Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Dawidek47 oskarżony przez Skipowsky.

Skipowsky.ZIP
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój Nick: Skipowsky.ZIP
Nick osoby oskarżonej: @Dawidek47
Powód napisania skargi: Złe odholowanie pojazdu
Dowody: https://imgur.com/a/NTbxOSv

PS. Chodzi tutaj o domek ID 59 staliśmy po za granicami posesji a pracownik zabrał nam pojazd na życzenie właściciela 

Edytowane przez Skipowsky.ZIP

Witam, adept Dawidek47 z tej strony. 

Pozwolę sobie przedstawić całą sytuację bo nie widzę, żadnych screenów, nagrań.

Miejsce, w którym stał pojazd [https://imgur.com/a/iaw9OkN]

A więc, otrzymałem zgłoszenie od gracza o nicku "Spirytus", niestety nie mam już dostępu do logów, nie zdążyłem skopiować przed wczorajszą przerwą techniczną forum mojej odpowiedzi. Lecz treść zlecenia była mniej więcej taka "proszę odholować pojazdy z terenu prywatnego". Oczywiście udałem się na zgłoszenie przy organizacji Enigma w Los Santos. Na miejscu okazało się, że organizacja stoi obok komendy gdzie odbywał się jakiś strajk, nie jestem pewien, lecz było tam bardzo dużo graczy wokół. Zostałem poproszony o odholowanie 2 pojazdów z ich terenu. Patrząc na granice[https://imgur.com/xjcGBH9], których w tamtym momencie nie widziałem bo czekałem, aż osoba mi je wyśle pojazd "zgłoszony" nie znajdował się w tej granicy, jednak z tego co mówił właściciel organizacji i tego terenu, zostało to zgłoszone do zarządu sara lub administracji. Nie zasugerowałem się, że pojazd stoi w miejscu już prawie 40 minut [https://imgur.com/a/iaw9OkN] a treścią zgłoszenia, więc pojazd został odholowany za 50 PLN, nie za 300 + 250 za utrudnianie, faktycznie co do powodu był tutaj mały błąd, chyba, że zarząd uzna granice proponowane przez organizację. Pozdrawiam i czekamy na zarząd.

Dodam, że utrudnianie zostało udokumentowane jednak ze względów regulaminowych nie mogę wysłać tutaj nagrania.

Witam ja tutaj przedstawię że 1.Spirtytus  nie jest właścicielem posiadłości 2. jak widać granice które są przedstawione jest to tylko kawałek drogi  lecz chodnik nie jest w  pokazany w granicach  i sugeruje się tym co jest w waszym materiale dotyczących domków a nie że ktoś tam coś zgłosił gdyż nie ma tego oficjalnie na serwerze w waszym dziale. Jeżeli pojazd stał 40min  z tego względu że był strajk mogłeś normalnie odholować ty wolałeś czekać z 30min na 2 lawetę ja tam nawet nie będę wspomniał że bullet poszedł do przecho  i tylko ty schowałeś cheetaha do pp ja bym chciał tyko znać odpowiedź czy mogłeś odholować  czy nie mogłeś i zastanawiam się jak wygląda strefa granicami gdyż chodnik jest wyłączony z  tej strefy i tak jak by nie można tego uznawać że to jest posiadłość właściciela.

23 minuty temu, Skipowsky.ZIP napisał:

1.Spirtytus  nie jest właścicielem posiadłości

Nigdzie nie wspomniałem, że osoba zgłaszająca jest właścicielem, a przynajmniej nie o niego mi chodziło.

24 minuty temu, Skipowsky.ZIP napisał:

2. jak widać granice które są przedstawione jest to tylko kawałek drogi  lecz chodnik nie jest w  pokazany w granicach  i sugeruje się tym co jest w waszym materiale dotyczących domków a nie że ktoś tam coś zgłosił gdyż nie ma tego oficjalnie na serwerze w waszym dziale.

Tak, granice mówią jasno, lecz przeczytaj dokładniej to co napisałem.

28 minut temu, Skipowsky.ZIP napisał:

Jeżeli pojazd stał 40min  z tego względu że był strajk mogłeś normalnie odholować ty wolałeś czekać z 30min na 2 lawetę

Tutaj pozwolę sobie przytoczyć regulamin frakcji SARA

Cytat

§13.3. Pracownikowi zabrania się pozostawiania pojazdów z nałożoną blokadą na koło.

dlatego czekałem na lawetę. Raczej nie trwało to 30 minut tylko z 5-10 jeśli masz na to dowód prosiłbym o podesłanie.

34 minuty temu, Skipowsky.ZIP napisał:

ja tam nawet nie będę wspomniał że bullet poszedł do przecho  i tylko ty schowałeś cheetaha do pp ja bym chciał tyko znać odpowiedź czy mogłeś odholować  czy nie mogłeś i zastanawiam się jak wygląda strefa granicami gdyż chodnik jest wyłączony z  tej strefy i tak jak by nie można tego uznawać że to jest posiadłość właściciela.

fakt, że bullet został odłożony do przechowalni nigdzie nie został mi przekazany więc nie wiedziałem, ja bym się cieszył na twoim miejscu, co do holowania to zarząd może tylko potwierdzić, że pojazd był do odholowania, na twoją korzyść jednak, został umieszczony z "łagodniejszym" powodem. Sprawa chodnika już jest poruszona z tego co wiem ale to już nie ode mnie zależy więc zostawię bez komentarza. 

1 godzinę temu, Dawidek47 napisał:

Nigdzie nie wspomniałem, że osoba zgłaszająca jest właścicielem, a przynajmniej nie o niego mi chodziło.

Tak, granice mówią jasno, lecz przeczytaj dokładniej to co napisałem.

Tutaj pozwolę sobie przytoczyć regulamin frakcji SARA

dlatego czekałem na lawetę. Raczej nie trwało to 30 minut tylko z 5-10 jeśli masz na to dowód prosiłbym o podesłanie.

fakt, że bullet został odłożony do przechowalni nigdzie nie został mi przekazany więc nie wiedziałem, ja bym się cieszył na twoim miejscu, co do holowania to zarząd może tylko potwierdzić, że pojazd był do odholowania, na twoją korzyść jednak, został umieszczony z "łagodniejszym" powodem. Sprawa chodnika już jest poruszona z tego co wiem ale to już nie ode mnie zależy więc zostawię bez komentarza. 

1. Gosciu zgłosił  ty nie sprawdziłeś kto właścicielem jest domku.

2.Czyli jeżeli ci powiem ze ja mam 10kk na koncie  i 10 infernusów classiców też będziesz wierzyć tylko na słowo? 

3.Nie wiem jak tam u was jest ale można by było założyć blokadę na jeden pojazd następnie go zabrać potem 2 mniej czasu by to zajęło

4. ale co mi z "łagodniejszym" 50 czy 300PLN to to taka mała różnica lecz chodzi o sam fakt że nie sprawdziłeś dokładnie granic i uwierzyłeś na słowo "CJ" który stał obok

6 minut temu, Skipowsky.ZIP napisał:

1. Gosciu zgłosił  ty nie sprawdziłeś kto właścicielem jest domku.

Gracz wzywający mnie zawołał właściciela posesji którym był @Gracush

7 minut temu, Skipowsky.ZIP napisał:

2.Czyli jeżeli ci powiem ze ja mam 10kk na koncie  i 10 infernusów classiców też będziesz wierzyć tylko na słowo? 

nie ma to wpływu na skargę, pomijam.

7 minut temu, Skipowsky.ZIP napisał:

3.Nie wiem jak tam u was jest ale można by było założyć blokadę na jeden pojazd następnie go zabrać potem 2 mniej czasu by to zajęło

ponownie, powód skargi to odholowanie bez podstawy a nie "odholowywanie 30 minut pojazdu"

8 minut temu, Skipowsky.ZIP napisał:

4. ale co mi z "łagodniejszym" 50 czy 300PLN to to taka mała różnica lecz chodzi o sam fakt że nie sprawdziłeś dokładnie granic i uwierzyłeś na słowo "CJ" który stał obok

napiszę to ostatni raz.. pojazd nie był na terenie ww. osoby, nadawał się do odholowania z powodem "pojazd nieprawidłowo zaparkowany, utrudnianie" - 550PLN

5 minut temu, Dawidek47 napisał:

Gracz wzywający mnie zawołał właściciela posesji którym był @Gracush

nie ma to wpływu na skargę, pomijam.

ponownie, powód skargi to odholowanie bez podstawy a nie "odholowywanie 30 minut pojazdu"

napiszę to ostatni raz.. pojazd nie był na terenie ww. osoby, nadawał się do odholowania z powodem "pojazd nieprawidłowo zaparkowany, utrudnianie" - 550PLN

Po prostu chodzi o to że nie potrafiłeś oszacować gdzie jest granica domku  a gdzie nie i zamiast 500PLn dałeś 50PLN

i chcę się dowiedzieć czy można tam parkować i ci z domku się nie mają prawa wzywać lawety i odholowywać pojazdu z powodem na życzenie właściciela

Edytowane przez Skipowsky.ZIP

2 minuty temu, Skipowsky.ZIP napisał:

chcę się dowiedzieć czy można tam parkować i ci z domku się nie mają prawa wzywać lawety i odholowywać pojazdu z powodem na życzenie właściciela

to zależy od decyzji zarządu co do granicy, nadal mogą wezwać lawetę do źle zaparkowanego pojazdu, także nie możesz tam w ogóle parkować 

56 minut temu, Dawidek47 napisał:

to zależy od decyzji zarządu co do granicy, nadal mogą wezwać lawetę do źle zaparkowanego pojazdu, także nie możesz tam w ogóle parkować 

tyle to ja wiem właśnie chce aby zarząd się wypowiedział

2 minuty temu, Masellko napisał:

dlaczego zabrałeś pojazd, jeżeli nie było wezwania od właściciela posesji?

Nie było to wezwanie od właściciela, jednak po przyjeździe gracz poinformował mnie, że właściciel zaraz będzie, tak też się stało a reszta sytuacji jest znana. 

4 minuty temu, Masellko napisał:

Jeżeli nawet był poza granicą posesji, to powinien wtedy pojawić się na parkingu policyjnym z inną kwotą oraz powodem. Możesz wyjaśnić?

Tak jak napisałem wyżej po przemyśleniu tego faktycznie pojazd powinien trafić z innym powodem. Prawdopodobnie przez to zamieszanie z granicami pojazd trafił ze złym powodem

3 godziny temu, Masellko napisał:

@Dawidek47 w takim razie, jeżeli pomyliłeś powody, to proszę zwrócić koszt wyjęcia pojazdu z parkingu policyjnego.

A jeżeli mógłbym jeszcze dopytać  https://imgur.com/a/s3nYaz5 tutaj w tym miejscu tam gdzie jest zielona linia  nie należy to do domku organizacji o ID 59 i jeżeli by przyjechał pracownik wtedy 500PLN za porzucony tak?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin