Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Pożar kapliczki w Las Venturas

bartoszek.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @bartoszek. z Redakcji 4Life News. Serdecznie zapraszam was do przeczytania mojej relacji.

7MXdHTz.gif

Dnia 17.10.2024 około godziny 19:00 do Centrum powiadomienia ratunkowego wpłynęło zgłoszenie o pożarze kapliczki przy stacji benzynowej na The Emerald Isle w Las Venturas. Dyspozytor natychmiastowo zareagował i wysłał na miejsce jednostkę 251(SA)25 z Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej nr 1 w Los Santos. Po dotarciu na miejsce zdarzenia, zastęp sporządził rozpoznanie oraz przekazał informację do dyspozytorni, strażacy natychmiast przystąpili do gaszenia pożaru. Po około 20 minutach ciężkiej walki z ogniem pożar został ugaszony.

Udało mi się przeprowadzić krótki wywiad ze Strażakiem Elewem @mlodyigor z San Andreas Fire Department. Zapraszam do przeczytania.

b- @bartoszek.

m- @mlodyigor

b: Witam, z tej strony Młodszy Redaktor bartoszek. z Redakcji 4Life News. chciałbyś mi udzielić krótkiego wywiadu odnośnie do ostatniego zgłoszenia, jakie ostatnio mieliście?
m: Pewnie! Oczywiście witam wszystkich czytelników, z tej strony mlodyigor - Strażak Elew z San Andreas Fire Deparment!

b: Świetnie! Czy możesz mi powiedzieć, czego dotyczyło ostatnie zgłoszenie?
m: Koło godziny 19:00 dostaliśmy zgłoszenie od dyspozytora o pożarze kapliczki, po dojeździe oczywiście takowy zastaliśmy. Po wstępnym rozpoznaniu daliśmy dyspozytorowi znać, jak wygląda tam sytuacja. 

b: Czy wiadomo, co było przyczyną pożaru?
m: W kapliczce ogień wybuchł najpewniej od niedogaszonego papierosa, który wylądował w doniczce, co spowodowało podpalenie, a następnie rozprzestrzenienia się ognia na elewację - od dołu, aż po samo pokrycie dachowe.

b: Jakie działania musieliście podjąć w celu ugaszenia kapliczki?
m: Pierwsza rzecz, która zawsze jest wykonywana po dojeździe, to zdanie dyspozytorowi relacji jak duży jest pożar i jakie działania podejmujemy. Od razu po zdaniu dyspozycji drugi Strażak - CapitanDreams rozwinął linię główną, która jest niezbędna do gaszenia. Moja robota polegała, na rozwinięciu odcinków gaśniczych, abyśmy mogli zneutralizować płomienie z elewacji. Następnie założyliśmy maski PFF-3, aby nie wdychać oparów. Po ugaszeniu ścian oraz ogródka przystąpiliśmy do rozstawienia drabiny nasadowej w celu dostania się na dach i dalszego gaszenia. Całą akcję był z nami członek SAAF - Lumbago który wykonał zabezpieczenie całej akcji. Po ugaszeniu ognia zawinęliśmy całą linię, sprzęt i zdaliśmy relacje dyspozytorni, że akcja została zakończona pomyślnie. Następnie udaliśmy się na napełnienie zbiornika wodnego.

b: Dziękuje ci za udzielenie wywiadu, miłego dnia!
m: Dziękuję.

Dziękujemy za przeczytanie i zachęcamy do dalszego śledzenia materiałów naszej Redakcji 4Life News.

ALaGzqO.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin