Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na KavKa* - oskarżony przez vakii

vakii
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @KavKa*

Data i godzina zdarzenia: +/- 19:00 05.10.2021

Pełen opis sytuacji: Dnia 05.10.2021r uciekałem przed policją. Ucieczka odbywała się w zasadach Role Play czyli jak można się domyśleć: w nic nie uderzyłem, jeździłem normalnie, nie stuntowałem. Po rozłożonej kolczatce przez funkcjonariusza zostały mi przebite opony przez co nie mogłem kontynuować ucieczki, więc odegrałem to ładnie za specjalną komendą /do >> [2021-10-05 18:59:38] [Output] : * W pojeździe zostały przebite opony, pojazd nie jest zdatny do dalszej jazdy (vakii) << po czym kazano mi wysiąść >> [2021-10-05 18:59:39] [Output] : KavKa* [215]: SAN ANDREAS POLICE! GET ON THE GROUND RIGHT NOW! << . Odegrałem, że wysiadam z pojazdu przez okno z powodu zablokowanych drzwi przez nieoznakowany radiowóz. >> [2021-10-05 18:59:58] [Output] : * vakii Otwiera szybę po czym wychodzi przez okno << Po skuciu mnie i zaprowadzeniu do radiowozu w ciągu dalszym odgrywałem przyzwoite RP gdzie nie było żadnego odwalania i tak dalej... 
[2021-10-05 19:00:57] [Output] : KavKa* [215]: Witam, z tej strony Sergeant I KavKa* z S.A Police Department.
[2021-10-05 19:01:02] [Output] : KavKa* [215]: Poprosze o prawo jazdy
[2021-10-05 19:01:15] [Output] : * Zatrzymany ma zakute ręce z przodu czy z tyłu? (vakii)
[2021-10-05 19:01:34] [Output] : * z przodu (KavKa*)
[2021-10-05 19:02:00] [Output] : * vakii Wyciąga portfel z dokumentami  z przedniej kieszeni następnie podaje sierżantowi

Po całej akcji gdzie zostało rozegrane owe RP usłyszałem cenę mandatu co mnie zszokowało, ponieważ za chęć rozegrania akcji RP raczej nie powinno się dawać mandatów bo to odpycha do robienia pościgów RP..

Dowód, który to potwierdza całe zajście: Dowody są zamieszczone powyżej w postaci logów.

Ja, vakii zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

• Administrator

Witam serdecznie, oskarżający otrzymał mandat tylko za ucieczkę i było to na polecenie Supervisor'a, który był obecny na pościgu. Ze swojej strony oraz dowodzącego nie widzę żadnego popełnionego błędu. Nic więcej nie mam do dodania, pozdrawiam. 

• Administrator
49 minut temu, vakii napisał:

To wygląda, że nie warto robić pościgów RP skoro i tak będzie mandat pieniężny... 

Na pościgu zbytnio się nie wykazałeś RP, była to zwyczajna ucieczka z odgrywaniem uderzeń. Należałeś jakiś czas temu do frakcji i powinieneś dobrze o tym wiedzieć, znając system Role Play jest wiele scenariuszy, gdzie tak naprawdę mógłbyś się już wykazać podczas trwającego pościgu, a nie w momencie, gdy zostałeś już złapany. Tak jak wyżej wspomniałem, podczas akcji nie widzę popełnionych błędów i najwyraźniej źle zrozumiałeś nas. Poczekajmy cierpliwie na werdykt rozpatrującego skargę. 

2 godziny temu, KavKa* napisał:

Na pościgu zbytnio się nie wykazałeś RP, była to zwyczajna ucieczka z odgrywaniem uderzeń. Należałeś jakiś czas temu do frakcji i powinieneś dobrze o tym wiedzieć, znając system Role Play jest wiele scenariuszy, gdzie tak naprawdę mógłbyś się już wykazać podczas trwającego pościgu, a nie w momencie, gdy zostałeś już złapany. Tak jak wyżej wspomniałem, podczas akcji nie widzę popełnionych błędów i najwyraźniej źle zrozumiałeś nas. Poczekajmy cierpliwie na werdykt rozpatrującego skargę. 

Jeżeli brak momentu do odegrania akcji RP nazywasz "nie wykazaniem się pod względem RP" i jest to dla Ciebie odpowiednim sformułowaniem to gratuluję. Będąc we frakcji podczas pościgów ( jeżdżąc u osób na G za czasów akademii jak i po akademii ) nie było osób chętnych do ogrywania RP, a jak już były to odgrywały podobnie tak jak ja czyli: nie uderzały w nic >>NIE MA POWODU DO ODGRYWANIA RP<<, jeździły normalnie, bez odwalania i nigdy nie zostały ukarane. Skoro na prawdę dla Ciebie liczy się złapanie gracza który nie odwala i stara się ładnie jeździć oraz pod sam koniec pościgu odegrać jakieś RP i dowalić mu mandat to jest już na prawdę żałosne.

Nie ma nigdzie pisanej zasady, która mówi, że podczas pościgu RP nie można wystawić mandatu - w końcu pościg, to pościg.

Jest to wola funkcjonariusza, jeśli RP jest bardziej rozwinięte, (np. odegranie wypadku) to w większości wypadkach gracze nie zostają karani, jednak nadal mogą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin