Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Voxber - oskarżony przez [PsZ]StrajGer

[PsZ]StrajGer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Voxber

Data i godzina zdarzenia: 2021.09.11 00:02

Pełen opis sytuacji: Funkcjonariusz przy próbie porozumienia się stwierdził, że kara nie może być krótsza pisząc przy tym "niestety" ponieważ tak mówi taryfikator (czyli w skrócie kara to 30 min bo tak mówi taryfikator), jak się jednak okazało, taryfikator mówił co innego (od 5 do 30 min) zgodnie ze słowami zarządcy w poprzedniej skardzę gdzie podobno "nie ma zastrzeżeń co do funkcjonariuszy",  funkcjonariusz nadając karę bierze pod uwagę, czy osoba zatrzymana taranowała podczas pościgu graczy itd. Cyt. "Zazwyczaj za pościg liczone jest od 15 do 30 minut (zależne od tego w jaki sposób on przebywał, czy osoba ścigana taranowała graczy itd.)" Więc słucham uprzejmie bo ja osobiście nie pamiętam i skoro taka jest zasada bo tak napisał zarządca to chciałbym się dowiedzieć jak wyglądała moja ucieczka która miała miejsce 3 lata temu, chce znać jej cały opis, no bo na jakiejś podstawie musiałem te 30 min otrzymać i w jakiś sposób ten czas musiał zostać ustalony, i zgodnie ze sztuką powinno to zostać ustalone tak jak napisał zarząd, czyli analiza całej sytuacji ze zdarzenia, chyba, że to czyjeś widzimisię i przez to, że funkcjonariusz nie pamiętał zdarzenia to teraz ja jestem pokrzywdzony bo dostałem max karę defakto częściowo z mojej winy, bo faktycznie te 3 lata temu mogłem uciec, ale dlaczego dostałem maksymalną karę kiedy zdarzenie miało miejsce 3 lata temu i nikt nie ma prawa nawet pamiętać dokładnego przebiegu tego pościgu i ucieczki, informowałem o tym funkcjonariusza który dokonywał mojego zatrzymania (że miało to miejsce 3 lata temu). Niby najpierw przy zatrzymaniu tą podstawą do ustalenia czasu tych 30 min był taryfikator, ale później nawet we wcześniejszej skardzę okazało się jednak, że tak do końca nie jest. (Wszystko zgodnie ze słowami zarządcy) Was nawet nie trzeba ośmieszać, wystarczy umieć czytać. Jak można nie widzieć niczego złego w działaniu funkcjonariusza który karze mnie za coś co miało miejsce 3 lata temu a podobno do uwzględnienia czasu kary pod uwagę są brane okoliczności całego zdarzenia (trochę śmiech na sali xD), więc tak jak pisałem, jestem ciekaw w jaki sposób Voxber pamiętał sytuacje sprzed 3 lat (bo musiał pamiętać skoro ocenił sytuacje na maksymalny wymiar kary). Chciałbym po prostu wiedzieć, na jakiej podstawie ten funkcjonariusz zaserwował mi 30 min odsiadki, skoro sytuacja miała miejsce 3 lata temu i mógł wybrać od 5 do 30 min, już ten sam fakt tak dawnego przewinienia powinien być łagodzący. Tak samo w poprzedniej skardzę nie otrzymałem odpowiedzi, czy na miejsce przed moim zatrzymaniem zostali wysłani szpiedzy na giełdę, bo tak twierdził funkcjonariusz i chciałbym otrzymać potwierdzenie albo zaprzeczenie tego faktu bo mam do tego prawo, ponieważ chce wiedzieć, czy faktycznie nie było to celowe działanie, bo jeżeli było to na tej podstawie chciałbym napisać skargę na członka ekipy który mógł mnie ewentualnie specować bezprawnie w celu poznania mojej lokalizacji do mojego późniejszego zatrzymania.

Z miejsca oznaczam rcon'ów, zobaczymy czy dla nich wszystko będzie takie "Czyste i klarowne", bo jak dla mnie to sapd i zarząd polega na wymywaniu sobie nawzajem rąk + jeszcze zamiast samemu odnotowywać czy ktoś siedział za coś czy nie to każecie pamiętać o tym graczowi, żeby później nie musiał odsiadywać tego samego wpisu dwa razy "Sprawa siedzenia 2x za ten sam wpis - Ty powinieneś tego pilnować" - to jest słowo pisane zarządcy frakcji, to nie gracz powinien tego pilnować tylko wy powinniście sumiennie wykonywać swoje obowiązk i to notować przy zatrzymywaniu, to nie jest forma łaski, a jeżeli jest, to nie powinniście brać wypłaty za swoją robotę. Tak samo wagi wpisów w komputerze powinny zostać wymienione w taryfikatorze, bo w taki sposób zostawiacie otwartą furtkę dla funkcjonariuszy żeby sobie karali dowolną ilością czasu w przedziale do 30min nawet po kilka razy bo to przecież gracz ma pamiętać o tym czy był zatrzymany a nie funkncjonariusz o tym, żeby fakt zatrzymania odnotować.

@Greyna.gg @ZbyK.gg @hoopak @XQward @DreeY @japkooo.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: Poprzednia skarga 

Witam, Sergeant II Voxber

4 godziny temu, [PsZ]StrajGer napisał:

Więc słucham uprzejmie bo ja osobiście nie pamiętam i skoro taka jest zasada bo tak napisał zarządca to chciałbym się dowiedzieć jak wyglądała moja ucieczka która miała miejsce 3 lata temu, chce znać jej cały opis, no bo na jakiejś podstawie musiałem te 30 min otrzymać i w jakiś sposób ten czas musiał zostać ustalony, i zgodnie ze sztuką powinno to zostać ustalone tak jak napisał zarząd, czyli analiza całej sytuacji ze zdarzenia, chyba, że to czyjeś widzimisię i przez to, że funkcjonariusz nie pamiętał zdarzenia to teraz ja jestem pokrzywdzony bo dostałem max karę defakto częściowo z mojej winy, bo faktycznie te 3 lata temu mogłem uciec, ale dlaczego dostałem maksymalną karę kiedy zdarzenie miało miejsce 3 lata temu i nikt nie ma prawa nawet pamiętać dokładnego przebiegu tego pościgu i ucieczki, informowałem o tym funkcjonariusza który dokonywał mojego zatrzymania (że miało to miejsce 3 lata temu).

Nie jestem w stanie Panu opisać jak wyglądała ucieczka, ponieważ jestem w tej frakcji niecały rok. Nie mam pojęcia co działo się 3 lata temu. Został Pan tak samo ukarany jak pozostałe osoby, które są wpisywane do komputera policyjnego za "Ucieczkę przed SAPD". 

Tak samo w poprzedniej skardzę nie otrzymałem odpowiedzi, czy na miejsce przed moim zatrzymaniem zostali wysłani szpiedzy na giełdę, bo tak twierdził funkcjonariusz i chciałbym otrzymać potwierdzenie albo zaprzeczenie tego faktu bo mam do tego prawo, ponieważ chce wiedzieć, czy faktycznie nie było to celowe działanie, bo jeżeli było to na tej podstawie chciałbym napisać skargę na członka ekipy który mógł mnie ewentualnie specować bezprawnie w celu poznania mojej lokalizacji do mojego późniejszego zatrzymania.

Tak jak pisałem w poprzedniej skardze prowadziliśmy obławy jako członkowie Investigative Staff. Po dotarciu na parking przy tańszej giełdzie w LV naszych dwóch pracowników udało się na teren giełdy w celu sprawdzenia osób, które tam się znajdowały. Kiedy dostaliśmy informacje o Panu, sprawdziliśmy Pana w komputerze policyjnym i okazało się, że jest Pan poszukiwany. Wtedy przystąpiliśmy do próby zatrzymania, która udała się, gdy siedział Pan w samochodzie przy wyjeździe z giełdy. 

jeszcze zamiast samemu odnotowywać czy ktoś siedział za coś czy nie to każecie pamiętać o tym graczowi, żeby później nie musiał odsiadywać tego samego wpisu dwa razy "Sprawa siedzenia 2x za ten sam wpis - Ty powinieneś tego pilnować" - to jest słowo pisane zarządcy frakcji, to nie gracz powinien tego pilnować tylko wy powinniście sumiennie wykonywać swoje obowiązk i to notować przy zatrzymywaniu, to nie jest forma łaski, a jeżeli jest, to nie powinniście brać wypłaty za swoją robotę. Tak samo wagi wpisów w komputerze powinny zostać wymienione w taryfikatorze, bo w taki sposób zostawiacie otwartą furtkę dla funkcjonariuszy żeby sobie karali dowolną ilością czasu w przedziale do 30min nawet po kilka razy bo to przecież gracz ma pamiętać o tym czy był zatrzymany a nie funkncjonariusz o tym, żeby fakt zatrzymania odnotować.

W poprzedniej skardze dostał Pan informacje ode mnie oraz członka zarządu, że nie odsiadywał Pan owego wpisu, natomiast jeśli twierdzi Pan, że już kiedyś odsiadywał za to karę proszę o dowód. Na dodatek żaden funkcjonariusz nie może karać osoby kilka razy za ten sam wpis. Jest to surowo zabronione oraz karane. 

Ode mnie to już wszystko. Dalej podtrzymuje zdanie, że nigdzie nie popełniłem błędu oraz nigdzie nie został złamany regulamin. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Edytowane przez Voxber

6 godzin temu, Voxber napisał:

Witam, Sergeant II Voxber

Nie jestem w stanie Panu opisać jak wyglądała ucieczka, ponieważ jestem w tej frakcji niecały rok. Nie mam pojęcia co działo się 3 lata temu. Został Pan tak samo ukarany jak pozostałe osoby, które są wpisywane do komputera policyjnego za "Ucieczkę przed SAPD". 

Tak jak pisałem w poprzedniej skardze prowadziliśmy obławy jako członkowie Investigative Staff. Po dotarciu na parking przy tańszej giełdzie w LV naszych dwóch pracowników udało się na teren giełdy w celu sprawdzenia osób, które tam się znajdowały. Kiedy dostaliśmy informacje o Panu, sprawdziliśmy Pana w komputerze policyjnym i okazało się, że jest Pan poszukiwany. Wtedy przystąpiliśmy do próby zatrzymania, która udała się, gdy siedział Pan w samochodzie przy wyjeździe z giełdy. 

W poprzedniej skardze dostał Pan informacje ode mnie oraz członka zarządu, że nie odsiadywał Pan owego wpisu, natomiast jeśli twierdzi Pan, że już kiedyś odsiadywał za to karę proszę o dowód. Na dodatek żaden funkcjonariusz nie może karać osoby kilka razy za ten sam wpis. Jest to surowo zabronione oraz karane. 

Ode mnie to już wszystko. Dalej podtrzymuje zdanie, że nigdzie nie popełniłem błędu oraz nigdzie nie został złamany regulamin. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Aha, czyli mam rozumieć, że jesteś od roku w SAPD, karasz mnie za coś co miało miejsce 3 lata temu i ustaliłeś maksymalną karę na podstawie zdarzenia przy którym cie nawet nie mogło być, a teraz jeszcze chcesz, żebym przedstawiał dowody sprzed 3 lat bo ktoś postanowił mnie po tych 3 latach zatrzymać, dobre, nie powiem, że nie. Dalej nie widzisz swojego błędu, chociaż sam w wiadomości prywatnej do mnie napisałeś, że to twoje niedopatrzenie, no to jednak było to niedopatrzenie czy wszystko jest ok? ([2021-09-11 00:50:43] [Output] : << Voxber [9]: Moje niedopatrzenie że zapomniałem Ci napisać że możesz dostać od 5 do 30 minut) Mi chodzi o sam fakt, że kiedy chciałem się dogadać to stwierdziłeś, że niestety nie możesz dać mi krótszego czasu bo tak mówi taryfikator i żebym go sobie sprawdził, a jak się jednak okazuje mogłeś dać krótszy tylko nie chciałeś. I dlatego właśnie twierdze, że to było celowe.

Edytowane przez [PsZ]StrajGer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin