Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Największa firma transportowa w San Andreas

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Dzień dobry, Starszy Redaktor @Kvmykk__ z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania artykułu o największej firmie dostawczej w San Andreas - Transmax Express.

5D4B3bb.png

Transmax Express — firma transportowa i potęga logistyczna, która swój start datuje na początki lat dziewięćdziesiątych. Aktualnie firma przynosi ogromne zyski, jednak co warto zauważyć, od prawie trzydziestu lat właściciel przedsiębiorstwa nie zmienił się, a nad wszystkim sprawuję cały czas ta sama osoba. Wracając do początku, Tommy Cerber — założyciel Transmax Express dokładnie w roku 1992 odziedziczył po ojcu niewielki magazyn na obrzeżach miasta Los Santos. Początkowo w planach była sprzedaż nieruchomości, ponieważ była ona zbędna dla Tommy'ego, jednak z czasem w młodym mężczyźnie zrodził się pomysł na wykorzystanie owego magazynu. Z niewielkich oszczędności zakupił swojego pierwszego busa, a następnie założył działalność gospodarczą. Początkowo miał on pracować jako kurier w hrabstwach nieopodal Los Santos, ponieważ osoby zamieszkujące tamte tereny od zawsze miały kłopot z dostarczeniem niektórych przedmiotów. Pomysł na biznes Tommy'ego okazał się strzałem w dziesiątkę! Po pierwszych trzech miesiącach na koncie młodego przedsiębiorcy pojawiła się kwota, która pozwalałaby na dalszy rozwój firmy. Z racji dobrego odbioru pomysłu przez mieszkańców, Tommy zaczął stopniowo poszerzać zakres swoich usług oraz zwiększył liczbę rejonów, do których dojeżdżały pojazdy Transmax Express. Po kilku następnych miesiącach firma zatrudniała już ośmiu pracowników, ponadto zwiększyła się również flota pojazdów. W związku z tym właściciel zmuszony był zmienić siedzibę firmy, ponieważ stary magazyn nie był w stanie pomieścić tylu pojazdów. Przez firmę została zakupiona działka na Vinewood w Los Santos, gdzie powstało kilka większych magazynów.

5D4B3bb.png

xb4Mfog.gif

5D4B3bb.png

Firma na tym etapie przynosiła już ogromne zyski, jednak Tommy nie poddawał się i chciał rozwinąć swoje przedsiębiorstwo jeszcze bardziej. Z kolejnymi latami firma zaczęła dowozić już paczki na terenach całego San Andreas, wliczając w to San Fierro oraz Las Venturas. Wielki sukces firmy w tak szybkim czasie oczywiście zauważył każdy. W tym momencie nastąpiła wielka zmiana, ponieważ firma kurierska przestała już tylko dowozić zamówione przedmioty do ich odbiorców, ale zaczęto podejmować też współprace z innymi gigantami na rynku. Aktualnie koncern współpracuje nie tylko z największymi firmami na rynku, lecz dodatkowo wspiera już nawet różne organizacje rządowe. Na początku lat dziesiątych obecnego stulecia firma ponownie zmieniła swój ośrodek, zakupując dwie bazy na Ocean Docks. Główna siedziba firmy znajduję się w dokach, natomiast druga część znajduje się w okolicach lotniska, a dokładnie jest tam sortownia. Zakup tych miejsc otworzył przed Tommym ogromne możliwości rozwoju, ponieważ udostępniły one możliwość transportu wodnego oraz poprzez kolej. Był to ogromny krok w przód dla firmy, dzięki temu posunięciu przychody firmy zwiększyły się o ponad 150%. Transmax Express jako jedyni posiadają 100% udziałów w dokach, więc wszystko, co przechodzi przez doki drogą morską, przechodzi przez firmę Tommy'ego. Aktualnie firma w swojej flocie pojazdów lądowych posiada ponad 120 ciężarówek dostawczych oraz kilkanaście ciągników siodłowych, tak zwanych TIR-ów. Jakby tego było mało, przez siedzibę firmy przemieszcza się dziennie co najmniej kilka statków oraz pociągów towarowych.

5D4B3bb.png

vmdkXYP.gif

5D4B3bb.png

Firma w ostatnim roku zarobiła 1 200 000 000 zł, co daje wynik ponad 100 milionów miesięcznie oraz 25 milionów tygodniowo — jak widać, są to ogromne kwoty. Tommy Cerber osiągnął ogromny sukces, wprowadzając na rynek swoją firmę, jednak wiemy, że to nie koniec a Transmax Express czeka jeszcze długa droga do zostania największym gigantem na rynku.

Udało mi się przeprowadzić wywiad z Pracownikiem firmy Transmax Express.

5D4B3bb.png

K - Kvmykk_
P - Pracownik

5D4B3bb.png

K: Cześć! Starszy Redaktor Kvmykk__ z Redakcji 4Life News, kłaniam się. Jesteś pracownikiem firmy Transmax Express, chciałbyś opowiedzieć naszym czytelnikom, jak wygląda praca w owej firmie?
P: Hej, tak zgadza się, pracuje tutaj. Oczywiście jestem już po pracy, więc mogę poświęcić Ci chwilę czasu.

K: Świetnie, bardzo się cieszę! Może na początek, jak to się stało, że zacząłeś tutaj pracować?
P: Z zawodu zostałem logistykiem ds. zarządzania magazynem i transportem. Firma oferowała dobre wynagrodzenie za pracę, która po prostu lubię. Przyszedłem na rozmowę i przyjęli mnie. Bardzo się cieszyłem.

K: Okej, jak długo tutaj pracujesz?
P: Pracuje tu stosunkowo krótko, niedługo minie równo rok odkąd pracuje w Transmax Express.

K: W porządku, wspomniałeś o swoim zawodzie, czym zajmujesz się w firmie?
P: Tak, zajmuje się tutaj zarządzaniem magazynem, zatwierdzam wszystkie konieczne dokumenty oraz nadzoruje prace innych pracowników.

K: Możesz powiedzieć nam, ile wynoszą twoje zarobki?
P: Wolałbym tę informację zostawić dla siebie, mogę jednak powiedzieć, że na moim stanowisku wypłata jest bardzo satysfakcjonująca.

K: Super, zatem dziękuje za wywiad, nie przeszkadzam już i życzę miłego dnia!
P: Nie ma najmniejszego problemu, to była przyjemność. Również życzę Panu miłego dnia.

5D4B3bb.png

2ZJj7iq.gif

5D4B3bb.png

Dodatkowo udało się przeprowadzić mi wywiad również z wyżej wymienionym właścicielem Transmax Express, Tommym Cerberem - zachęcam do przeczytania.

5D4B3bb.png

K - Kvmykk_
TC - Tommy Cerber

5D4B3bb.png

K: Dzień dobry, Starszy Redaktor Kvmykk__ z Redakcji 4Life News. Jest Pan w stanie opowiedzieć trochę o swojej firmie i jej początkach?
TC: Witaj, mam chwilę wolnego czasu, mogę zgodzić się na twój wywiad.

K: Bardzo się cieszę. Może na początek, nie ciężko ukryć, że pańska firma Transmax Express jest największą firmą w tej branży w całym stanie San Andreas. Może powiedzieć nam Pan, w jaki sposób udało się osiągnąć tak ogromny sukces?
TC: Przede wszystkim lata ciężkiej pracy, wytrwałość w dążeniu do celu, otwarta głowa na nowe pomysły, aby rozwijać firmę no i cierpliwość.

K: Rozumiem, jak wyglądały początki Transmax Express?
TC: Kiedy to było... Kupa czasu minęła od tego czasu, jednak pamiętam wszystko, jakby to było wczoraj. Zaczynałem w niewielkim magazynie na obrzeżach miasta. Nie miałem praktycznie żadnej konkurencji, a pomysł na biznes był dobry. Jakoś tak wyszło, że udało mi się wypłynąć na większą skalę. Nie spodziewałem się nigdy, że moja firma osiągnie aż tyle.

K: Życie potrafi zaskoczyć, jakie plany ma Pan na dalszy rozwój firmy?
TC: Niestety konkurencja w ostatnich latach wzrosła, nie mogę powiedzieć dokładnie, co się szykuję, jednak wprowadzamy w firmie duże zmiany.

K: W porządku, wszystko rozumiem. Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi, to była czysta przyjemność rozmowa z Panem.
TC: Proszę bardzo, życzę Panu miłego dnia.

5D4B3bb.png

Dziękuje za przeczytanie artykułu, zachęcam do zostawienia serduszka i opinii w komentarzu! <3

XYsfI9c.png
Autoryzował: @Mefju4

5wNnuaX.png

Edytowane przez Mefju4

Ten przypadkowy kamyczek,
Napotkany na mej drodze,
To klasa sama w sobie,
W jego obecności czas się zatrzymuje.

Skrywa tajemnice wieków,
W swej strukturze ukryte historie,
Niewielki, lecz niezwykły,
Jak życia drobne cząstki.

Może z trudem zauważalny,
Ale pełen symboliki znaczeń,
Ten kamień losu zawiera w sobie,
Nasze życiowe przeznaczenia.

Choć na pozór tylko drobiazg,
W rzeczywistości wielkie dzieło,
Ten kamyczek na mojej ścieżce,
Daje mi refleksji ciepło.

Klasa sama w sobie,
Ten przypadkowy kamyczek,
I choć jest mały i skromny,
W moim sercu zawsze pozostawać będzie.

A tak poza moim wierszykiem to pięknie @Kvmykk__, widać kto Cię uczył heheh :*

Edytowane przez Dudziak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin