Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Pochwała na Nokiller - chwalony przez adeilo

adeilo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick chwalącego: adeilo
Nick chwalonego: Nokiller
Data zdarzenia: 17.03.2025r
Powód pochwały: Wzorowe zaangażowanie w akcję roleplay.
Opis zdarzenia: W ramach walki z nudą na służbie, postanowiłem zrealizować losową scenkę o losowym przypadku medycznym. Jak się okazało, zafundowałem funkcjonariuszowi SAMD ponad godzinną rozrywkę podczas działania jako ZRM (ok 22:15-23:30). Opisywanym przeze mnie przypadkiem było postępowanie w anafilaksji. Początkowo zajął się mną funkcjonariusz @kvbvzz, który przybył pierwszy i rozpoczął procedurę medyczną wykonując podstawowe czynności tj. Badanie ABCDE, usunięcie alergenu czy udrożnienie dróg oddechowych adekwatną metodą do stanu pacjenta. Po chwili dołączył gracz @Nokiller, który przejął kontrole nad sytuacją i dołączył do mcr. Gracz wykazał się wiedzą poprzez wstępną diagnozę anafilaksji a także wstrząsu po objawach, które wyraźnie podkreślałem od początku (wysypka na KP, obrzęk, blada spocona skóra, świst, niewydolność oddechowa (tachypnoe, saturacja <90%SpO2), brak tętna na tętnicy promieniowej). Zastosował on właściwe leczenie poprzez podaż 0,5mg epinefryny i.m. oraz płyno terapie krystaloidami (PWE 500ml).
Wdrożone leczenie zapobiegło doprowadzeniu do zatrzymania krążenia, zatrzymało dekompensację wstrząsu i ustabilizowało parametry na czas transportu do szpitala. Mimo utrudnień jakie stawiałem w trakcie scenki np. poprawa dopiero po drugiej dawce epinefryny, brak odpowiedzi organizmu na leczenie częstoskurczu, przeszkadzający świadek - poradził sobie zachowując zimną krew i stosując właściwe procedury ratunkowe. Monitorowany zostałem zabrany do szpitala gdzie scenariusz się zakończył po wjeździe do rękawa SORu (późna godzina i nie chciałem już męczyć gracza). Brawo!
Dowody z akcji: 

Cytat

== krótki dowód ponieważ,  akcja trwała dosyć długo i nie pomyślałem o robieniu screenshotow z racji, iż byłem skupiony na jakościowym odgrywaniu przypadku medycznego.
[2025-03-17 23:01:37] [Output] : * Nokiller wyciaga PWE oraz podaje go w postaci kroplowki z przeplywem 0,5ml na godzine
[2025-03-17 23:02:10] [Output] : * Nokiller nabiera adrenaline do strzykawki i podaje droga domiesniowa
[2025-03-17 23:02:10] [Output] : * po 10 minutach ciśnieie wzrasta 105/86 (adeilo)
[2025-03-17 23:02:28] [Output] : â’ľ [LEKI] Ratownik Nokiller podaĹ‚ lek: Adrenalina  graczowi adeilo w dawce: 0,5mg!
[2025-03-17 23:02:40] [Output] : * na monitorze tetno 122 (adeilo)
==

Edytowane przez adeilo

Witaj,

Niestety, ale z przedstawionych przez Ciebie obecnie dowodów za dużo nie można wywnioskować, jeśli chodzi o RP, gdzie mogłyby pojawić się elementy wiedzy ponadprogramowej. Jeżeli podesłałbyś więcej logów z akcji, to byłbym skłonny je dokładnie przeanalizować. 

Dodatkowo... według opisu rozumiem, że pochwała tyczy się dwóch pracowników? Jeśli tak, to popraw nazwę tematu. 

Edytowane przez NexuSOfficial*

Przykro mi, ale nie jestem w stanie przedstawić więcej konkretnych dowodów ze względu na rozciągniecie sceny w czasie. Wiadomości na czacie były na tyle nieproporcjonalne w stosunku do tych dotyczących stricte dotyczących akcji, że dowód na podstawie logów to dla mnie syzyfowa robota (wyszczególnianie poszczególnych wiadomości na przestrzeni półtora godziny). Z racji, że czasu nie cofnę, zrzutów ekranu nie zrobię, muszę z szacunkiem  ustąpić regulaminowi i wymaganiom kosztem braku korzyści z pochwały dla funkcjonariuszy. Tak czy siak wnoszę chociaż o pochwałę słowną dla obu z nich  za stanięcie twarzą w twarz z ciężkim przypadkiem i co najważniejsze jego skutecznym leczeniem według wytycznych (nie często się to spotyka).

Chylę czoła i życzę dalszej chęci do angażowania się w takie przedsięwzięcia,
Pozdrawiam.

Ogólnie, to cieszymy się, że jesteś zadowolony z pracy pracowników, lecz pochwała zostaje Odrzucona.

1. Pochwała zawiera niewystarczająco dowodów z akcji RP, w tym żadnych elementów ponadprogramowych.

5FjuOaD.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin