Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Lekorz47 oskarżony przez Norsek

norsek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Lekorz47
    Data i godzina zdarzenia: 7.09.2022 18:40

Pełen opis sytuacji: Kierując się w strone San fierro w tunelu Easter Basin toż pod koła wbiegło mi 3 funkcjonariuszy, zatrzymałem się przed radiowozami w celu wyjaśnienia  sytuacji §2. Pieszemu zabrania się wchodzenia na drogę bezpośrednio przed jadący pojazd. Po chwili odjechałem i wróciłem ponownie w to samo miejsce, zatrzymałem się na 15 sekund w celu odpowiedzenia na zaczepke jednemu z funkcjonariuszyGracz Lekorz47 nakazał mi odjechać z tamtego miejsca tłumacząc się zakazem postoju w tunelach. §2. Postojem nazywamy zatrzymanie pojazdu, które nie jest spowodowane warunkami na drodze na okres dłuższy niż 60 sekund. Niestety to nie był postój, zatrzymanie pojazdu musi trwać conajmniej 60 sekund a moje nawet połowy  z nich nie doczekało się, po chwili zostałem skuty i przeniesiony do radiowozu. Ewidentnie gracz nie zna zasad KRD, próbuje wciskać kit innym, aby sam mógł wyjąć z tego korzyść.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/gOfSpCK https://imgur.com/a/GZmXows

Ja, Norsek zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Norsek

Uszanowanie! Sergeant I Lekorz47.

8 minut temu, Norsek napisał:

Przejeżdżając przez Tunel w San Fierro przebiegło przez jezdnie 3 funkcjonariuszy policji przez środek jezdni w momencie, w którym mój pojazd był rozpędzony do prędkości 270km/h.

Prowadziliśmy w tym momencie pościg pieszy, nagle ścigany skoczył do wody, nie wiem dlaczego takowy wątek pojawia się w skardze na mnie skoro na nagraniu widać jak stoję na barierkach. 
Kolejna kwestia, od kiedy można w tamtym miejscu jeździć vmaxem pojazdu? Wydaje mi się, że ograniczenie wynosi 120 km/h.

10 minut temu, Norsek napisał:

Zatrzymałem się i po rozmowie z funkcjonariuszem odjechałem, po ponownym przyjeździe zatrzymałem się na poboczu

Dobrze, że wspomniałeś o "po ponownym przyjeździe", nie wstawiłeś nagrania, na którym stałeś przez dobre 2 minuty w tunelu i celowo prowokowałeś funkcjonariusza. 

11 minut temu, Norsek napisał:

§2. Postojem nazywamy zatrzymanie pojazdu, które nie jest spowodowane warunkami na drodze na okres dłuższy niż 60 sekund.

§3. Zakaz postoju obowiązuje na wzniesieniach, na zakrętach, na przejściach dla pieszych, na skrzyżowaniach, w tunelach, na mostach oraz na wiaduktach.

14 minut temu, Norsek napisał:

Postój nie trwał nawet 15 sekund a ja zostałem zakuty w kajdanki i wyrzucony z mojego pojazdu w momencie gdy gracz po drugiej stronie jezdni stał bezkarnie.

Utrudniałeś nam prace... Widać to na nagraniu, które udostępniam - https://imgur.com/a/x9tLuzE.
Zajmowałem się w tamtym momencie tobą - nie drugim graczem.

Z mojej strony na ten moment to wszystko, w razie potrzeby wypowiem się jeszcze raz w skardze.

2 minuty temu, Lekorz47 napisał:

2 minuty w tunelu i celowo prowokowałeś funkcjonariusza. 

Próbowałem wymusić przeproszenia od jakiegoś z funkcjonariuszy w tamtym miejscu, specjalnie wstawiłem jawny dowód dlaczego się zatrzymałem w tunelu, całe zajście widać na nagraniu.

3 minuty temu, Lekorz47 napisał:

Zakaz postoju

26 minut temu, Norsek napisał:

§2. Postojem nazywamy zatrzymanie pojazdu, które nie jest spowodowane warunkami na drodze na okres dłuższy niż 60 sekund

Postój = Zatrzymanie pojazdu na okres dłuższy niż 60 sekund takze postojem nie mogę tego nazwać więc w tym miejscu KRD nie obowiązuje tej wytycznej.

5 minut temu, Lekorz47 napisał:

Utrudniałeś nam prace... Widać to na nagraniu, które udostępniam

Na nagraniu ukazałeś dowód, który pokazuje tylko moment przyjazdu, utrudniacie to Wy mi prace, odjechałem i szybka prowokacja ze strony cadeta cytuje: w końcu... | niestety ja takich spraw nie zostawiam w milczeniu.

Próbowałem wymusić przeproszenia od jakiegoś z funkcjonariuszy w tamtym miejscu, specjalnie wstawiłem jawny dowód dlaczego się zatrzymałem w tunelu, całe zajście widać na nagraniu.

Przeproszenia ? Za co? Za to, że prowadziliśmy pościg pieszy? Rozumiem...

Postój = Zatrzymanie pojazdu na okres dłuższy niż 60 sekund takze postojem nie mogę tego nazwać więc w tym miejscu KRD nie obowiązuje tej wytycznej.

Za pierwszym razem stałeś ponad minute, mam wszystko na nagraniu, które również tutaj podaje - https://streamable.com/z7pmw4
Za drugim razem gdy podjechałeś zostałeś zatrzymany za utrudnianie pracy, nie za stanie w tunelu...

15 minut temu, Norsek napisał:

Na nagraniu ukazałeś dowód, który pokazuje tylko moment przyjazdu, utrudniacie to Wy mi prace, odjechałem i szybka prowokacja ze strony cadeta cytuje: w końcu...

Nie wiem w jaki sposób utrudniałem ci prace skoro przyjechałeś infernusem - nie jest to raczej praca dorywcza... Co do słów Cadet'a - nie powinno to mieć miejsca, lecz rozumiem go... Też miałbym dość gdyby ktoś chodził za mną przez dwie minuty i pisał "przeprosisz?".

Wypowiem się w skardze gdy będzie tylko taka potrzeba - z tego co widzę nic więcej i tak już tutaj nie wyciągniemy... 

3 minuty temu, Lekorz47 napisał:

Za to, że prowadziliśmy pościg pieszy?

Niestety nie zauważyłem osoby zwanej bliżej uciekinierem, mimo to i tak powinniście stosować się do zasad KRD a nie olewać sobie takie coś.

4 minuty temu, Lekorz47 napisał:

Też miałbym dość gdyby ktoś chodził za mną przez dwie minuty i pisał "przeprosisz?"

Nie chodziłem za nim, przyjechałem i grzecznie spytałem się kto przebiegał przez ulice, nie wiem czy to był wasz zamysł ale Cadet wziął na siebie odpowiedzialność. Pytanie zadałem tylko i wyłącznie raz i chciałem otrzymać moje przeprosiny, ponieważ musiałem wykonać manewr wymijający przeszkodę na drodze tym samym stwarzając zagrożenie w ruchu drogowym. 

30 minut przed tym zdarzeniem miałem taką samą sytuacje ale funckjonariusz przeprosił oraz zapłacił za poniesione uszkodzenia pojazdu w wyniku potrącenia go.

15 godzin temu, Norsek napisał:

Niestety to nie był postój, zatrzymanie pojazdu musi trwać conajmniej 60 sekund a moje nawet połowy  z nich nie doczekało się, po chwili zostałem skuty i przeniesiony do radiowozu.

Nadal nie potrafisz zrozumieć tego, że zostałeś zatrzymany za utrudnianie pracy... Nie zostałeś zatrzymany za stanie w tunelu, ponieważ gdy chciałem podliczać ci mandat nawet nie wspomniałem o tym. Za pierwszym razem stałeś ponad 60 sekund gdzie poprosiłem ciebie żebyś odjechał, ponieważ w tunelach jest zakaz postoju.

15 godzin temu, Norsek napisał:

Ewidentnie gracz nie zna zasad KRD, próbuje wciskać kit innym, aby sam mógł wyjąć z tego korzyść.

Nadal nie rozumiem co chcesz tym przekazać, ponieważ KRD znam. 

(Wypowiadam się kolejny raz, ponieważ ponownie została przez ciebie edytowana skarga na mnie.)

Edytowane przez Lekorz47

Godzinę temu, Lekorz47 napisał:

ponieważ ponownie została przez ciebie edytowana

skarga została zeedytowana tylko raz, ponieważ sam narzekałeś. 

Za pierwszym razem stałeś ponad 60 sekund gdzie poprosiłem ciebie żebyś odjechał, ponieważ w tunelach jest zakaz postoju.

Zrozumiałem oraz odjechałem a mój czas postoju zwyczajnie się zresetował. Więc ponowny przyjazd nie był postojem. 

gdy chciałem podliczać ci mandat nawet nie wspomniałem o tym

Nawet go nie podliczyłeś o niczym nie wspominałeś, czyli zatrzymałeś mnie bezpodstawnie. Nie wspomniałeś o rzekomym utrudnianiu pracy czy staniu w tunelu tylko poprosiłeś o prawo jazdy, a następnie przetransportowałeś mnie do więzienia. 

4 godziny temu, Norsek napisał:

Zrozumiałem oraz odjechałem a mój czas postoju zwyczajnie się zresetował. Więc ponowny przyjazd nie był postojem. 

Nie będę się już kolejny raz powtarzał za co po przyjeździe zostałeś zatrzymany.

4 godziny temu, Norsek napisał:

Nawet go nie podliczyłeś o niczym nie wspominałeś, czyli zatrzymałeś mnie bezpodstawnie. Nie wspomniałeś o rzekomym utrudnianiu pracy czy staniu w tunelu tylko poprosiłeś o prawo jazdy, a następnie przetransportowałeś mnie do więzienia. 

Rozumiem, że mam ci dać logi z całego zajścia? Gdy pisałem ci wszystko i prosiłem cię o dokumenty to kompletnie na to nie zwracałeś uwagi.

W dniu 8.09.2022 o 16:30, Lekorz47 napisał:

Rozumiem, że mam ci dać logi z całego zajścia? Gdy pisałem ci wszystko i prosiłem cię o dokumenty to kompletnie na to nie zwracałeś uwagi.

Poprosiłbym o logi z procedury wystawienia mandatu.

28 minut temu, CampeQ.ogf napisał:

Poprosiłbym o logi z procedury wystawienia mandatu.

[2022-09-07 18:48:05] [Output] : * Lekorz47 wyrzuca zatrzymanego z pojazdu, po czym go zakuwa.
[2022-09-07 18:48:40] [Output] : Lekorz47 [240]: Witam! Sergeant I Lekorz47 S.A Police Department.
[2022-09-07 18:49:07] [Output] : Lekorz47 [240]: Powodem zatrzymania jest utrudnianie pracy członkowi służb mundurowych oraz niewykonywanie ....
[2022-09-07 18:49:09] [Output] : Lekorz47 [240]: poleceń.
[2022-09-07 18:49:23] [Output] : Lekorz47 [240]: Prawo jazdy poproszę.
((Prosiłem gracza 2 raz o prawo jazdy, nadal go nie otrzymałem))
[2022-09-07 18:50:26] [Output] : Lekorz47 [240]: Prawo jazdy poproszę.
((Tutaj gracz się obudził nagle))
[2022-09-07 18:52:46] [Output] : Norsek [371]: co
[2022-09-07 18:52:47] [Output] : Norsek [371]: pisales cos
[2022-09-07 18:52:49] [Output] : Norsek [371]: bo ja skarge pisze
[2022-09-07 18:52:55] [Output] : Norsek [371]: bo chyba krd ni znasz
((Trzecia prośba o dokumenty))
[2022-09-07 18:54:17] [Output] : Lekorz47 [240]: Dobra, daj te dokumenty bo nie mam tyle czasu, pisz skargę tam się wypowiem.
((Finalnie gracz przekazał dokument po ponad 6 minutach.))
[2022-09-07 18:55:33] [Output] : * Norsek podaje dokumenty
((Sprawdziłem gracza pod względem wpisów, gracz takowego posiadał.))
[2022-09-07 18:56:15] [Output] : * Lekorz47 włącza MDT, wpisuje dane zatrzymanego.
((Pierwsza informacja o wpisie, olana przez gracza))
[2022-09-07 18:56:38] [Output] : * [05.09.2022] Ucieczka przed PD, przesiadka do śmigłowca. // Detective I Envil* (Lekorz47)
((Druga informacja została już przyjęta do świadomości))
[2022-09-07 18:57:06] [Output] : Lekorz47 [240]: Mandat odpuszcze, odsiedzisz tylko wpisa. 
((Tutaj też pierwsza informacja została olana, dopiero druga została przyjęta do świadomości...))
[2022-09-07 18:58:07] [Output] : Lekorz47 [240]: 30 minut za wpisa.
[2022-09-07 18:58:10] [Output] : Lekorz47 [240]: Mandat ci odpuszcze.
((Odpuściłem mu mandat.))

Edytowane przez Lekorz47

Dziękuję @Lekorz47.

W dniu 8.09.2022 o 12:17, Norsek napisał:

Przy ponownym pojeździe dostałeś polecenie od funkcjonariusza, którego nie wykonałeś, co w tej sytuacji jest ważniejsze od przepisów KRD.

W dniu 8.09.2022 o 12:17, Norsek napisał:

Następnym razem jak masz zamiar pisać skargę, to zapoznaj się z całą treścią zawartą w dialogu, bo nawet nie wiesz, że zostały Ci przekazane wszystkie informacje, a nawet funkcjonariusz oszczędził Ci mandatu. 

Idąc tym tokiem, jestem w stanie stwierdzić, iż ostatni cytat jest kłamstwem oraz próbą oszustwa zarządu ;) 

Edytowane przez CampeQ.ogf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin