Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Panda.

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POm2o1r.png

Witam, z tej strony Młodszy Reporter @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z @Panda..

Po2AmCf.png

4Cp9IO4.png

Po2AmCf.png

Po — Polixon
Pa — Panda.

Po2AmCf.png

Po: Witam, z tej strony Młodszy Reporter Polixon z Redakcji 4Life News. Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
Pa: Cześć, z tej strony Panda i z wielką chęcią odpowiem na kilka twoich pytań.

Po: To może na początku - opowiedz coś o sobie
Pa: Dobrze więc zacznijmy, nazywam się Jarosław mam 19 lat i pochodzę z małego miasta na zachodnim pomorzu. Aktualnie uczę się w technikum na profilu technik pojazdów samochodowych, dokładnie to został mi ostatni rok owej szkoły. Moim głównym hobby jest motoryzacja oraz szeroko pojęty tuning - interesuje się głównie stylem "stance" oraz "bippu". Interesuje się również muzyką, a dokładniej trapem, drillem oraz rapem. Natomiast na serwerze możecie mnie znać jako starszego brygadiera z frakcji San Andreas Fire Department, ale o tym więcej powiem później.

Po: Od jak dawna grasz na serwerze 4Life i jak na niego trafiłeś?
Pa: Na serwer trafiłem z początkiem 2019 roku, przez ten okres przegrałem ponad 3000 godziny (całkiem sporo swoją drogą). Trafiłem na niego w sumie z konkurencyjnego serwera, gdzie zaczynałem swoją przygodę z MTA i chodziłem po różnych serwerach RP/RPG.

Po: Ile osiągnąłeś na serwerze przez te 3 tysiące godzin i czy żałujesz poświęconego czasu na serwer?
Pa: Kilka "osiągnięć" udało mi się zdobyć. Zaczynając od początku - byłem w zarządzie jednej z organizacji, zarząd w biznesie (Studio Filmowe 4Life) następnie dostałem się na Support'a oraz zdobyłem zarząd, jak i również jestem członkiem Komendy Głównej w San Andreas Fire Department. Czy żałuję? Dobre pytanie, po części tak, ponieważ to kupę czasu, który mogłem spożytkować na ciekawsze rzeczy rozwijające mnie jako osobę, ale również z drugiej strony nie żałuję, ponieważ poznałem masę ciekawych osób, z którymi spędziłem i nadal spędzam mile czas.

Po: Zdarza Ci się grać na innych serwerach na platformie MTA?
Pa: Raczej nie, obecnie gram tylko na 4Life.

Po: A jak sprawa ma się z innymi grami? Pogrywasz w jakieś inne gry niż MTA?
Pa: Jasne, najczęściej gram w gry powiązane z motoryzacją, a więc to między innymi: Assetto Corsa, Euro Truck Simulator 2, Car Mechanic Simulator, CarX Drift Racing czy również GTA 5 bądź Fall Guys.

Po: Masz dosyć ciekawe zainteresowania, mógłbyś więcej o nich powiedzieć? W jaki sposób je rozwijasz?
Pa: Jeżeli chodzi o motoryzację, to oczywiście cały czas rozwijam się w tym kierunku choćby przez szkołę, praktykę oraz "bawienie się" różnymi programami diagnostycznymi. Jak i również wiąże przyszłość z tą dziedziną. Natomiast jeżeli chodzi o muzykę, to oczywiście interesuje się tym jako słuchacz, a szczególnie interesuje się polskim podziemiem, chicago drill oraz uk drill.

Po2AmCf.png

4fdwLAr.png

Po2AmCf.png

Po: Znajdujesz się we frakcji SAFD, od jak dawna w niej jesteś i dlaczego akurat ta frakcja?
Pa: Do frakcji dołączyłem z końcem kwietnia 2020 roku, więc jako pełnoprawny członek frakcji jestem już 2 lata. SAFD szczerze mówiąc, wybrałem, bo po prostu podobał mi się wygląd frakcji, to jak ona prosperuje itd. Do frakcji dołączyłem z praktycznie zerową wiedzą na temat straży pożarnej, ale jak widać, udało się poszerzyć zakres wiedzy z tej dziedziny.

Po: Jak wygląda praca zwykłego pracownika frakcji?
Pa: Pełnienie służby w San Andreas Fire Department jest czymś, szczególnym patrząc na aspekt, że pełnimy służbę, aby nieść ludziom pomoc, ratować ich życie, zdrowie czy mienie. Pracownicy frakcji zajmują się różnego rodzaju akcjami ratowniczymi, zaczynając od powalonych drzew lub plam substancji ropopochodnych, a kończąc na różnego rodzaju katastrofach lotniczych czy atakach terrorystycznych. Natomiast więcej szczegółów jak wygląda samo pełnienie służby w frakcji SAFD, możecie ujrzeć w różnych filmach na moim kanale YouTube, znajdziecie tam również film poświęcony dniu 4 maja, czyli dniu strażaka.

Po: Z tego, co wiem, posiadasz dużo pobocznych stanowisk we frakcji. Jakie to stanowiska?
Pa: Owszem, piastuje następujące stanowiska szkoleniowiec Szkoły Podoficerskiej, egzaminator, Zastępca Komendanta Głównego SAFD, Zastępca Dowódcy Specjalistycznej Grupy Ratownictwa Technicznego oraz jak wcześniej wspomniałem, jestem członkiem zarządu oraz Komendy Głównej.

Po: Mógłbyś powiedzieć o Specjalistycznej Grupie Ratownictwa Technicznego? Na czym polegają jej obowiązki?
Pa: SGRT, czyli jedna ze specjalistycznych grup, która zajmuje się w pełni rozwiniętym RolePlay z zakresu ratownictwa technicznego, jak i drogowego. Podstawowym celem powołania grup ratownictwa technicznego jest możliwość szybkiego dysponowania sił i środków do miejscowych zagrożeń, w których występuje konieczność użycia większej liczby specjalistycznego i ciężkiego sprzętu. Wyposażenie grup w ciężkie specjalne samochody techniczne zostało dobrane, w sposób zapewniający możliwość usuwania skutków miejscowych zagrożeń w bardzo szerokim zakresie. Grupy Ratownictwa Technicznego stosują wyspecjalizowane techniki podczas działań ratowniczych, katastrof budowlanych, wypadków komunikacyjnych, awarii infrastruktury technicznej.

Po: Jakie są Twoje obowiązki jako członka Komendy Głównej?
Pa: Do zakresu działania Komendy Głównej należy w szczególności:
- nadzorowanie rozpoznawania zagrożeń pożarowych i innych miejscowych zagrożeń
- ustalanie siedzib, norm liczebności i wyposażenia jednostek ratowniczo-gaśniczych PSP
- inicjowanie przedsięwzięć oraz prac naukowo-badawczych w zakresie ochrony przeciwpożarowej i działań ratowniczych
- organizowanie kształcenia zawodowego, nadzorowanie działalności komendantów szkół
- dowodzenie działaniami ratowniczymi
- analizowanie zagrożeń pożarowych i innych miejscowych zagrożeń.

Po: Rozumiem, czy jest coś, co zmieniłbyś we frakcji?
Pa: Jeżeli chodzi o jakieś plany odnośnie frakcji, to są one aktualnie realizowane bądź poszukujemy osób, które są chętne na wykonanie pewnych planów. Osobiście nic większego i ważniejszego nie przychodzi mi do głowy. Na chwilę obecną frakcja bardzo dobrze prosperuje, nie ma większych problemów.

Po: Czy poleciłbyś frakcję osobom poszukującym jakąś ciekawą frakcję dla siebie?
Pa: Jasne, jeżeli ktoś chce nauczyć się wielu ciekawych rzeczy lub poszerzyć swoją obecną wiedzę i spędzić miły czas na służbie to jak najbardziej.

Po2AmCf.png

AKqkSUC.png

Po2AmCf.png

Po: Rozumiem, posiadasz jakieś cele serwerowe?
Pa: Wszystkie cele serwerowe już spełniłem lub właśnie je spełniam. Sporo rzeczy już osiągnąłem, zaczynając na zarządzie, w biznesie, kończąc na randze serwerowej. Obecnie skupiam się już tylko na frakcji i rozwijaniu jej.

Po: Przechodząc do końca wywiadu - chciałbyś kogoś pozdrowić?
Pa: Chciałbym pozdrowić wszystkich czytelników, całą frakcję SAFD, wszystkich dobrych chłopaków oraz ciebie, dziękuję również za możliwość udzielenia wywiadu.

Po2AmCf.png

Dziękuje wszystkim za przeczytaniu wywiadu, mam nadzieję, że się spodobał!

FL10bdy.png

Autoryzował: @Blender.

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Edytowane przez Blender.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin