Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Ci ludzie przez jeden błąd stracili dorobek życia...

GB59
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witajcie! Z tej strony Redaktor @GB59 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania mojej relacji z pożaru restauracji w mieścinie Las Barrancas.

mKdxocP.gif

Dnia 22.03.2025 około godziny 21:15 do Stanowiska Kierowania Komendy Miejskiej SAFD wpłynęło zgłoszenie od lokalnego patrolu policji dotyczące pożaru lokalnego baru mlecznego. Dyżurny na miejsce zadysponował Siły I Środki w postaci sekcji gaśniczej w składzie 401[SA]21 oraz 402[SA]25 w sumie 5 strażaków. Działania polegały na działaniach połączonych, czyli obronie okolicznych budynków oraz natarciu mającym na celu zwalczenie płomieni. Działania na miejscu trwały 45 minut, w środku zastano osobę poszkodowaną z poparzeniami I oraz II stopnia, poszkodowany trafił pod opiekę lekarzy, jego stan ocenia się jako stabilny. Natomiast ze wstępnych ustaleń wynika, że przyczyną pożaru był wybuch spowodowany przez nieszczelną butlę z gazem.

mZ0IGxD.gif

Po zakończonych działaniach udało mi się przeprowadzić wywiad z Kierującym Działaniami Ratowniczymi kpt. @Sn3jku.

G - GB59
S - Sn3jku

G - Cześć, z tej strony Redaktor GB59 z Redakcji 4Life News, czy mógłbyś odpowiedzieć na parę pytań?
S - Witam z tej strony Kapitan Sn3jku z San Andreas Fire Department. Z chęcią mogę odpowiedzieć.

G - Mogliśmy zauważyć tutaj pożar lokalnej restauracji, czy wiadomo już, czym on był spowodowany?
S - Otrzymaliśmy zgłoszenie od SAPD, że pali się lokalna restauracja, na pierwszy rzut został zadysponowany zastęp 401[SA]21, po wstępnym rozpoznaniu cała restauracja była opanowana pożarem, siły i środki były niewystarczające, został zadysponowany zastęp 402-25 z JRG 2. Pożar prawdopodobnie był spowodowany przez wybuch nieszczelnej butli na zapleczu.

G - Czy zastano w środku osoby poszkodowane? Jeśli tak to ilu?
S - Niestety zastaliśmy jedną osobę poszkodowaną, posiada ona liczne oparzenia na ciele, trafiła właśnie do szpitala.

G - Jakie zastępy brały udział w akcji?
S - Na miejscu pracowała sekcja gaśnicza w składzie 401[SA]21 oraz 402[SA]25 z obu JRG.

G - Rozumiem, ile to było strażaków?
S - W sumie dawało to 5 strażaków.

G - Na czym polegały działania z waszej strony?
S - Nasze działania polegały na zabezpieczeniu terenu akcji, przystąpienia do działań ratowniczo-gaśniczych oraz obrona budynków sąsiednich z restauracją, żeby pożar się nie rozprzestrzenił również pomoc medyczna osobie poszkodowanej.

G - Na jaką kwotę wyceniłbyś szkody wyrządzone przez pożar?
S - Akurat nie mi jest oceniać szkody wyrządzone przez pożar, mogę jednak powiedzieć, że moim zdaniem budynek do całkowitego zburzenia.

G - Dziękuje za odpowiedzi, miłego dnia!
S - Nie ma problemu.

Dziękuje za przeczytanie mojej relacji! Gorąco zachęcam do oceny materiału oraz przeczytania innych naszych dzieł.

SxnVYxG.png

Autoryzował: @Mefju4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin