Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Yaokim, BalonK8 - oskarżony przez reggin1488

reggin1488
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Yaokim, BalonK8
Data i godzina zdarzenia: 11.01.2025 - 14:17 - 14:35.
Pełen opis sytuacji: Witam, na wstępie gdyż uderzyłem w radiowóz nieoznakowany z mojej winy, bo nie ustąpiłem pierwszeństwa (oczywiście wzięli to już jako powód do ostrzału mnie przed rozpoczęciem pościgu, tak odpowiedział mi Yaokim), postanowiłem uciekać przed jednostkami na górę Mount Chilliad, podczas hamowań aby dokonać zakrętu radiowóz uderzył w moje auto 4:25 ( to samo było na zakrętach gdy jechałem w kierunku kopalni, z tego co wiem powinni zachować szczególną ostrożność a zwłaszcza na takim terenie jakim byliśmy 2:20 ), następnie podczas ucieczki na MC zostały mi rozłożone kolczatki przez drugiego oskarżonego ( BalonK8 ) oraz moje opony zostały ostrzelane - funkcjonariusz wykonał dwie czynności na raz 5:42 (wydaje mi się, że to trochę przesada, powinno się wykonywać 1 czynność - ostrzał albo kolczatki, niech uciekający ma szansę), gdy zostałem ujęty oskarżony Yaokim wytepał moje auto 8:42 uwzględniając iż laweta nie ma jak zabrać mojego pojazdu. Rozumiem, lecz wykorzystałem teren Mount Chilliad do pościgu celowo a to jak wy sobie poradzicie później pojazd zależy od was, a nie wykorzystując swoje prawa jako Support. Dodatkowo pytanie, dlaczego za mną wjechały 2 jednostki? To nie jest dodatkowe zagrożenie dla funkcjonariuszy, że ścigany może np. ich zepchnąć? Poszanowanie życia? Kolejna sprawa dot. BalonK8 tworząc blokadę, 5:42 w tym momencie była to z użyciem kolczatki, co do owej blokady nie jest potrzebny radiowóz? Następny błąd, wyskok Pana Yaokim na górze Mount Chiilad 11:32 (4 koła oderwane od ziemi) + jechał oczywiście ze mną. Na koniec zostałem przetransportowany w jednostce dwuosobowej, co wychodzi na to, że mogłem stworzyć zagrożenie dla funkcjonariusza i przykładem jest, że odegrałem zaciągnięcie hamulca ręcznego 9:49 a funkcjonariusz nie zareagował i odparł na to, że jestem zakuty.
Dowód, który to potwierdza całe zajście:
image.png.9460bc704d42193c5b5c5114ed64b725.png

Ja, reggin1488 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje.

Edytowane przez reggin1488

Witaj graczu, odpowiadając na twoje oskarżenia, twoje hamowania nie były by wjechać w zakręt, tylko była to celowa prowokacja w naszą stronę, oraz celowo hamowałeś przede mną przez co takie uderzenie mogło wystąpić, co nie ukrywam jest moją winą. Z tego co wiem, lawety nie wjeżdżają na Mount Chilliad, ponieważ zostałeś schwytany w takim miejscu gdzie nie ma możliwości by ów laweta tam wjechała i sami by napisali o to reporta by ten samochód wytepać. Na twoje oskarżenie o "wyskok" jedynie co mogę powiedzieć, to nie, nie jest to drogi graczu wyskok. Odpowiadając na ostatnie oskarżenie, zostałeś przetransportowany jednostką dwuosobową tylko na sam dół Mount Chilliad z takiego powodu, że na górze NIE BYŁO ŻADNEJ jednostki czteroosobowej. Po przewiezieniu cię na dół dopiero wtedy dojechała nasza jednostka. A co do twojego odgrywania zaciągnięcia hamulca, poważnie? Ty chciałeś odegrać RP, jak cały pościg który był, polegał na 0 RP, więc tak jak to mi napisałeś "trzeba pomyśleć", i od siebie dodam, że radzę się zapoznać jak prawidłowo wykonać RP. Ode mnie to tyle, czekam na wypowiedź Executive Staff w tej sprawie.

18 minut temu, Yaokim napisał:

Witaj graczu, odpowiadając na twoje oskarżenia, twoje hamowania nie były by wjechać w zakręt, tylko była to celowa prowokacja w naszą stronę, oraz celowo hamowałeś przede mną przez co takie uderzenie mogło wystąpić, co nie ukrywam jest moją winą

Super że się przyznałeś, moje hamowanie nie schodziło do 0km/h żebym się zatrzymywał, niestety nie wszystkie samochody mogą wchodzić tak dobrze w zakręt jak wasze radiowozy, ale rozumiem że możesz nie czuć bluesa.

28 minut temu, Yaokim napisał:

Z tego co wiem, lawety nie wjeżdżają na Mount Chilliad, ponieważ zostałeś schwytany w takim miejscu gdzie nie ma możliwości by ów laweta tam wjechała i sami by napisali o to reporta by ten samochód wytepać.

Co do tego niech się odniesie i wypowie Executive Staff. Co prawda w niektóre miejsca faktycznie nie da się dojechać lawetą, lecz to nie znaczy że od razu trzeba teleportować na sam dół pojazd, myślę że bez problemu laweta dojedzie na najbliższą drogę na górze Mount Chiliad, w przeciwnym razie tak jak postąpiłeś jest to totalnie non-rp, zachowanie, którego tak się czepiasz w odniesieniu co do mojej jazdy. ;)

40 minut temu, Yaokim napisał:

Na twoje oskarżenie o "wyskok" jedynie co mogę powiedzieć, to nie, nie jest to drogi graczu wyskok.

image.thumb.png.608f7050693d56acfaf1aabad272696c.png

Zalecam się zapoznać z definicją wyskoku, drogi funkcjonariuszu na stanowisku Detective I oraz szkoleniowcu, teraz nie dziwie się że pościgi wyglądają jak wyglądają.

49 minut temu, Yaokim napisał:

Odpowiadając na ostatnie oskarżenie, zostałeś przetransportowany jednostką dwuosobową tylko na sam dół Mount Chilliad z takiego powodu, że na górze NIE BYŁO ŻADNEJ jednostki czteroosobowej. Po przewiezieniu cię na dół dopiero wtedy dojechała nasza jednostka.

Wystarczyło poczekać kilka minutek dłużej, bądź nie być leniwym i pojechać samemu po jednostkę 4-osobową aby utrzymać poziom rozgrywki RP, skoro uważasz że ja nie prowadziłem pościgu zgodnie z zasadami Role Play, to samemu powinieneś świecić przykładem i dawać przykład oraz nie wybierać drogi na skróty jeśli pojawiają się jakieś komplikacje.

58 minut temu, Yaokim napisał:

A co do twojego odgrywania zaciągnięcia hamulca, poważnie? Ty chciałeś odegrać RP, jak cały pościg który był, polegał na 0 RP

Nigdy nie jest za późno aby to sprowadzić na dobry tor, mogła się z tego rozwinąć ciekawa akcja lecz twoja niechęć nam to niestety uniemożliwiła.

Godzinę temu, Yaokim napisał:

od siebie dodam, że radzę się zapoznać jak prawidłowo wykonać RP

Widząc taki pościg nie miałem chęci na rozgrywanie High RP, dlatego moje /me było prostackie lecz nie niepoprawnie. Przegrałem o wiele więcej godzin na serwerze RP, niż ty masz na RPG więc w tej kwestii mogę Cię dokształcić, jeśli będziesz zainteresowany odezwij się w wiadomości prywatnej chętnie pomogę. Pozdrawiam <3

Uszanowanie,

Kiedy kierowałeś się na Mount Chilliad dojechaliśmy do sekcji terenu która umożliwiła mi wykonanie na tobie ostrzału, oraz kolczatek zgodnie ze zgodą wydaną wcześniej przez dowodzącego pościgiem. Rozumiem, iż z twojej perspektywy wykonanie dwóch czynności na raz mogło wydawać się jak to wspomniałeś "przesadą", jednak ze względu na podstawę zgody jaka została na Ciebie wydana ( za co została wydana ) uznałem Twoją osobę za stanowiącą zagrożenie dla funkcjonariuszy, oraz osób trzecich. Ze względu na twoją odległość od mojej osoby stwierdziłem, że zdążę wykonać obie czynności, których wykonywanie parami nie jest zakazane. Jedyną rzeczą w jakiej chcę Ci przyznać rację to ustawienie radiowozu, owszem nie został on ustawiony podczas wykonywania kolczatki co jest błędem z mojej strony za który oczywiście chciałbym serdecznie przeprosić. 
Pozdrawiam Captain II BalonK8

Funkcjonariusz, który nie zachował ostrożności i doprowadził dwa razy do kolizji, zostanie ukarany wewnątrz frakcyjnie. To samo tyczy się funkcjonariusza, który rozłożył kolczatki bez radiowozu. Co do prośby odniesienia się przez oskarżającego - SARA ma możliwość wjazdu na MC, oczywiście nie w każde miejsca, bo w niektóre nie jest to po prostu możliwe, lecz tutaj działania były wykonywane jako członek ekipy, nie jako członek SAPD, więc w przypadku wątpliwości masz możliwość złożenia skargi w dziale skarg na członków ekipy. Co do reszty działań funkcjonariuszy to nie widzę w nich żadnego błędu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin