Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Jasiekk - oskarżony przez mieciu'

mieciu'
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wymagana treść wątku: Używanie poglądu mapy by złapać zatrzymanego.
Nick funkcjonariusza: @Jasiekk
Data i godzina zdarzenia: 23-08-2022 około 19.05
Pełen opis sytuacji:  A więc tak, zacząłem pościg który trwa z 15minut po Los stantos. Pod koniec pościgu postanowiłem wjechać na dm, wszyscy funkcjonariusze stali na wjeździe od strony stacji. Wtedy szybko zaciągnąłem ręczny i zgasiłem silnik w aucie pozostawiając go na strefie dm. Rozejrzałem się do okoła siebie żeby upewnić się, że nigdzie nie ma PD  i helki ( ten moment jest kluczowy w całym zajściu), gdy już byłem pewien, że nikt nie za mną nie idzie wybiegłem z dm i zacząłem biec w stronę skupu węgla po czym odwracam się bo chciałem zobaczyć czy ktoś stoi przy moim aucie a tu nagle z nie wiadomo skąd nagle biegnie za mną funkcjonariusz Jasiekk, któremu udało mnie się zatrzymać. A więc zapytałem się go skąd wiedział, że wybiegłem i akurat z tej strony. On mi powiedział, że widział mnie air support, który stał na dm a obok nikogo nie było. Jak napisałem funkcjonariuszowi, że ten ich support jest rozbity na dm szybko z pod granicy dm uciekł za ścianę żebym nie mógł zrobić ss helki. I nagle patrze, że ktoś bierze helkę z dm i ląduje obok dm, a funkcjonariusz akurat wtedy postanowił podejść ze mną pod dm. A drugą rzeczą jest to że moje auto zostało wyciągnięte z dm a miało zaciągnięty ręczny i co tak o sam opadł? No nie wydaje mi się . 
Dowód, który to potwierdza całe zajście:

Spoiler

[2022-08-23 19:06:34] [Output] : mieciu' [82]: (( skad widzieliscie gdzie wybiegłem skoro nie mozecie na mape patrzeć))

[2022-08-23 19:06:44] [Output] : mieciu' [82]: (( Prosze o wypowiedz panan Jasiekk))

[2022-08-23 19:06:59] [Output] : Jasiekk [164]: (( air support ))

[2022-08-23 19:07:10] [Output] : Jasiekk [164]: (( koniec wypowiedzi ))

[2022-08-23 19:07:10] [Output] : mieciu' [82]: (( ktory na dm spadł?))

[2022-08-23 19:08:25] [Output] : mieciu' [82]: bo ja ten air support widze na ziemi
[2022-08-23 19:08:30] [Output] : mieciu' [82]: nie na niebie

[2022-08-23 19:09:08] [Output] : Jasiekk [164]: W momencie twojej ucieczki air support miał kierowcę oraz byl w powietrzu.

[2022-08-23 19:09:23] [Output] : mieciu' [82]: Yhyn a ja widziałem go non stop na ziemi 

[2022-08-23 19:10:11] [Output] : Jasiekk [164]: Śmiało napisz aczkolwiek tak jak mówiłem, helka została odbita a ty zostałeś z niej namierzony.

mieciu' [82]: (( dobra xD gdy ten wash air support był rozbity na dm to za ścianą staliście a jak nagle 

mieciu' [82]: go wyciągneliście pojechaliście pod dm smieszne ))

A, więc tak. Helka stała non stop na ziemi bo jakiś talent latania spadł na ziemie i potem non stop stała na ziemi. I ktoś mi powie, że jak mnie widziała to dała informacje i sobie wylądowała? Zamiast podążać za poszukiwanym? No tak to chyba nie działa. A już na koniec czemu w takim razie funkcjonariusz uciekł od dm z 30m, żeby tylko stanąć za ścianą. A jak helka tylko była poza dm to postanowił podejść?

Spoiler

mieciu' [82]: (( a ręczny to se sciągacie chyba za pomocą myśli))

Broszko [613]: odegrane bylo

Broszko [613]: taka informacje dostalem

A, więc osobę która to odegrała proszę o zamieszczenie tu logów potwierdzających to bo ja tego nie widziałem, a to co pisali inni gracze obok jakoś widziałem. Funkcjonariusz @Broszko skoro został poinformowany to wie kto mu przekazał taką informację.

Ja, mieciu'  zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam VugTeid.png Police Officer III+1 Jasiekk. San Andreas Police Department.

Podczas pościgu za twoją osobą doszło do wjazdu na strefę DM, sytuacja była dość dynamiczna. Rzeczywiście doszło do zestrzelenia pilota helikoptera, jednakże dzięki szybkiej reakcji funkcjonariuszy udało się nam wydostać AIR'a ze strefy ( sama sytuacja trwała około minuty ze względu na odwrócenie uwagi graczy przez funkcjonariuszy dookoła DM poszło to dosyć sprawnie ). Jako osoba przekazująca AIR'a w ręce pilota przechodziłem akurat koło głównej drogi obok pizzeri, jednakże zostałem staranowany i wybiło mnie w powietrze ,finalnie lądując w kanale, z którego miałem lekki problem wyjść ( trwało to około 30-40 sekund). W tym momencie na kanale taktycznym poszła informacja od pilota AIR'a, że ścigany został namierzony i wybiega ze strefy dm od strony zajezdni i kieruje się w stronę skupu węgla. W tym momencie rozpocząłem pościg pieszy przy asyście innych officerów. Finalnie zostałeś złapany oraz zakuty, a przy okazji odpowiedziałem na twoje pytanie, które umieściłeś w załączniku. Dodam też, że w momencie, gdy zakuwałem cię w kajdanki, kierowca helikoptera został ponownie zestrzelony, na co jest dowód w postaci logów. Co do zabrania cię z pobliża strefy DM głównym zamysłem tej czynności była bezpieczność, co raz koło strefy DM przejeżdżały pojazdy z dużą prędkością, w ten sposób chciałem uniknąć powtórki z wcześniej wymienionej sytuacji, która mnie spotkała.

Odnośnie do helikoptera nie mogę nic dodać, wszystko można sprawdzić w logach, można tam odnaleźć dwukrotne wejście oraz wyjście do AIR'a, jak i podwójne zabójstwo pilota, co tylko potwierdza moją wersję wydarzeń, również na kanale znajdował się pilot AIR'a @Broszko, który może opisać sytuację ze swojej strony. Pozdrawiam

Witam.
W skardze nie zamieściłeś żadnych wiążących dowodów. Jednak przy pomocy administracji serwera ( szczególne podziękowania ) doszliśmy do faktycznej wersji tego zdarzenia.

45 minut temu, Jasiekk napisał:

Witam VugTeid.png Police Officer III+1 Jasiekk. San Andreas Police Department.

Podczas pościgu za twoją osobą doszło do wjazdu na strefę DM, sytuacja była dość dynamiczna. Rzeczywiście doszło do zestrzelenia pilota helikoptera, jednakże dzięki szybkiej reakcji funkcjonariuszy udało się nam wydostać AIR'a ze strefy ( sama sytuacja trwała około minuty ze względu na odwrócenie uwagi graczy przez funkcjonariuszy dookoła DM poszło to dosyć sprawnie ). Jako osoba przekazująca AIR'a w ręce pilota przechodziłem akurat koło głównej drogi obok pizzeri, jednakże zostałem staranowany i wybiło mnie w powietrze ,finalnie lądując w kanale, z którego miałem lekki problem wyjść ( trwało to około 30-40 sekund). W tym momencie na kanale taktycznym poszła informacja od pilota AIR'a, że ścigany został namierzony i wybiega ze strefy dm od strony zajezdni i kieruje się w stronę skupu węgla. W tym momencie rozpocząłem pościg pieszy przy asyście innych officerów. Finalnie zostałeś złapany oraz zakuty, a przy okazji odpowiedziałem na twoje pytanie, które umieściłeś w załączniku. Dodam też, że w momencie, gdy zakuwałem cię w kajdanki, kierowca helikoptera został ponownie zestrzelony, na co jest dowód w postaci logów. Co do zabrania cię z pobliża strefy DM głównym zamysłem tej czynności była bezpieczność, co raz koło strefy DM przejeżdżały pojazdy z dużą prędkością, w ten sposób chciałem uniknąć powtórki z wcześniej wymienionej sytuacji, która mnie spotkała.

Odnośnie do helikoptera nie mogę nic dodać, wszystko można sprawdzić w logach, można tam odnaleźć dwukrotne wejście oraz wyjście do AIR'a, jak i podwójne zabójstwo pilota, co tylko potwierdza moją wersję wydarzeń, również na kanale znajdował się pilot AIR'a @Broszko, który może opisać sytuację ze swojej strony. Pozdrawiam

Logi pokrywają wszystko, o czym wspomina @Jasiekk.

Wystąpiła jedna komplikacja - przez dynamikę akcji nie odegrano zwolnienia hamulca ręcznego z Twojego pojazdu.
Samo zwolnienie jest dozwolone, po wcześniejszym odegraniu, tutaj tego zabrakło. @Ceglasty. - na kolejny raz pamiętaj o dbałości... Nawet - jeśli chodzi o takie szczegóły - ostrzeżenie.
Edytowane przez QumiK^,^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin