Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Argen - oskarżony przez TastePDW

Taste*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Argen
    Data i godzina zdarzenia: 9 marca 2022 około godziny 22
    Pełen opis sytuacji: Jechałem samochodem po czym przypadkowo wymusiłem pierwszeństwo jadącemu radiowozowi. Po chwili zaczął się pościg, mając z tyłu głowy myśl o tym że mam jeden wpis uciekłem bez namysłu na strefę DM. Po dojechaniu na grove street zostawiłem pojazd za jednym z domków i się ukryłem. Czekając aż sytuacja się uspokoi chciałem sprawdzić czy teleport na strefę DM został wyłączony wpisując komendę /tpdm, po wpisaniu tej komendy zobaczyłem że teleport działa więc się ruszyłem by go zatrzymać. Admin który sprawdzał logi pomylił się, przez co zostałem osadzony w więzieniu na 3 godziny i 20 minut. Nie wiem jakim cudem mógł przeoczyć to że anulowałem teleport, proszę o jak najszybsze rozpatrzenie wniosku ponieważ taka sytuacja nigdy nie powinna się wydarzyć.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

[2022-03-09 22:01:34] [Output] : Ⓘ Zostałeś rozkuty przez funkcjonariusza Argen.
[2022-03-09 22:01:34] [Output] : Ⓘ Powód: Brak możliwości przyjęcia mandatu spowodowane celowym użyciem /tpev bądź /tpdm, wjazd na strefę bezprawia podczas ucieczki oraz posiadanie statusu osoby poszukiwanej.
[2022-03-09 22:01:34] [Output] : Ⓘ Czas, który musisz odsiedzieć to 200 minut/y.

[2022-03-09 21:47:49] [Output] : âś” Zostaniesz przeniesiony/a na strefÄ™ DM za 5 sekund. Nie ruszaj siÄ™!
[2022-03-09 21:47:54] [Output] : ✠Poruszyłeś się, teleport na strefę DM został anulowany.
[2022-03-09 21:48:51] [Output] : > > Teleport na strefe DM został wyłączony ze wzgledu na akcje SAPD

[2022-03-09 21:48:55] [Output] : ✠Teleport na strefę DM jest obecnie wyłączony.

Ja, TastePDW zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

• Starszy Administrator

Witam, Sergeant II Argen. 

Na wstępie pozwolę sobie odwołać się do całości sytuacji. Zgadzam się początkiem opisu sytuacji, rzeczywiście tak było. Rozpocząłem za Tobą pościg za wymuszenie pierwszeństwa wraz ze spowodowaniem kolizji. Dojechaliśmy do strefy bezprawia, na której Cię zgubiliśmy. Po chwili udało nam się znaleźć Twój pojazd, który został wypchnięty, a na niego została założona blokada. Przystąpiliśmy wówczas do poszukiwań Ciebie na strefie bezprawia. Po paru/parunastu minutach na kanale taktycznym padła informacja, że został znaleziony, a nawet powalony z Less Lethal Shotgun'a bądź tasera. Chwilę później padła również informacja o tym, że po powaleniu magicznie zniknąłeś. Poprosiliśmy jednego z administratorów (o ile dobrze pamiętam był to KavKa*, lecz nie dam sobie ręki uciąć) o sprawdzenie czy przypadkiem nie zabiłeś się sam granatem, bądź czy nie użyłeś komendy /tpev lub /tpdm. Jak się później okazało, administrator po sprawdzeniu logów poinformował nas o tym, że użyłeś komendy /tpdm. Wszystko było dla nas jasne. Opuściliśmy strefę bezprawia, został podliczony Ci mandat (19500PLN), doliczono Ci również 20 minut za wjazd na strefę bezprawia, 40 minut za użycie komendy /tpdm oraz 30 minut za posiadanie statusu osoby poszukiwanej na podstawie wpisów w Mobile Data Terminal. Znając dobrze limity i zasady panujące w takich sytuacjach, zostałeś umieszczony w więzieniu na okres 200 minut przez PID.

Podsumowując. Nie widzę tutaj nigdzie swojej winy, tak jak już Ci tłumaczyłem to po krótce na serwerze. Dostaliśmy informację taką, a nie inną, więc jak już to można winić tutaj administratora za ewentualne błędne zweryfikowanie tego, czy użyłeś komendy /tpdm. Do zabrania głosu samej wypowiedzi i przedstawienia, jak wyglądała sytuacja z powaleniem i magicznym zniknięciem prosiłbym @AngelOfDeath, być może on wie dokładnie, kto wtedy sprawdzał logi.

Od siebie na ten moment nie mam nic więcej do dodania. Czekam na wypowiedź z Pańskiej strony bądź Executive Staff. 

Z wyrazami szacunku, 

Argen

Uszanowanie, Sergeant I AngelOfDeath

Zostałeś znaleziony wewnątrz domku na Grove Street po czym zostałeś powalony za pomocą Less Lethal Shotgun ([2022-03-09 21:49:26] [Output] : Ⓘ Powalasz gracza TastePDW (ID: 257 ) na ziemię.) i "magicznie" zniknąłeś. Następnie został wysłany report o sprawdzenie logów. Po przyjęciu reporta i sprawdzeniu logów administrator odpowiedział, że użyłeś komendy /tpev. Zgodnie z obowiązującym we frakcji taryfikatorem powinny zostać Ci doliczone 40 minut (celowe zabicie się / wyjście z serwera / użycie tpev - 40minut) oraz wsadzony do więzienia poprzez PID. Niestety nie wiem kto Ciebie podliczał, ani jakie dalsze instrukcje zostały wydane przez dowodzącego pościgiem, gdyż wtedy już mnie na kanale nie było. Ode mnie to tyle. Ostateczną decyzję co do skargi pozostawiam zarządu frakcji.
Pozdrawiam. 

Edytowane przez AngelOfDeath

Granatów nawet nigdy nie kupywałem ani nie używałem na dm (nawet nie ma żadnych logów o tym że się zabiłem), po wejściu jednego ze swatow do domku w ktorym sie schowalem, wybiegłem z niego szybko i wsiadłem do samochodu kolegi ukrytego w kanale po czym uciekliśmy ze strefy. Nie zostałem ani zabity ani powalony z tazera, a pozatym logi wyraźnie wskazują na to że nie użyłem komendy tpdm albo tpev. Gdy swat już było na grove street i przeszukiwali domki teleport na strefe dm byl dawno zamkniety. A pozatym po powaleniu z tazera teleport na dm by się anulował. 

• Starszy Administrator

Po skonsultowaniu się z administratorem @KavKa*, który sprawdzał logi okazało się jednak, że faktycznie nie zostałeś przeniesiony na /tpdm, a jedynie używałeś komendy i anulowałeś teleport. Nie wiem jeszcze dokładnie jak wyglądała jednak sytuacja z tym powaleniem w interiorze i magicznym zniknięciem, ale tak jak mówię - przy tym mnie akurat nie było. 

Nie pozostaje mi w takim razie nic innego jak przeprosić Cię w imieniu swoim i wszystkich za zaistniałą sytuację. Jeśli w/w domniemane powalenie w interiorze nie miało faktycznie miejsca, to zostałeś umieszczony w więzieniu niesłusznie. 

Myślę, że ze swojej strony wyjaśniłem już wszystko, czekam na odpowiedź od Executive Staff. 

EDIT. Dostałem jednak loga od AngelOfDeath z tego, jak Cię powalił: [2022-03-09 21:49:26] [Output] : Ⓘ Powalasz gracza TastePDW (ID: 257 ) na ziemię.

Edytowane przez Argen
Notka na dole.

Ja naprawdę nie zostałem w żaden sposób powalony, po tym jak zobaczyłem że SWAT weszło do domu to szybko z niego uciekłem, a gdy wyszedłem to uciekłem w stronę auta mojego kolegi które na mnie już czekało w tunelu(?) zaraz obok. Na potwierdzenie tego że kierowałem tym autem mogę załączyć loga w którym kolega przekazuje mi kluczę do auta.

[2022-03-09 21:52:10] [Output] : â… Gracz Koperek$ przekazaĹ‚ Ci klucze do pojazdu id 84845.

Mój kolega i właściciel pojazdu może to potwierdzić ale to pewnie żaden dowód. Poza tym chciałbym zapytać jakim cudem dalej jestem w więzieniu? Kara 40 minut za ucieczkę poprzez komendę chyba została anulowana, ale powinienem być całkowicie zwolniony z więzienia i mieć dwa wpisy za ucieczkę ponieważ nie zostałem w żaden sposób złapany.

• Starszy Administrator
2 godziny temu, TastePDW napisał:

Mój kolega i właściciel pojazdu może to potwierdzić ale to pewnie żaden dowód. Poza tym chciałbym zapytać jakim cudem dalej jestem w więzieniu? Kara 40 minut za ucieczkę poprzez komendę chyba została anulowana, ale powinienem być całkowicie zwolniony z więzienia i mieć dwa wpisy za ucieczkę ponieważ nie zostałem w żaden sposób złapany.

Skarga nie została dalej wyjaśniona, dalej uważam, że są pewne nieścisłości. Nie mogę zwolnić Cię ot tak, decyzję musi podjąć Executive Staff podczas rozwiązywania skargi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin