojazdu uprzywilejowany ma obowiązek dbać o bezpieczeństwo innych uczestników.

§1. Zatrzymać pojazd można tylko w miejscu, w którym nie spowoduje to utrudnienia ruchu lub zagrożenia w ruchu drogowym, oraz inni uczestnicy ruchu drogowego będą w stanie zauważyć zatrzymany pojazd.

Ewidentnie kolizja jest z twojej winy, a użycie ŚBP było zbędne :) 

Wypominasz mi że było ograniczenie, w takim razie dlaczego nie jechałeś tyle ile powinieneś tylko pod koniec zwolniłeś? Gdybyś jechał 120 ominął byś mnie na spokojnie.  Zatrzymałem się tak ponieważ wyższy stopień powiedzial bym ostrzelał sultana  więc wysiadłem ostrzelalem go i wsiadłem z powrotem, lecz potem to ty uderzyłeś we mnie.

6 minut temu, KerSon. napisał:

Wypominasz mi że było ograniczenie, w takim razie dlaczego nie jechałeś tyle ile powinieneś tylko pod koniec zwolniłeś? Gdybyś jechał 120 ominął byś mnie na spokojnie.  Zatrzymałem się tak ponieważ wyższy stopień powiedzial bym ostrzelał sultana  więc wysiadłem ostrzelalem go i wsiadłem z powrotem, lecz potem to ty uderzyłeś we mnie.

W takim razie jak zatrzymałeś się żeby ostrzelać Sultana, to powinieneś stanąć w bezpiecznym miejscu (NIE na zakręcie i na środku drogi) z włączonymi sygnałami świetlnymi. 

Stanąłeś radiowozem na środku drogi, bez ręcznego i sygnałów świetlnych powodując niebezpieczeństwo dla siebie i dla innych. Nie wspominając tego że jak we mnie strzelałeś zdecydowałeś że kucniesz sobie przy radiowozie w tym samym niebezpiecznym miejscu i zaczniesz we mnie strzelać. Pozatym ostrzał sultana to nie zabicie cywila z własnej winy ;) 

Edytowane przez Kapusta*

Czy twoim zdaniem podczas ostrzału powinienem załączyć sygnały świetlne, zaciągać ręczny oraz ustawiać się na poboczu gdy pobocze było 100 metrów dalej? Stanąłem tak na boku jak mogłem , gdybym chociażby odpalil świetlne pojazd by dawno odjechał dlatego ma być to robione na szybko nie musze załączać sygnałów świetlnych do ostrzału. Pozatym jest to serwer RPG nie RP i dlatego moge cie ostrzelać po taranie gdybym zrobił coś takiego  na serwerze RP bez kłócenia się skarga była by zaakceptowana.

Edytowane przez KerSon.
Literówka

6 minut temu, KerSon. napisał:

Czy twoim zdaniem podczas ostrzału powinienem załączyć sygnały świetlne, zaciągać ręczny oraz ustawiać się na poboczu gdy pobocze było 100 metrów dalej? Stanąłem tak na boku jak mogłem , gdybym chociażby odpalil świetlne pojazd by dawno odjechał dlatego ma być to robione na szybko nie musze załączać sygnałów świetlnych do ostrzalu. Pozatym jest to serwer RPG nie RP i dlatego moge cie ostrzelał po taranie gdybym zrobił coś takiego  na serwerze RP bez kłócenia się skarga była by zaakceptowana.

Dalsza kłótnia nie ma sensu, czekam na decyzję zarządu. 

Edytowane przez Kapusta*

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin