Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SAFD - oskarżony przez majster15

majster15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: majster15
Nick: majster15
Serial: A61BA9F8A926EDDB51FCA0246B960994
Przynależność do frakcji: 
Powód napisania skargi: Brak przestrzegania jakichkolwiek przepisów BHP oraz kodeksu pracy przez graczy Veyrones i Iksde*
Data zdarzenia: godzina 17:35 12.05.2025
Dowody: Niestety, nie zrobiłem zrzutów ekranu, jednak mam nadzieję, że mimo to sprawa zostanie wzięta pod uwagę.
Opis sytuacji: Przejeżdżając obok pożaru budynku w Blueberry, Red County, zatrzymałem się, ponieważ moją uwagę przykuła praca jednostki SAFD. Zauważyłem, że strażacy gasili pożar bez użycia aparatów oddechowych. Dopiero po mojej interwencji zeszli z płonącego dachu i założyli sprzęt ochronny, tłumacząc się, że zapomnieli go wcześniej założyć. Trudno mi zrozumieć, jak można zapomnieć o tak podstawowym elemencie wyposażenia podczas działań gaśniczych.

Dodatkowo, nie użyto podnośnika koszowego, który w tej sytuacji był niezbędny – zamiast tego przystawiono zwykłą drabinę do płonącego dachu i wspięto się na niego. Podczas akcji jeden z ratowników przypadkowo oblewał drugiego wodą z prądownicy, co niemal doprowadziło do jego upadku z dachu.

Podsumowując: nie wiem, gdzie ci strażacy byli szkoleni, ale z pewnością nie stosują się do żadnych zasad BHP ani standardów kultury pracy. Cała akcja wyglądała na skrajnie nieprofesjonalną i potencjalnie niebezpieczną – zarówno dla nich samych, jak i dla otoczenia.

Na zakończenie dodam, że wskazałem dwóch pracowników SARA jako świadków – zabezpieczali oni akcję i widzieli wszystko na własne oczy. Niestety, odmówili złożenia jakiegokolwiek oświadczenia, tłumacząc, że „nie chcą się mieszać w tę sprawę, aby nie mieć nieprzyjaznych relacji z nimi”.

Piszę tę skargę, ponieważ po raz pierwszy spotkałem się z aż tak rażącym brakiem profesjonalizmu ze strony SAFD. Oglądanie tych działań było nie tylko przykre, ale wręcz bolesne – aż kuło w oczy.

Mam nadzieję, że zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje, a druhowie zostaną skierowani na stosowne szkolenie doszkalające.

Świadkowie: PoczciwyKubuś i Sowaa

• Starszy Administrator

W przedstawionym przez Ciebie przypadku nie zawinił zarząd czy cała struktura - wobec tego nie jest to powód, aby napisać skargę na całą frakcję. Winić możesz w tym przypadku jedynie konkretne jednostki, a nie całokształt frakcji - wobec tego napisz skargę na konkretnych pracowników w dziale frakcji SAFD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin