Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Pożar traw przy Las Barrancas.

PicoBello*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie drodzy czytelnicy! Z tej strony Redaktor Specjalista @PicoBello* oraz Młodszy Redaktor @theemo. Redakcji 4Life News. Serdecznie zapraszam Was do przeczytania naszego nowego materiału. Miłego czytania!

5D4B3bb.png

Dnia 15 października 2024 roku, około godziny 10:24 do Centrum Powiadamiania Ratunkowego wpłynęło zgłoszenie, które brzmiało: „Dzień dobry. Tutaj Hymel Jadwiga, ulica Malcolma 44 w Las Barrancas. Chciałabym uprzejmie donieść, że sterta traw się dopala. Nie wiem, kto podpalił, lecz duży obszar traw płonie. Proszę o przyjazd straży pożarnej." W związku z tym, z polecenia Radiooperatora 112 na miejsce zostały zadysponowane siły i środki w postaci 5 wozów bojowo-gaśniczych. Po dojechaniu na miejsce strażacy przystąpili do działania. Początkowo strażacy zabezpieczyli teren zdarzenia, by osoby postronne nie wchodziły na teren akcji. Po rozłożeniu linii gaśniczej strażacy przystąpili do działania. Po ugaszeniu pożaru ratownicy schowali sprzęt służący do gaszenia ognia, po czym udali się na kolejne zgłoszenie. Z rozmowy ze strażakiem dowodzącym na akcji pożarniczej dowiedziałem się, że powodem pożaru była susza, która spowodowała, że przez nadmierne słońce spaleniu uległy pola trawy.

5D4B3bb.png

0zCw0EB.png

5D4B3bb.png

Ponadto Młodszemu Redaktorowi @theemo. udało się porozmawiać z jednym ze Świadków zdarzenia. Serdecznie zapraszam!

t - theemo.
Ś -  Świadek Hymel Jadwiga

5D4B3bb.png

t: Uszanowanie! Z tej strony Młodszy Redaktor theemo. z Redakcji 4Life News. Była Pani świadkiem zdarzenia. Jak to się stało, że pożar wybuchł właśnie tutaj?
Ś: Dzień dobry! Około godziny 10:00 zauważyłam ogień - ogień palący się na polu.

t: Rozumiem, czy to Pani przedzwoniła na straż?
Ś: Owszem, to ja zadzwoniłam na straż. 

t: W porządku. Czy wie może Pani, kto podpalił sterty słom oraz pole?
Ś: Ja nie wiem, kto podpalił. Z okna niestety nie widziałam, ale jest gorąco, więc może to przez słońce.

t: Słuszna uwaga, wzorowa błyskotliwość.
Ś: A dziękuję, pomimo wieku jeszcze mam pamięć dobrą.

t: Dobrze, zatem powie mi Pani jeszcze... Jak szybko na miejsce dojechały jednostki Straży Pożarnej?
Ś: Około 15 minut, coś koło tego. Nie patrzyłam w zegarek, lecz zjawili się dość szybko.

t: Dziękuję, z mojej strony to tyle. Do widzenia.
Ś: Dziękuję Chłopcze, do widzenia.

5D4B3bb.png

Dziękuję za wytrwanie do końca. Ponadto zachęcam do zostawienia polubienia i komentarza, a jednocześnie do czytania moich dalszych materiałów.

5D4B3bb.png

Vqm7haN.png

ojJDoJV.png

Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Edytowane przez PicoBello*

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin