Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Relacja z pożaru traw przy stacji kolejowej

bartoszek.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witajcie drodzy czytelnicy! Z tej strony Reporter @bartoszek. z Redakcji 4Life News. Zapraszam wszystkich do przeczytania mojej relacji!

O3mS9ts.gif

Dnia 21.03.2025 roku, około godziny 21:40, do Centrum Powiadamiania Ratunkowego w Los Santos wpłynęło zgłoszenie o pożarze traw, który wybuchł w pobliżu torów oraz stacji kolejowej na Cranberry Station w San Fierro. Zgłoszenie zostało przekazane przez osobę, która zauważyła ogień w tym rejonie, co mogło stanowić poważne zagrożenie dla bezpieczeństwa mieszkańców oraz ich mienia. Dyspozytor, niezwłocznie reagując na zgłoszenie, skierował na miejsce zdarzenia jednostkę 401(SA)25 z Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej nr 1 w Los Santos. Strażacy dotarli na miejsce w bardzo krótkim czasie, co pozwoliło im szybko ocenić sytuację i podjąć odpowiednie działania. Po przeprowadzeniu rozpoznania stwierdzili, że ogień obejmuje spory obszar trawnika, a płomienie zaczynają zbliżać się do budynków, co mogło prowadzić do poważnych zniszczeń. Z racji bliskości ognia do zabudowań stacji kolejowej, strażacy natychmiast przekazali szczegóły sytuacji do dyspozytorni, a także na wsparcie dotarła jednostka 401(SA)21. Działania strażaków skoncentrowały się przede wszystkim na zatrzymaniu rozprzestrzeniania się ognia w kierunku budynków mieszkalnych oraz na szybkim ugaszeniu płomieni. Dzięki doświadczeniu i dobrze zorganizowanej pracy strażaków, po około 15 minutach intensywnej walki z ogniem, pożar został ostatecznie ugaszony. 

8kopJaQ.gif

Udało mi się przeprowadzić krótki wywiad ze Starszym Kapitanem @Freszu1 z San Andreas Fire Department. Zapraszam do przeczytania!

b- bartoszek.
F- Freszu1

b: Czy możesz mi powiedzieć, czego dotyczyło ostatnie zgłoszenie?
F: Zgłoszenie dotyczyło pożaru traw w pobliżu stacji kolejowej w San Fierro na dzielnicy Cranberry Station.

b: Czy wiadomo, co było przyczyną pożaru?
F: Z racji wysokich temperatur i braku deszczu niedopałek papierosa może już doprowadzić do pożaru, na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć jaka była przyczyna tego pożaru.

b: Jakie działania musieliście podjąć w celu ugaszenia palących się traw?
F: W pierwszej fazie naszym priorytetem było zatrzymanie rozprzestrzeniania się ognia w stronę stacji kolejowej, następnie nasze działania polegały na dogaszaniu pożaru.

b: Dziękuje ci za udzielenie wywiadu, miłego dnia!
F: Również dziękuje i życzę miłego dnia.

Dziękuje za przeczytanie mojej relacji i zachęcam do dalszego śledzenia materiałów Redakcji 4Life News.

LT0dUEA.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

Edytowane przez bartoszek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin