Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4life News - Napad na sklep całodobowy w Los Santos

TomseeS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @TomseeS z Redakcji 4life News. Zapraszam wszystkich do przeczytania relacji o napadzie na sklep całodobowy w Los Santos.

5D4B3bb.png

YaIcFwb.png

W piękny upalny dzień w Los Santos na osiedlu El Corona nagle podjeżdża biały pojazd phoenix, z którego wysiadło dwoje mężczyzn w białym ubraniu i szarych maskach. Była to godzina 12:23. Gdy byli oni przed sklepem, jeden wyjął pistolet, a drugi nóż i weszli do sklepu. Gdy zobaczył ich jeden z pracowników sklepu, który wypakowuje tam towar na półki, pobiegł on na zaplecze i zadzwonił do tamtejszej policji. Napastnicy zażądali od kasjera wszystkich utargów z całego tygodnia. Pracownik początkowo się na to nie zgodził, lecz gdy została mu przyłożona broń do twarzy, zdecydował się on pójść po pieniądze z całego tygodnia. Pieniądze te znajdowały się na zapleczu, gdzie znajdował się drugi pracownik. Gdy napastnik poszedł z kasjerem na zaplecze, zobaczył on drugiego pracownika i zaczął krzyczeć do swojego kolegi, że muszą uciekać ze sklepu.

5D4B3bb.png

Nastaje godzina 12:40 i na miejsce przyjeżdża policja. Napastnicy, gdy widzą przez okna radiowozy, są przerażeni i biorą dwóch pracowników za zakładników. Gdy miejsce zabezpiecza jeden z policjantów, negocjator policyjny ustala warunki oddania zakładników. Życzenia napastników były duże i zawierały one m.in. wolny odjazd bez kolczatek oraz możliwość wzięcia gotówki skradzionej ze sklepu. Negocjator policji po skonsultowaniu się z dowódcą akcji przyjmuje warunki napastników i daje im czas pięciu minut na opuszczenie sklepu. Policja w tym czasie ustawiła się obok sklepu, aby od razu zatrzymać napastników po wyjściu, było to bardzo niebezpieczne, bo mogło się nie udać i mógł ktoś ucierpieć. Gdy nadchodzi godzina 12:50, napastnicy decydują się na wyjście. Gdy o godzinie 12:51 wychodzą ze sklepu, obaj zostali powaleni przez policjantów, którzy schowali się obok budynku. Była to niebezpieczna akcja, ponieważ napastnicy byli uzbrojeni, ale na szczęście nic się nikomu nie stało. Udało mi się również przeprowadzić wywiad z negocjatorem policyjnym.

5D4B3bb.png

R - Redaktor
N - Negocjator policyjny

R – Witam z tej strony Starszy Redaktor z Redakcji 4life News. Czy mogę zadać Panu parę pytań?
N – Witam z tej strony Seregant II z LSPD. Jasne! Proszę pytać.

R – Jak wyglądały okoliczność dostania zgłoszenia o napadzie?
N – Wyglądało to, tak, że siedzieliśmy na komisariacie, aby uzupełnić raporty z przeprowadzonych zatrzymań z całego tygodnia, lecz dostaliśmy polecenie od przełożonego, aby udać się pod sklep na El Corona, ponieważ trwa napad.

R – Czy dla jakiegoś policjanta podczas tej akcji był to pierwszy raz na napadzie?
N – Tak. Był z nami Police Officer I Mike, dla którego był to pierwszy raz w życiu napad podczas pracy.

R – Ile Pan już jest w LSPD?
N – W LSPD jestem od pięciu lat, lecz byłem już wcześniej w LVPD.

R – Jak Pan otrzymał awans na negocjatora?
N – Sprawa wygląda, tak, że negocjatora otrzymałem po udanej akcji, gdy to nie było żadnego negocjatora i ja zdecydowałem się negocjować. Dowódca akcji przekazał to szefowi, a szef powiedział, że bardzo dobrze się spisałem i awansował mnie na rangę Seregant oraz na negocjatora.

R – Czy w razie ucieczki przez napastników pojazdem byłby prowadzony pościg?
N – Na pewno byłby prowadzony pościg za pojazdem. Nie wiadomo czy byśmy go dogonili, ale na pewno bylibyśmy w stanie zacząć za pojazdem pościg.

R - Ile macie średnio napadów przez miesiąc w Los Santos?
N - Nie da się tego powiedzieć, kiedyś mieliśmy aż dziesięć napadów przez cały miesiąc, a czasami zdarzają się miesiące gdzie nie ma w ogóle napadów.

R - Kim byli napastnicy, którzy napadli na sklep?
N - Jeden z napastników był to Jadon S. Który miał wyrok w zawieszeniu za napaść na stację benzynową. Niestety nie mogę powiedzieć nic o drugim napastniku, ponieważ nie mamy go w bazie danych.

R – Dobrze to na tyle, dziękuje za wywiad.
N – Dziękuje również. Do widzenia.

5D4B3bb.png

Dziękuje za przeczytanie tej relacji. Mam nadzieję, że się spodobała. Polecam zostawić komentarz jak Wam się podobała ta relacja.

dCzMi7R.png

Autoryzował: @Blender.

5wNnuaX.png

Edytowane przez Blender.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin