Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika dawidek47, oskarżony przez patrickoohh

patricko*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: patrickoohh
Nick osoby oskarżonej: dawidek47
Powód napisania skargi: nie prawidlowe odcholowanie
Dowody: witam zarząd frakcji sara przychodze z mała sprawą odnosnie odcholowania mojego auta podczas gdy bylem w aucie, to tak widze ze podjezdza do mnie pan w lawecie i mowi ze nie moge tu stac poczas gdy bylem poza autem no to mysle sobie ze zrobie sobie postoj postoj jak nie moge stac tam moim autkiem no to sobie wsiadlem i gracz maciejka47 podchodzi do moejgo auta i naklada mi blokade poczas gdy siedze w aucie mam ss jeszcze jak w nim siedze wiec moge podeslac ss jak ktos bedzie chcial.

Edytowane przez patrickoohh
Zmiana

Zakłamanie, brak dowodów, słaba argumentacja a to tylko kilka słów opisujących twoją skargę.. Witam szanowny zarząd frakcji, jak i ciebie, niezadowolony graczu.

Zanim zacznę swoją wypowiedź, chciałbym przytoczyć punkt regulaminu owego działu.

Cytat

§7. Zarząd frakcyjny zastrzega sobie prawo do automatycznego odrzucenia skargi z powodu braku dowodów bądź niedostosowania się do innych punktów regulaminu skarg.

W twojej skardze nie zostały przedstawione żadne dowody, a jestem pewny, że SS gdy siedzisz w samochodzie a pracownik kuca przy twoim kole, nie wystarczą. Jednak spokojnie, postaram się jak najlepiej opisać miejsce zdarzenia, sytuacje wokół etc. Popierając to oczywiście nagraniami ew. Screenshotami. A teraz zapraszam do przeczytania ten krótkiej lektury.

Przechodząc do szczegółów, których również w twojej skardze nie zobaczymy, pozwolę sobie opisać sytuację, która była delikatnie inna..

Pełniłem aktualnie służbę we frakcji SARA prowadząc lawetę Przejeżdżając miejsce spawnu w Los Santos, napotkałem 3 samochody utrudniające przejście graczy, więc postanowiłem zainterweniować. Po przyjeździe zobaczyłem, że jednym z nich jest prezenter radiowy, więc uznałem, że organizuje spotkanie ze słuchaczami. Jednak jak możemy zobaczyć na nagraniu [https://imgur.com/a/p9Qmpkg, https://pastebin.com/iX7pN5u4] Szary sultan oraz niebieski moonbeam przeszkadzali w ruchu pieszych, co do prezentera, osobiście nie miałem zastrzeżeń do jego parkowania, jestem pewny, że nie miał zamiaru blokować i był w stanie odjechać gdyby został o to poproszony. Wracając do naszej sytuacji, upomniałem kierujących, żeby odjechali z tego miejsca (tutaj miałem na myśli zaparkowanie na dużym, darmowym parkingu, który do tego służy). Dodam, że pan @patrickoohh jest widoczny na nagraniu jako "sprzedawca ziemniaków" a nie osoba oczekująca na kolegę ale do tego dojdziemy. Jak można było się spodziewać, Pan patrickoohh postawił na swoim i nie zastosował się do upomnienia. (Tutaj nagranie się urywa, zająłem się czarno-różowym pojazdem z tyłu, po czym ruszyłem w stronę parkingu policyjnego. ).

Przechodzimy do kolejnego nagrania [https://imgur.com/a/9VIScozhttps://pastebin.com/XmbqTPT5]. Zaczyna się dość chaotycznie, ponieważ na miejsce z niewiadomego powodu został wezwany support, który starał się rozwiązać sytuację, jednak kontakt z oskarżycielem był nijaki, w tym momencie, wraz z drugim adeptem @maciejka47 poinformowaliśmy gracza, że na jego pojazd zostaje nałożona dodatkowa opłata w wysokości 250PLN, za utrudnianie pracy. Znowu pozwolę sobie przytoczyć cytat, tym razem supportera @KomiX*

Cytat

[2022-08-06 21:27:01] [Output] : KomiX* [250]: doslownie obok jest parking tam mozecie parkowac

[2022-08-06 21:27:05] [Output] : KomiX* [250]: i przyjsc tutaj

Przed zakończeniem interwencji supporta, widzimy jak adept maciejka zakłada blokadę na koło, jest to umotywowane naszym taryfikatorem i jednym z jego podpunktów: 

Cytat

● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

Blokada została założona, nawet to nie przekonało osoby do opuszczenia terenu (brak jakiejkolwiek chęci okazania skruchy, przeproszenia). Tak skończyło się drugie nagranie, lecz jego kontynuacja znajduje się w kolejnym filmie https://imgur.com/a/32C1fRe]. W tym momencie członek administracji musiał odejść, gdyż miał dużo reportów. W międzyczasie oskrarżyciel zapierał się, że cały czas był w samochodzie oraz jak to twierdzi "czekam na kolegę który wchodzi na serwer" (jak już wyżej zaznaczyłem, pan próbował sił w odgrywaniu RP sprzedaży ziemniaków a nie oczekiwał na kolegę, dodatkowo akcja trwała więcej niż 10minut a nawet na słabszych komputerach wejście na serwer trwa 3-4minuty.) Ponownie zaproponowałem osobie aby zaparkowała pojazd na parkingu, ten jednak nadal nie wykazał takiej chęci. Wraz z adeptem postanowiliśmy odholować pojazd, Jest to błąd i niedopatrzenie z mojej strony, gdyż pominąłem odgrywanie RP. Powód jest bardzo prosty, miejsce było zatłoczone, gracz jak i jego koledzy utrudniali porozumiewanie się, więc uznałem że stratą czasu będzie odpowiadanie im co każde napisane /me czy /do więc zabrałem pojazd i udałem się w stronę Parkingu policyjnego.

Podczas drogi byłem blokowany przez bliste compact, która chyba tez się przewijała podczas nagrań, nie jest to aż tak ważne, ponieważ nie mam nagrania potwierdzającego.

Podsumowując, przedstawiłem sytuacje jak najbardziej obiektywnie, pokazałem dowody, których brakowało ze strony oskarżyciela oraz uargumentowałem odholowanie pojazdu. Mam nadzieje, że czas poświęcony na odpowiedź nie zostanie zmarnowany a sytuacja się wyjaśni pokojowo. Pozdrawiam i dziękuje za przeczytanie

Pojazd został odholowany na parking policyjny z powodem Pojazd nieprawidłowo zaparkowany [utrudnianie] oraz kwotą 550PLN [300 + 250]

pokaz moze nagranie gdzie gracz maciejka47 zalozyl blokade na koło poczas gdy byłem w pojedzie,a i mam prawo do stania w tym miejscu  gdzie nie ma zadnego znaku zawołałem jescze administratora czy tam suporta zeby ocenil wytuacje czy moge stac w tym miejscu i zrobic potoj odpowiedziałze tak i niby akcja trwała 10 minut ok ale napisałem w wiadomosc ze czekam na kolege przed załozeniem blokady i moze to bylo z 5-7 minut w akcji a nie na poczatku wiec jego komputer się właczał bo napisał mi na dc że włacza kompa i gramy wiec komputer z dyskiem hdd włacza sie z 1minute oraz to zwane wejscie na server 3-4 minuty wiec 5 minut mial na wejscie a i do sprzedawania ziemniakow tak robiłem noi pomyślałem ze wejde sobie do auta i zrobie postoj i poczekam na kolege i nie kumam np czasami jak jakis prezęter ma audycje nie mówi że ma zlot a ludzie i tak się koło nie go stawiają .cytuje "Wracając do naszej sytuacji, upomniałem kierujących, żeby odjechali z tego miejsca" nie miałeś do tego prawa tak jak mowilem asuporter gryczu powiedzil ze można robić postuj 

cytuje"Pan patrickoohh postawił na swoim i nie zastosował się do upomnienia. " jezlei cos było zle z moim postojem to rozumiem ale nie popełniłem wykroczenia przeciesz nie blokowałem przejscia dla pieszych jak to uwzgledniłes na góże.

cytuje"● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd." jesli upłyneły te 3 minuty to ok wsiadłem do auta i odnowiłem czas gdzie tamten juz nie był ważny a gracz maciejka47 załozył blokade poczas uzytkowania samochodu.

cytuje"brak jakiejkolwiek chęci okazania skruchy, przeproszenia)" za co niby xd stałem zgodnie z prawem

Okej, zacznijmy od początku. Jeśli już posługujesz się Internetem, oraz publikujesz wpisy na forum, rób to z zachowaniem zasad ortografii oraz powagi przede wszystkim. Twoja wypowiedź w wielu momentach jest nieczytelna, nieetyczna

Cytat

pokaz moze nagranie gdzie gracz maciejka47 zalozyl blokade na koło poczas gdy byłem w pojedzie,

Odnosząc się do cytatu, nie jest to moim obowiązkiem aby przedstawiać dowody na samego siebie, lecz tylko z własnej nieprzymuszonej woli wstawiłem nagrania i logi z czatu, aby skarga miała jakikolwiek sens. Moim obowiązkiem za to jest dostarczyć materiały na ew. utrudnianie podczas interwencji, które są chyba jasno widoczne na każdym z dowodów. 

Cytat

i mam prawo do stania w tym miejscu  gdzie nie ma zadnego znaku"  "stałem zgodnie z prawem"

No niestety, nie jest to miejsce do postoju a zwykła posesja, oczywiście, że blokowales ew. przejście do miejsca z ławkami, fontanną etc. nadal jest to miejsce gdzie nie powinny przebywać samochody.

Niestety nie odniosłeś się do najważniejszych argumentów więc masz szansę teraz tylko poprawną polszczyzną. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin