Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Zapomniany skarb.

Demianeg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

KFoPmn2.png

Witam, z tej strony Redaktor @Demianeg z Redakcji Prasowej 4Life-News. Przedstawię Wam dziś drodzy czytelnicy historię o skarbie stanu San Andreas, o której każdy zapomniał.

Zapraszam do przeczytania!

0BQCTFz.png

Skarb – dla jednej osoby może to być miłość, a dla innej persony jest to bogactwo finansowe. Skarbem, który zamierzam opisać jest bunkier, był używany podczas wojny domowej w San Andreas w latach 1779-1781. Kilka dni temu przeczesując archiwa w bibliotece miejskiej w San Fierro, natknąłem się na listy opisujące tajne przejście przez bunkier, który znajduje się na Wschód od Bayside Marina. Zdziwiło mnie to potężnie, ponieważ nigdy nie słyszałem o czymś takim. Po przeanalizowaniu wszystkich pism wsiadłem do auta i udałem się na miejsce, w którym ten obiekt powinien być.

0BQCTFz.png

EICpVgY.png

0BQCTFz.png

Na miejscu moim oczom ukazał się duży drewniany dom. Zapukałem do drzwi, które po chwili otworzył mi młody mężczyzna. Zapytałem się go czy wie coś o bunkrze, który powinien być niedaleko. Na moje pytanie rezydent się zdziwił i spytał się, czy to jakiś żart. Po uświadomieniu mu, że to nie jest dowcip, odpowiedział, że on nic o tym nie wie, ale osoby z pobliskiego miasteczka może coś wiedzą. Podziękowałem za rozmowę i udałem się do miasta, które było kilometr obok. Po dotarciu na miejsce i po rozmowie z kilkoma mieszkańcami dowiedziałem się, że jedyną osobą, która może coś wiedzieć, jest starszy pan Zbysław Łęcina mieszkający na skraju tej miejscowości. Zapukałem, więc do jego mieszkania i długo czekałem, aż ktoś otworzy. W końcu drzwi otworzył mi schorowany mężczyzna, który na około miał 80 kilka lat. Powiedziałem mu, czego poszukuje i zaprosił mnie do środka na rozmowę. Dowiedziałem się, że ma on 86 lat i dobrze wie, o co mi chodzi. Opowiedział mi historię, którą jemu opowiedział dziadek w młodości. Okazało się, że podczas wojny zablokowano wszystkie drogi z miasta, tak aby nikt nie mógł go opuścić. Zdenerwowani mieszkańcy zebrali się w jednym miejscu i stwierdzili, że jedynym wyjściem jest zrobienie podkopu z miasta. Tunel prowadził od budynku, który starszy Pan pokazał palcem przez okno. Budynek ten był w bardzo słabym stanie i nie posiadał drzwi, a okna były wybite. Dowiedziałem się również, że tunel ma długość około kilometra i faktycznie znajduje się w tym miejscu, do którego początkowo przybyłem. Uświadomiono mnie również, że bunkier zasypano kilka lat po zakończeniu wojny. Podobno w zasypanym obiekcie mogą znajdować się różne stare skarby, jak broń, listy lub inne pamiątki z tamtych czasów. Po kilku minutach miłej rozmowy pożegnałem się i udałem się do początkowej lokalizacji bunkra.

0BQCTFz.png

ShAcDbM.png

0BQCTFz.png

Po dotarciu na miejsce spotkałem mieszkańca domu na dworze podczas pracy w ogrodzie. Po wyjaśnieniu mu całej historii, w którą po chwili uwierzył, udaliśmy się razem w poszukiwaniu tajemniczego obiektu. Chwilę później zobaczyliśmy stary betonowy okrąg wystający z ziemi. Dowiedziałem się, że kiedy rezydent kupił działkę, już ta budowla była. Nie wiedział, do czego służyła, dlatego zrobił z niej lądowisko dla helikoptera. Zasugerowałem, że to może być to i szukaliśmy dowodów na to. Z przedniej części przedmiotu znajdował się mały napis: „1779-1781”. Domyśliliśmy się, że to może być zapomniany bunkier i po chwili zadzwoniliśmy na odpowiednie służby. Po ustaleniu, że jest to prawdziwy tunel wraz ze schronem, zaczęto wykopaliska, które trwają do dziś. Kto by się spodziewał, że nic nieznacząca betonowa konstrukcja okaże się takim skarbem.

0BQCTFz.png

Dziękuję Wam drodzy czytelnicy za przeczytanie mojego artykułu i zachęcam do pozostawienia reakcji pod artykułem oraz opinii na temat mojego dzieła.

0BQCTFz.png

XaqM7S9.png
Autoryzował: @MateuszXQ

KFoPmn2.png

Edytowane przez MateuszXQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin