Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na piuro, Hezaks - oskarżony przez MateuszXQ

MateuszXQ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Hezaks, @piuro    
    Data i godzina zdarzenia: 07.06.2021r. 15:11-15:25
    Pełen opis sytuacji: Sytuacja wyglądała następująco. Jechałem przez miasto Blueberry, wjechałem na most na dzielnicy Martin Bridge i skręciłem na autostradę w kierunku Las Venturas. Jechałem ciągle autostradą, aż dojechałem do Las Venturas. Na autostradzie w tym mieście usłyszałem sygnały policyjne. Stwierdziłem, że się zatrzymam i przepuszczę pojazd uprzywilejowany. A tu niespodzianka! Zostałem złapany na autostradzie przez wymienionych funkcjonariuszy. Początkowo nie wiedziałem za co, ponieważ na autostradzie według Kodeksu Ruchu Drogowego nie obowiązuje ograniczenie prędkości. Zapytałem się, co jest powodem zatrzymania, a funkcjonariusz @Hezaks wspomniał o przekroczeniu prędkości w mieście Blueberry. Gdy spytałem później o dowód, to nie otrzymałem go od żadnego z funkcjonariuszy. Później wyszedł z radiowozu @piuro i to on przejął całe RP. Napisał mi, że dowód z przekroczenia prędkości nie jest potrzebny na ten moment. Zatem pytanie, na jakiej podstawie zostałem zatrzymany? Później po otrzymaniu pouczenia dalej tłumaczyłem funkcjonariuszowi @piuro, że nie mogli mnie złapać bez dowodu. Wówczas siedziałem na kanale głosowym mumble wraz z  dwoma innymi funkcjonariuszami, którzy potwierdzili, że bez dowodu nie mogłem zostać zatrzymany. Myślę, że to tyle. Czekam na wypowiedź funkcjonariuszy.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/2ZjYrQc

Ja, MateuszXQ zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez MateuszXQ

Uszanowanie, 
Zacznijmy od tego, że skarga powinna być tylko na mnie a nie na Officera @Hezaks, ponieważ to ja nakazałem się Panu zatrzymać. Faktycznie, taka sytuacja miała miejsce. Wyjeżdżając z Blueberry Acres, zauważyłem szybki pojazd, którego wręcz nie mogłem dogonić, ostatecznie dogoniłem Pana dopiero na autostradzie, aczkolwiek wtedy pomiar był już nie adekwatny z wcześniejszym wykroczeniem. Dowiedziałem się, że dowód nie musi być koniecznie z pomiaru serwerowego, ponieważ wystarczy nagranie lub powtórka zapisana, gdzie jest widoczne, że dana osoba jednoznacznie popełnia wykroczenie, takowego nagrania nie posiadam, dlatego też, przyznaję się do popełnionego błędu. Pozdrawiam. 

4 minuty temu, piuro napisał:

Zacznijmy od tego, że skarga powinna być tylko na mnie a nie na Officera @Hezaks, ponieważ to ja nakazałem się Panu zatrzymać.

Jednakże to właśnie Hezaks wyszedł z radiowozu poinformować mnie o powodzie zatrzymania.

5 minut temu, piuro napisał:

takowego nagrania nie posiadam, dlatego też, przyznaję się do popełnionego błędu

Cieszę się, że przyznajesz się do popełnionego błędu. Myślę, że wszystko zostało wyjaśnione i już nie będzie takiej sytuacji.

Witam, Police Officer I Hezaks się kłania. 

Mimo wyjaśnienia złożonego przez @piuro wypowiem się pod tym tematem. 

Uważam, iż sytuację można było rozwiązać w sposób nieco mniej zobowiązujący niż oficjalna skarga na forum. Jednakowoż staram się też zrozumieć postawę oskarżyciela. Ze swojej strony nie mam nic do dodania poza tym, iż zgodnie z regulaminem i swoim sumieniem, które nakazywało mi zaufać bardziej doświadczonemu Officerowi bardziej niż sobie podjąłem się rozpoczęcia zatrzymania na polecenie funkcjonariusza. Prowadzenie zatrzymania oddałem @piuro gdyż nie byłem pewien jego słuszności. Pozostawiam do oceny przez Zarząd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin