Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Maras - oskarżony przez Norsek

norsek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Maras.
    Data i godzina zdarzenia: 26.02.2024r. 21:03:32
    Pełen opis sytuacji: Zjawiając się na strefie DM, brałem aktywny udział w ostrzale do PD. Funkcjonariusz Maras. po wyniesieniu jednego z graczy ze strefy DM, nie był skory wrócić na strefę, więc postanowił powalić mnie z poza niej. Podczas trwania akcji również  zostałem zatrzymany oraz przeniesiony do wszystkich zatrzymanych, spytałem się, czy któryś z funkcjonariuszy będzie na siłach przyznać się do przewinienia, jednakże nikt się nie przyznał. Po głębokiej analizie, wywnioskowałem, że jedynym funkcjonariuszem w takim skinie na tej akcji był Maras, posiadał on zablokowane PM, więc napisałem prośbę o PM ON, oskarżony je odblokował, spytałem się czy to  on do mnie strzelił - przyznał się i natychmiast zablokował PM. Niestety nie mogłem dogadać się z funkcjonariuszem w wiadomościach prywatnych dlatego piszę tą skargę.
Tak, ja wywnioskowałem, że był to Maras, niestety administracja nie przedstawiła mi logów z tego zajścia.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/hI6Koh1 - 21 sekunda

Spoiler

[2024-02-26 21:30:25] [Output] : >> Maras. [38]: no i co tam mareczku, ty z poza dm we mnie strzeliles z lessa na tej akcji co byla?
[2024-02-26 21:31:04] [Output] : << Maras. [38]: Owszem, ja strzeliłem

Ja, Norsek zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Uszanowanie, Sergeant II Maras., S.A. Police Department.

27 minut temu, Norsek napisał:

Zjawiając się na strefie DM, brałem aktywny udział w ostrzale do PD.

Zacznę od tego. Byłeś na strefie DM i niejednokrotnie słyszałem, jak zabijałeś FP z własnej ręki - stąd też decyzja o postępowaniu opisanym w powodzie skargi.

30 minut temu, Norsek napisał:

Funkcjonariusz Maras. po wyniesieniu jednego z graczy ze strefy DM, nie był skory wrócić na strefę, więc postanowił powalić mnie z poza niej.

Chciałbym wrócić na strefę DM, lecz gdy dowiedziałem się, że grasujesz na terenach dachu hangaru, od razu zapaliła mi się przysłowiowa ''lampka'', by spróbować Ciebie ująć. Jak widać na nagraniu, owszem, strzeliłem do Ciebie spoza strefy DM. Z doświadczenia i dynamiki akcji stwierdziłem, że jakbym podszedł choćby kilka (Na realia serwerowe - kilkanaście) metrów bliżej, od razu zostałbym zabity przez brak możliwości wycelowania na taką wysokość z takiego bliska. Sytuacja była bardzo dynamiczna, dużo hałasu, zaangażowanie innych funkcjonariuszy sprawiło, że nie skupiłem się na jednym, tak ważnym aspekcie, jakim jest wejście na strefę DM. Jednakże, wchodząc na strefę DM i zabijając naszych funkcjonariuszy, musisz liczyć się z konsekwencjami z naszej strony. Biegasz z bronią, mierząc do mojej osoby, więc też tutaj powód do obezwładnienia Ciebie pociskami niepenetracyjnymi. Nagranie również ukazuje, że pobiegłem dalej, nie patrząc na Ciebie - Widziałem tam jeszcze jednego gracza, przez co już sobie odpuściłem. Następnie pobiegłem wgłąb strefy DM, by pomagać innym FP w akcji. Nie widzę konieczności pisania skargi, gdyż zostawiłem Ciebie na tym dachu, a sam Ty, mogłeś chodzić po kilkunastu sekundach. Kilka minut później, dostaliśmy informację, że poruszasz się po hangarach lotniska strefy DM, więc większość FP tam pobiegło i Ciebie ujęło.

35 minut temu, Norsek napisał:

Podczas trwania akcji również  zostałem zatrzymany oraz przeniesiony do wszystkich zatrzymanych, spytałem się, czy któryś z funkcjonariuszy będzie na siłach przyznać się do przewinienia, jednakże nikt się nie przyznał.

Nie wiem, czy wiesz, ale było tam bardzo dużo wiadomości pisanych naraz, więc mogłem przeoczyć. Poza tym, byłem zajęty podliczaniem innego gracza, więc nie skupiałem się na czacie.

51 minut temu, Norsek napisał:

Po głębokiej analizie, wywnioskowałem, że jedynym funkcjonariuszem w takim skinie na tej akcji był Maras, posiadał on zablokowane PM, więc napisałem prośbę o PM ON, oskarżony je odblokował, spytałem się czy to  on do mnie strzelił - przyznał się i natychmiast zablokował PM.

Wywnioskowałeś perfekcyjnie, lecz nie zgodzę się z tym, że zablokowałem PM od razu po mojej wiadomości. Miałeś chwilę, by dopytać się o ew. wyjaśnienia dot. postępowań podczas akcji. W tym czasie, byłem podczas prowadzenia pościgu zmotoryzowanego, więc nie miałem jak zablokować PM w sekundę.

To tyle ode mnie, czekam na decyzje Executive Staff.

Pozdrawiam, Maras.

Witam ponownie,

15 minut temu, Maras. napisał:

Byłeś na strefie DM i niejednokrotnie słyszałem, jak zabijałeś FP z własnej ręki

Tutaj kłamiesz, od momentu wejścia na strefe DM do momentu "powalenia mnie" zabiłem tylko jednego FP, wiadomość nawet widać w chat boxie.

Dowody mogę wysłać osobie rozpatrującej skargę, całe nagranie z tej akcji z mojej perspektywy trwa 25 minut, dlatego nie zamieszczam go tutaj.

lecz nie zgodzę się z tym, że zablokowałem PM od razu po mojej wiadomości

Owszem, minęło 20 sekund. Nie zdąrzyłem się dobrze zastanowić nad napisaną odpowiedzią do Ciebie, a po jej wysłaniu już PM było zablokowane, wiem również o pościgu, co rozumiem, ponieważ jadąc na komisariat widziałem radiowozy goniące jakiegoś gracza.

Z doświadczenia i dynamiki akcji stwierdziłem, że jakbym podszedł choćby kilka (Na realia serwerowe - kilkanaście) metrów bliżej, od razu zostałbym zabity przez brak możliwości wycelowania na taką wysokość z takiego bliska

Rozumiem, niemniej jednak popełniłes błąd. Nie strzelałem nawet w Twoją stronę, ponieważ wiedziałem, że znajdujesz się poza strefą. Mierząc z broni w Twoją stronę, czekałem na moment kiedy będziemy mieli równe szanse na pojedynek (Kiedy wejdziesz na strefe DM), nie udało się tego zrealizować, ponieważ stałeś poza strefą. W tym właśnie miejscu miałeś 100% przewagę nad moją osobą, nie miałem szans na wybronienie się z tej sytuacji.

W dalszej Twojej wypowiedzi napisałeś, że odpuściłeś, niemniej jednak jeden z FP w wiadomości prywatnej poinformował mnie, że gdy zostałem powalony, to trafię do puchy przez PID (było to dobre parę minut zanim zostałem finalnie złapany) - w tym momencie napisałem mu, że chciałbym porozmawiać z osobą, która na początku akcji powaliła mnie z poza DM, FP już nie odpisał. 

Dalej już wiemy co było..

Dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam - Norsek.

Edytowane przez Norsek

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin