Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Casperinho - oskarżony przez Kvmykk__

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Casperinho
    Data i godzina zdarzenia: 30.08.2023, 23:57
    Pełen opis sytuacji: Zaczynając od początku, chciałem odegrać pościg RP, wszystko zaczęło się fajnie cały pościg starałem się odgrywać normalnie - nie odwalałem podczas pościgu, nie jeździłem nawet pod prąd itp. Po nie całych 10 minutach od rozpoczęcia pościgu zaliczyłem pierwszego dzwona na barierkach - chciałem w tamtym momencie odegrać zderzenie, jednak zostałem natychmiastowo wyciągniety z auta oraz poinformowany przez w/w funkcjonariusza że nie ma mowy o żadnym RP. Zostało mi zarzucone wyskakiwanie z hopek, gdzie ani razu celowo nie wyskoczyłem z żadnej większej hopki czy rampy, zderzenie ze śmieciarką - przeanalizowałem nagranie i do żadnego zderzenia z owym pojazdem nie doszło (5:00 nagrania, spotkanie ze śmieciarką) . Zostałem poinformowany też, że po drodze zaliczyłem lampe, gdzie na dowodzie widać, że lampe straciłem przy otarciu o murek przy prędkości ok. 40kmh (5:20 nagrania), więc nawet nie było sensu tej lampy odgrywać iż nie było to zderzenie. Na końcu zostałem oskarżony, że przy prędkosci 250kmh odegrałem uszkodzony zderzak, gdzie na nagraniu widać, że prędkość była ponad dwukrotnie mniejsza (9:10 nagrania). Uważam, iż cały pościg odgrywałem w porządku i nie było podstaw do takiego zatrzymania, jakim zostałem potraktowany. Wszystkie oskarżenia, które padły w moją strone wybroniłem dowodami w postaci nagrania. Pragnę jeszcze zauważyć, iż w mandacie dostałem zakres pościgu 10 - 30 minut, gdzie pościg nawet nie trwał 10 minut, dokładne minuty rozpoczecia i zakończenia pościgu - https://imgur.com/a/nzkTqmJ. Pomijam już fakt otrzymania mandatu za brak RP ( - Ĺamanie zasad RP (2160 PLN 20 PK) ). Mam nadzieje, że funkcjonariusz zostanie odpowiednio ukarany, a otrzymany przezemnie mandat zwrócony. Oskarżony poinformowany o skardze - https://imgur.com/a/oQqPfN2.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://www.youtube.com/watch?v=HhSyRdVXA2g // https://i.imgur.com/olMfEcL.png // https://i.imgur.com/spAKC2j.png

Ja, Kvmykk__ zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Uszanowanie, Detective I Casperinho.

Godzinę temu, Kvmykk__ napisał:

Zostało mi zarzucone wyskakiwanie z hopek, gdzie ani razu celowo nie wyskoczyłem z żadnej większej hopki czy rampy

https://www.youtube.com/watch?v=HhSyRdVXA2g    -    4:53,   5:03  Dwa wyskoki, które nie wydają się być realistyczne, a przynajmniej pojazd odniósłby jakiekolwiek obrażenia po czymś taki, w końcu mówimy tutaj o RP.

zderzenie ze śmieciarką

Fakt, z mojej perspektywy wyglądało to jak zderzenie ze śmieciarką, ze względu na szybko utraconą prędkość przez ciebie w tym miejscu, lecz jak się okazało był to ogranicznik prędkości, o którym wspomnę też później. Chcę również zaznaczyć, iż ta sytuacja nie miała żadnego wpływu na pościg, za to "zderzenie", którego finalnie nie było, nie zostałeś obarczony żadnymi konsekwencjami, oraz nie zadecydowało to o łamaniu zasad RP, bo zrobiły to dwa poprzednie wyskoki.

Zostałem poinformowany też, że po drodze zaliczyłem lampe, gdzie na dowodzie widać, że lampe straciłem przy otarciu o murek przy prędkości ok. 40kmh (5:20 nagrania)

+ sytuacja w 6:10. 

więc nawet nie było sensu tej lampy odgrywać iż nie było to zderzenie.

Było to zderzenie, które jak najbardziej należy odegrać, nie wspominając o sytuacji w 6:10, gdzie pojazd po takim zderzeniu z tak wysoką prędkością powinien nadawać się jedynie na lawetę, a nie do kontynuowania pościgu.

Na końcu zostałem oskarżony, że przy prędkosci 250kmh odegrałem uszkodzony zderzak, gdzie na nagraniu widać, że prędkość była ponad dwukrotnie mniejsza (9:10 nagrania)

Ponownie, z naszej strony wyglądało to na uderzenie z tak dużą prędkością, ze względu na szybko wytraconą prędkość. Gdyż nie spodziewaliśmy się z twojej strony używania ogranicznika prędkości, bo jak się tłumaczyłeś i jawnie przyznałeś (chociaż i tak widać to na filmie z pościgu wielokrotnie) używałeś ogranicznika prędkości. W końcu w prawdziwym życiu czegoś takiego nie ma, przecież było to "RP". Podobnie jak przy "zderzeniu" ze śmieciarką, nie wpłynęło to na przebieg pościgu. 

[2023-08-31 00:09:48] [Output] : Kvmykk__ [380]: (( uzylem ogranicznika przed bramkami uderzylem ok. 100kmh jak nie mniej XD ale no okej))

Pragnę jeszcze zauważyć, iż w mandacie dostałem zakres pościgu 10 - 30 minut, gdzie pościg nawet nie trwał 10 minut

Pamiętaj, że pościg nie kończy się w momencie zatrzymania samochodu, a ujęcia ściganych. Zostaliście ujęci krótko po upływie 10 minut, a całe działania pościgowe, tzn. chociażby umieszczenie was w radiowozach, wykraczały grubo poza czas 10 minut.

[2023-08-31 00:07:53] [Output] : * macias187 otworzył drzwi, wyszarpał mężczyznę z pojazdu, zgarnął kajdanki, wykręcił...

Pomijam już fakt otrzymania mandatu za brak RP ( - Ĺamanie zasad RP (2160 PLN 20 PK) ).

Ja nie pomijam. Zdecydowanie wyskoki, lampa i murek który zahaczyłeś, dodatkowo używanie ogranicznika prędkości i wiele innych małych wyskoków, na których nie ma miejsca na RP, zdecydowało o takim a nie innym mandacie.

Edytowane przez Casperinho

Czyli jak dobrze rozumiem, 

7 godzin temu, Casperinho napisał:

Fakt, z mojej perspektywy wyglądało to jak zderzenie ze śmieciarką,

tu sie pomyliłeś... 

Ponownie, z naszej strony wyglądało to na uderzenie z tak dużą prędkością,

Tutaj również...

A o braku RP zdecydowałeś, ponieważ wykonałem 2 wyskoki, które zresztą nawet nie były celowe i nie zależne odemnie oraz nie odegrałem RP zahaczając minimalnie o murek przy praktycznie zerowej prędkości?

Dwa wyskoki,

Gdyż nie spodziewaliśmy się z twojej strony używania ogranicznika prędkości, bo jak się tłumaczyłeś i jawnie przyznałeś

Tutaj niestety przykro mi, śmieszne stwierdzenie ponieważ powtórka z ostatniej minuty pościgu wskazuje, że nie użyłem ogranicznika na bramkach więc śmieszne jest z twojej strony, że nie spodziewaliście się tego ponieważ użyłem ogranicznika - to też mogę wkleić w razie potrzeby.

5 godzin temu, Kvmykk__ napisał:

tu sie pomyliłeś... 

Tutaj również...

Błędnie podałem ci info pod koniec pościgu na temat tego, czemu nie był to pościg RP. To znaczy podałem ci parę podpunktów więcej, do których doszedłem drogą dedukcji. Rzekomy pościg RP = Nie spodziewałem się ogranicznika z twojej strony, więc logicznym były dla mnie w obu przypadkach zderzenia. Jednak tak jak mówię, nie miało to wpływu na nic, RP i tak wyeliminowały lampy, murki i wyskoki.

nie zależne odemnie

Czyli pedał gazu ktoś wciskał za ciebie? 

nie odegrałem RP zahaczając minimalnie o murek

Sam sobie odpowiedziałeś - nie odegrałeś RP na pościgu "RP", dodatkowo lampa z 6:10, no chyba nie chcesz mi wmówić, że było to uderzenie którego się nie odgrywa.

Tutaj niestety przykro mi, śmieszne stwierdzenie ponieważ powtórka z ostatniej minuty pościgu wskazuje, że nie użyłem ogranicznika na bramkach

Jak się tłumaczyłeś z uderzenia w bramki:

[2023-08-31 00:09:48] [Output] : Kvmykk__ [380]: (( uzylem ogranicznika przed bramkami uderzylem ok. 100kmh jak nie mniej XD ale no okej))

Przeczysz sam sobie

więc śmieszne jest z twojej strony, że nie spodziewaliście się tego ponieważ użyłem ogranicznika

Nie spodziewaliśmy się, że użyłeś ogranicznika. Tak jak już wspomnę x raz, na pościgu RP nie ma miejsca na ogranicznik, a skoro miał być to pościg RP to nie braliśmy pod uwagę scenariusza, gdzie go użyłeś. W końcu jak się robi RP, zakładamy, że odgrywający ma pojęcie o Role Playu i wie, że nie ma czegoś takiego jak ogranicznik prędkości w prawdziwym życiu.

2 hopki nie znaczą chyba o 0 rp, dodatkowo pierwszy raz słyszę ze ogranicznik też wyklucza pościg z RP. Moge w tym momencie znaleźć pełno pościgów na YouTubie, w których uciekinierzy podczas ucieczki użyli ogranicznika i nikt wtedy nie uznał tego za brak RP, dopóki nie pojawiłeś się ty. 

3 godziny temu, Casperinho napisał:

Przeczysz sam sobie

Dosyć mocno zredukowałem prędkość więc myślałem że ogranicznik poszedł w ruch, po sprawdzeniu nagrania tak nie było więc dalej mnie śmieszy, ze ty byłeś tego pewien pomimo tego, ze owej sytuacji nigdy nie było. 

3 godziny temu, Casperinho napisał:

Nie spodziewaliśmy się, że użyłeś ogranicznika.

Bo go po prostu nie użyłem. Nie spodziewałeś się tego, jednak mimo to uważałeś, że go użyłem, kto tu sobie przeczy...

Edytowane przez Kvmykk__

2 hopki nie znaczą chyba o 0 rp

No tak duże wyskoki, dodatkowo te lampy po drodze no to niestety, ale mamy prawo uznać to za łamanie zasad RP.

dodatkowo pierwszy raz słyszę ze ogranicznik też wyklucza pościg z RP

No ja nie widziałem jeszcze, żeby gdzieś w prawdziwym życiu coś takiego istniało.

więc dalej mnie śmieszy, ze ty byłeś tego pewien pomimo tego, ze owej sytuacji nigdy nie było. 

Byłem pewien, ponieważ sam mnie o tym poinformowałeś.

Bo go po prostu nie użyłem. Nie spodziewałeś się tego, jednak mimo to uważałeś, że go użyłem, kto tu sobie przeczy...

Tak jak wspomniałem, sam mi powiedziałeś, że rzekomo używałeś ogranicznika...

• 3 tygodnie później...
W dniu 31.08.2023 o 02:08, Casperinho napisał:

Uszanowanie, Detective I Casperinho.

https://www.youtube.com/watch?v=HhSyRdVXA2g    -    4:53,   5:03  Dwa wyskoki, które nie wydają się być realistyczne, a przynajmniej pojazd odniósłby jakiekolwiek obrażenia po czymś taki, w końcu mówimy tutaj o RP.

Fakt, z mojej perspektywy wyglądało to jak zderzenie ze śmieciarką, ze względu na szybko utraconą prędkość przez ciebie w tym miejscu, lecz jak się okazało był to ogranicznik prędkości, o którym wspomnę też później. Chcę również zaznaczyć, iż ta sytuacja nie miała żadnego wpływu na pościg, za to "zderzenie", którego finalnie nie było, nie zostałeś obarczony żadnymi konsekwencjami, oraz nie zadecydowało to o łamaniu zasad RP, bo zrobiły to dwa poprzednie wyskoki.

+ sytuacja w 6:10. 

Było to zderzenie, które jak najbardziej należy odegrać, nie wspominając o sytuacji w 6:10, gdzie pojazd po takim zderzeniu z tak wysoką prędkością powinien nadawać się jedynie na lawetę, a nie do kontynuowania pościgu.

Ponownie, z naszej strony wyglądało to na uderzenie z tak dużą prędkością, ze względu na szybko wytraconą prędkość. Gdyż nie spodziewaliśmy się z twojej strony używania ogranicznika prędkości, bo jak się tłumaczyłeś i jawnie przyznałeś (chociaż i tak widać to na filmie z pościgu wielokrotnie) używałeś ogranicznika prędkości. W końcu w prawdziwym życiu czegoś takiego nie ma, przecież było to "RP". Podobnie jak przy "zderzeniu" ze śmieciarką, nie wpłynęło to na przebieg pościgu. 

Pamiętaj, że pościg nie kończy się w momencie zatrzymania samochodu, a ujęcia ściganych. Zostaliście ujęci krótko po upływie 10 minut, a całe działania pościgowe, tzn. chociażby umieszczenie was w radiowozach, wykraczały grubo poza czas 10 minut.

[2023-08-31 00:07:53] [Output] : * macias187 otworzył drzwi, wyszarpał mężczyznę z pojazdu, zgarnął kajdanki, wykręcił...

Ja nie pomijam. Zdecydowanie wyskoki, lampa i murek który zahaczyłeś, dodatkowo używanie ogranicznika prędkości i wiele innych małych wyskoków, na których nie ma miejsca na RP, zdecydowało o takim a nie innym mandacie.

W dniu 31.08.2023 o 23:00, Casperinho napisał:

No tak duże wyskoki, dodatkowo te lampy po drodze no to niestety, ale mamy prawo uznać to za łamanie zasad RP.

No ja nie widziałem jeszcze, żeby gdzieś w prawdziwym życiu coś takiego istniało.

Byłem pewien, ponieważ sam mnie o tym poinformowałeś.

Tak jak wspomniałem, sam mi powiedziałeś, że rzekomo używałeś ogranicznika...

Wiele więcej niż wyjaśnienia f-usza nie trzeba tutaj dodawać.

Pościg RP ma stricte ustalone zasady, których nie należy łamać. Jeśli dojdzie do jakiejkolwiek kolizji, zderzenia, wyskoku - ogólnie rzeczy, które mogły wpłynąć na pojazd, osobę kierującą pojazdem i/lub otoczenie należy to odegrać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin