Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Kapusta* oskarżony przez stampii

kejrun
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: @stampii-
Nick osoby oskarżonej: @Kapusta*
Powód napisania skargi: Brak profesjonalizmu, prowokowanie, robienie swoich obowiązków na "odwal"
Dowody: W spoilerze z opisem sytuacyjnym.

Spoiler

Dnia 16.04 stałem z moim pojazdem marki voodoo na stacji DM, stalem centralnie obok auta, pisałem z graczem na temat strefy dm, nie zwracałem uwagi na voodoo, stałem obok, znam regulamin owej frakcji i wiem, że nikt nie miał prawa go ruszyć, gdy stałem obok. W pewnym momencie zleciało sie okolo 10 osob, zaczely spamic, że "SARYJCZYK CI AUTO ZABIERA XDDDD". Nie wiedzialem o co chodzi, stałem  cały czas przy pojezdzie, więc napisałem do pracownika, a skonczylo się to tak:
[2021-04-16 08:37:35] [Output] : Suchoklatesik [51]: kradna ci
[2021-04-16 08:37:38] [Output] : Suchoklatesik [51]: fure
[2021-04-16 08:37:43] [Output] : stampii- [118]: stalem obok
[2021-04-16 08:37:57] [Output] : Kapusta* [34]: Zejdź.
[2021-04-16 08:38:06] [Output] : stampii- [118]: i czemu to zabierasz
[2021-04-16 08:38:08] [Output] : stampii- [118]: jak stalem obok auta
[2021-04-16 08:38:13] [Output] : Kapusta* [34]: Nie stałeś. <-- pracownik dalej twierdzi, ze nie stalem, oczywiscie moge obiecac ze na ssie przedstawionym przez pracownika kamera bedzie obrocona w druga strone, by nie bylo mnie widac ;)
[2021-04-16 08:38:17] [Output] : stampii- [118]: stalem
[2021-04-16 08:38:23] [Output] : stampii- [118]: 10 osob ci napisze ze stalem obok auta
*potem pracownik tylko ignorowal, miał gdzieś co pisałem, gdzie pisałem, dlatego po prostu napisalem, że załatwimy to wewnątrz frakcyjnie, na co odpisał: << Kapusta* [34]: Masz zamiar siÄ™ kłócić o 300zÅ‚? WspólczujÄ™ :p"
2021-04-16.png

Szczerze? Istny bezsens, od jakiegoś czasu z pracownikami tej frakcji nie da sie normalnie porozmawiać, wystarczy odejsc na 10s od auta to zaczną sie chamskie slowka i wywyższanie, w tej sytuacji jest inaczej, ale jakoś reprezentowanie frakcji nie jest tu pokazane, ze swojej strony chciałbym po prostu ukarania, zwrotu pieniedzy, oraz jakas rozmowe frakcyjna na ten temat, bo to nie pierwsza sytuacja.

Witam, z tej strony Pracownik Kapusta*.

Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że nie stałeś obok auta, stałeś dosłownie na środku drogi bliżej DMu, co również pokazałeś na swoim screenie. Również wyślę swojego screena, pokazującego że nie stałeś w ogóle przy aucie https://imgur.com/a/DTcUjKo

Cytat

Brak profesjonalizmu

Co masz na myśli brak profesjonalizmu? Załatwiłem swoją robotę, czyli odholowałem pojazd, który był nieprawidłowo zaparkowany. Myślę że jako pracownik frakcji SAPD, powinieneś wiedzieć, że samochód powinno się normalnie na miejscu parkingowym zaparkować lub po prostu przy nim stać a nie kilka metrów obok na środku drogi, żeby nie było potem takich sytuacji.

Cytat

prowokowanie

Jak Ciebie prowokowałem, można wiedzieć? Wykonując swoje czynności Ciebie prowokowałem? Jak masz jakieś dowody na "prowokowanie", to je poproszę ;) 

Cytat

potem pracownik tylko ignorowal, miał gdzieś co pisałem, gdzie pisałem

Nie mam obowiązku Ci wyjaśniać tak prostych do zrozumienia rzeczy. Samochód był nieprawidłowo zaparkowany i tyle, co ja miałem Tobie wyjaśnić?

Powiem tyle, skarga jest kompletnie bez sensu i jedynie wystarczy czekać na werdykt Zarządu.

16 minut temu, Kapusta* napisał:

Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że nie stałeś obok auta, stałeś dosłownie na środku drogi bliżej DMu, co również pokazałeś na swoim screenie. Również wyślę swojego screena, pokazującego że nie stałeś w ogóle przy aucie https://imgur.com/a/DTcUjKo

Ciekawe, jednak wiesz gdzie stałem, i mnie widziales? Przeciez bylem tak daleko, stałem idealnie obok gracza na ssie
Czy jest to daleko? Jasne, że nie. Członek zarządu twierdzi inaczej, nie sądzisz, że  było inaczej?

kEI3z1xh.jpg

Co masz na myśli brak profesjonalizmu?

Twoja ignorancja do całej sytuacji, prowokacja na PM, wszystko co napisałem w spoilerze, dalej nie wiesz o co chodzi?

Załatwiłem swoją robotę, czyli odholowałem pojazd, który był nieprawidłowo zaparkowany.

Myślę, że powinieneś tutaj zaznaczyć, że byłem w pobliżu, a wtedy zabrać nie możesz, tak jak twierdzi członek zarządu ;)
yn0L4PPh.jpg

Nie mam obowiązku Ci wyjaśniać tak prostych do zrozumienia rzeczy. Samochód był nieprawidłowo zaparkowany i tyle, co ja miałem Tobie wyjaśnić?

Nie masz obowiązku napisania mi za co zostaje ukarany? Poważnie?  Był nieprawidłowy pozostawiony, ale byłem obok niego.

"[2021-04-16 08:38:13] [Output] : Kapusta* [34]: Nie staÅ‚eÅ›. <-- pracownik dalej twierdzi, ze nie stalem, oczywiscie moge obiecac ze na ssie przedstawionym przez pracownika kamera bedzie obrocona w druga strone, by nie bylo mnie widac ;)"
No tak, jakie to było łatwe do przewidzenia.

w pobliżu «blisko», naprawde, nie było mnie w pobliżu?

Edytowane przez stampii-

Cytat

Twoja ignorancja do całej sytuacji, prowokacja na PM, wszystko co napisałem w spoilerze, dalej nie wiesz o co chodzi?

Nie widzę tutaj żadnej prowokacji. Napisałem jedynie że współczuję, bo się kłócisz o 300zł. Co jest śmieszne :) 

Cytat

Myślę, że powinieneś tutaj zaznaczyć, że byłem w pobliżu, a wtedy zabrać nie możesz, tak jak twierdzi członek zarządu ;)

Pokazałeś screena Mu, czy tylko go zapytałeś, nie dałeś mu screena i dalej nic? Bo jak tak, to praktycznie każdy pracownik wie, że nie można odholować pojazdu kiedy właściciel stoi obok. Ty ewidentnie nie stałeś obok samochodu.

Cytat

Nie masz obowiązku napisania mi za co zostaje ukarany? Poważnie?  Był nieprawidłowy pozostawiony, ale byłem obok niego.

Ale co ja Ci miałem wyjaśniać? Pracujesz w SAPD i sam powinieneś wiedzieć za co zostajesz ukarany. I nie, nie byłeś obok niego. I sam to pokazałeś na swoim screenie.

Cytat

"[2021-04-16 08:38:13] [Output] : Kapusta* [34]: Nie staÅ‚eÅ›. <-- pracownik dalej twierdzi, ze nie stalem, oczywiscie moge obiecac ze na ssie przedstawionym przez pracownika kamera bedzie obrocona w druga strone, by nie bylo mnie widac ;)"
No tak, jakie to było łatwe do przewidzenia.

To nie jest żaden konkurs fotograficzny, wysiadłem z pojazdu, zrobiłem screena i wziąłem się za swoją robotę. 

2 minuty temu, Kapusta* napisał:

Nie widzę tutaj żadnej prowokacji. Napisałem jedynie że współczuję, bo się kłócisz o 300zł. Co jest śmieszne :) 

Ty połasiłeś się na 24zl, to o czym my tu mówimy?

3 minuty temu, Kapusta* napisał:

Pokazałeś screena Mu, czy tylko go zapytałeś, nie dałeś mu screena i dalej nic?

Nie sadzilem ze polski jezyk jest aż tak trudny

3 minuty temu, Kapusta* napisał:

Bo jak tak, to praktycznie każdy pracownik wie, że nie można odholować pojazdu kiedy właściciel stoi obok. Ty ewidentnie nie stałeś obok samochodu.

Pobliżu, pobliżu, drugi raz powtórzę
yn0L4PPh.jpg
w pobliżu «blisko», naprawde, nie było mnie w pobliżu?
W swojej wypowiedzi zaznaczyles, ze stalem na ulicy, gdy sa to 3 kroki od chodnika, gratuluje tak swietnego podziału.

4 minuty temu, Kapusta* napisał:

Ale co ja Ci miałem wyjaśniać? Pracujesz w SAPD i sam powinieneś wiedzieć za co zostajesz ukarany. I nie, nie byłeś obok niego. I sam to pokazałeś na swoim screenie.

Czyli jesli jestem z SAPD to nikt mi nic nie powie, sam mam sie domyślać, super tok rozumowania

5 minut temu, Kapusta* napisał:

To nie jest żaden konkurs fotograficzny, wysiadłem z pojazdu, zrobiłem screena i wziąłem się za swoją robotę. 

Oczywiście, jeszcze na Twoim screenie widnieją moje zapisy na chacie, które widzą gracze w pobliżu, ciekawe, nie?

Cytat

Ty połasiłeś się na 24zl, to o czym my tu mówimy?

Wykonałem po prostu swoją robotę, idąc Twoim tokiem myślenia, każde moje odholowanie, jest przez to że się połasiłem o te całe 24zł :D 

Pozatym chciałbym żebyś wiedział, że w momencie robienia screena nie było Ciebie przy pojeździe. Co oznacza że mam prawo do zabrania pojazdu. 

Teraz, Kapusta* napisał:

Pozatym chciałbym żebyś wiedział, że w momencie robienia screena nie było Ciebie przy pojeździe. Co oznacza że mam prawo do zabrania pojazdu. 

Rozumiesz słowo " W POBLIZU"? Czy nie? Bo jakoś tego nie widać, dale Ci ssy jak członek zarzadu twierdzi, ze w poblizu nie mozesz zabrac, a ty mi mowisz ze nie bylo mnie totalnie obok pojazdu, Boże...

Teraz, stampii- napisał:

Rozumiesz słowo " W POBLIZU"? Czy nie? Bo jakoś tego nie widać, dale Ci ssy jak członek zarzadu twierdzi, ze w poblizu nie mozesz zabrac, a ty mi mowisz ze nie bylo mnie totalnie obok pojazdu, Boże...

Dobrze, racja byłeś w pobliżu pojazdu. Ale nie jesteś widoczny na screenie i mogę zabrać twój pojazd na PP. Każdy Pracownik i nawet Adept to wie. Sam powinieneś to wiedzieć, bo byłeś w SARA ;) 

8 minut temu, Kapusta* napisał:

Ale nie jesteś widoczny na screenie i mogę zabrać twój pojazd na PP. Każdy Pracownik i nawet Adept to wie. Sam powinieneś to wiedzieć, bo byłeś w SARA ;) 

W takim wypadku wystarczy obrócić kamere w miejsce, gdzie osoby nie widać, nie raz tak robicie.

Edytowane przez stampii-
dziekuje placzkom za repki przyda sie

Po konsultacji z opiekunem frakcji stwierdziliśmy, iż można to określić mianem "pobliża" - dlatego też prosiłbym @Kapusta* o oddanie kosztów wyjęcia pojazdu z parkingu policyjnego. 

W związku z licznymi problemami z parkingami staramy się stopniowo apelować o poprawę niektórych miejsc, czego efektem była np. edycja parkingu przy giełdzie w LV. Przechodząc do sedna, postanowiliśmy przedyskutować tą zasadę i w przyszłości możliwe, że wprowadzić swego rodzaju "złoty środek" niwelujący wątpliwości zarówno Pracowników, jak i Graczy.

1 minutę temu, Masellko napisał:

Po konsultacji z opiekunem frakcji stwierdziliśmy, iż można to określić mianem "pobliża" - dlatego też prosiłbym @Kapusta* o oddanie kosztów wyjęcia pojazdu z parkingu policyjnego. 

W związku z licznymi problemami z parkingami staramy się stopniowo apelować o poprawę niektórych miejsc, czego efektem była np. edycja parkingu przy giełdzie w LV. Przechodząc do sedna, postanowiliśmy przedyskutować tą zasadę i w przyszłości możliwe, że wprowadzić swego rodzaju "złoty środek" niwelujący wątpliwości zarówno Pracowników, jak i Graczy.

Dzięki, o to mi własnie chodziło, PID 169632

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin