Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Voxber - oskarżony przez Fabian..

Fabian..
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie dodam, że proszę sobie darować wszelkie reakcje ,, Haha '' pod postem, gdyż to nie jest żadna sensacja tylko normalna, ludzka chęć wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. 

Nick funkcjonariusza: @Voxber
    Data i godzina zdarzenia: 
Dziś +/- 17.05.
    Pełen opis sytuacji: Wszedłem na serwer, by wystawić pojazd na giełdzie, gdy samochód wystawiłem zmieniałem ustawienia MTA, czym konieczne było zresetowanie gry. Po zresetowaniu ponownie zrespiłem się na giełdzie i czekałem przy swoich pojazdach na kupca. Nagle po około +/- 5 min. od wejścia ukazał mi się komunikat, że zostałem wsadzony do więzienia za CELOWE wyjście z serwera ( tym samym zapewne dodatkowe minuty odsiadki ) oraz wpis w MTD. Do czego teraz zmierzam? Za wpis w MTD nie mam do Was żadnych pretensji, bo wiadomo na DM się trochę do Was strzelało itd., ale chcę jedynie wyjaśnić dlaczego zostało dodane to celowe wyjście z serwera skoro nie prowadziliście ze mną żadnych czynności, tym samym nie wiedziałem, że mogę być obserwowany przez oficerów, a samo wyjście było spowodowane zmianą ustawień i trwało może 2 minuty? 
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Spoiler

jCURQp0.png

Witam, Captain I Voxber

Podczas przeprowadzania obław na osoby ze wpisami wraz z @Argen, zauważyłem Cię na giełdzie. Po sprawdzeniu w komputerze policyjnym okazało się, że posiadasz wpis. Od tamtego momentu przez około 5 minut byłeś przez nas obserwowany. Gdy przytrafiła się odpowiednia okazja do przystąpienia do zatrzymania, funkcjonariusz Argen wjechał radiowozem na giełdę, uruchomił sygnalizację świetlną, natomiast ja wysłałem bind w twoją stronę o poddaniu się i po jakiś 3 sekundach wyszedłeś z serwera. Wiedzieliśmy, że jesteś aktywny, ponieważ parę chwil wcześniej biegałeś po giełdzie. Nie wiemy, czy to, co piszesz odnośnie resetu ustawień graficznych, jest prawdą. Po sprawdzeniu logów widać było, że wyjście z serwera było celowe, nie był to crash.

Podsumowując, nie popełniliśmy nigdzie błędu, wszystko zostało wykonane zgodnie z zasadami panującymi we frakcji. Osoba, która będzie rozpatrywać tę skargę, może spojrzeć na odpowiedni kanał, gdzie znajduje się raport z całej akcji. Na dodatek mogę podesłać nagranie.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

1 godzinę temu, Voxber napisał:

Witam, Captain I Voxber

Podczas przeprowadzania obław na osoby ze wpisami wraz z @Argen, zauważyłem Cię na giełdzie. Po sprawdzeniu w komputerze policyjnym okazało się, że posiadasz wpis. Od tamtego momentu przez około 5 minut byłeś przez nas obserwowany. Gdy przytrafiła się odpowiednia okazja do przystąpienia do zatrzymania, funkcjonariusz Argen wjechał radiowozem na giełdę, uruchomił sygnalizację świetlną, natomiast ja wysłałem bind w twoją stronę o poddaniu się i po jakiś 3 sekundach wyszedłeś z serwera. Wiedzieliśmy, że jesteś aktywny, ponieważ parę chwil wcześniej biegałeś po giełdzie. Nie wiemy, czy to, co piszesz odnośnie resetu ustawień graficznych, jest prawdą. Po sprawdzeniu logów widać było, że wyjście z serwera było celowe, nie był to crash.

Podsumowując, nie popełniliśmy nigdzie błędu, wszystko zostało wykonane zgodnie z zasadami panującymi we frakcji. Osoba, która będzie rozpatrywać tę skargę, może spojrzeć na odpowiedni kanał, gdzie znajduje się raport z całej akcji. Na dodatek mogę podesłać nagranie.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Otóż żadnego radiowozu na giełdzie nie widziałem, tym bardziej żadnego binda puszczonego w moją stronę. Zauważ też, że podczas ESC w ustawieniach MTA nie widać co się dzieje na ekranie gry. Co do tego resetu to po co mam kłamać? Nie jestem dzieciakiem, który jak Was widzi zaraz wychodzi z serwera, albo ucieka. Rozumiem, że większość osób piszących na Was skargi kłamie, czy próbuje się wybielić i macie już takie jakby przyświadczenie żeby nie ufać, ale mi na tym nie zależy. Zawsze dążę do wyjaśnienia sprawy, bo kłamanie i tak nic nie da.

W logach faktycznie binda znalazłem, lecz tak jak pisałem wyżej podczas przebywania w ustawieniach MTA nic nie widać.

[2022-07-14 16:55:17] [Output] : Voxber [92]: POLICE, GET ON THE GROUND NOW!
[2022-07-14 16:55:47] [Output] : * Connected! [MTA:SA Server 1.5.9 [GNU/Linux x64]]
[2022-07-14 16:55:50] [Output] : Server FPS limit: 60
[2022-07-14 16:55:50] [Output] : Forum: www.mta4life.pl

O 16.55.17 wysłałeś binda, a ja akurat w tym samym monecie kliknąłem ,, Tak '' żeby zresetować MTA  lecz zaraz 30 sekund później zalogowałem się na serwer. 

Dla mnie to wygląda jak zwykły zbieg okoliczności. Ty puszczasz binda a ja akurat resetuje MTA i tyle.

Jeśli oskarżony oraz osoba, która skargę będzie rozpatrywać nie mają nic do dodania to temat można zamknąć. 

Edytowane przez Fabian..

Witam.

Dowody zawarte w skardze nie przedstawiają mi wiele z całego opisu sytuacji. Nie mam jak wnioskować, czy to, co piszesz, było w jakimkolwiek stopniu z prawdą... Bazować mogę jedynie na Twoich słowach, które bezpośrednio kontrują zamieszczone logi.

W dniu 14.07.2022 o 17:30, Fabian.. napisał:

Wszedłem na serwer, by wystawić pojazd na giełdzie, gdy samochód wystawiłem zmieniałem ustawienia MTA, czym konieczne było zresetowanie gry.

W dniu 14.07.2022 o 17:53, Fabian.. napisał:

[2022-07-14 16:55:17] [Output] : Voxber [92]: POLICE, GET ON THE GROUND NOW!
[2022-07-14 16:55:47] [Output] : * Connected! [MTA:SA Server 1.5.9 [GNU/Linux x64]]
[2022-07-14 16:55:50] [Output] : Server FPS limit: 60
[2022-07-14 16:55:50] [Output] : Forum: www.mta4life.pl

Dodatkowo - funkcjonariusze postąpili zgodnie z obowiązującymi we frakcji zasadami. Poprzez logi upewnili się, że opuściłeś serwer tradycyjną metodą (quit).
Nie widzę tutaj winy funkcjonariusza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin