Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na sznapo., oskarżony przez Norsek

norsek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: sznapo.
    Data i godzina zdarzenia: 2025-07-18 13:29:42 - 13:30:09
    Pełen opis sytuacji: Zostałem zatrzymany w San Fierro, za tunelem po prawej stronie na poboczu przez ww. funkcjonariusza. Ucieczkę przed nim rozpocząłem dokładnie o 13:29:42 ([2025-07-18 13:29:42] [Output] :  ⊚ Spuszczono hamulec ręczny - wynika z loga z konsoli, zegar w prawym dolnym rogu ma jakieś opóźnienia), niespełna kilkanaście sekund później wyjeżdżając z BB funkcjonariusz bez przyczyny podjął wykonanie manewru PIT na moim pojeździe. Chciałbym się dowiedzieć co kierowało funckjonariuszem w momencie podjęcia tej decyzji, skoro nie zrobiłem nic złego - nie kierowałem się w stronę strefy DM, nie staranowałem nikogo ani nie miałem kolizji z żadnym obiektem na mapie. Nie był skory do rozmowy po manewrze tylko wysłał swój bind abym zjechał na pobocze i zaciągnął ręczny. Pozdrawiam.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/tWqUVMu

Ja, Norsek zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Odniosę się do Twojej wiadomości.

5 minut temu, sznapo. napisał:

Nie był to manewr PIT tylko skrót zakrętu

Jakbyś zapomniał to skrót zakrętu masz idealnie zaprezentowany na klipie w 19 sekundzie, chwilę przed Twoim wymuszeniem kontaktu. (Skracanie zakrętów polega na celowym ścięciu toru jazdy w zakręcie, czyli przejechaniu przez jego wewnętrzną część zamiast podążania naturalnym łukiem drogi. W praktyce kierowca zbliża się do zakrętu od zewnętrznej strony, następnie wjeżdża możliwie blisko wewnętrznej krawędzi (np. pobocza, pasa zieleni, przeciwległego pasa ruchu), a po wyjściu z zakrętu wraca na zewnętrzną.)

Na filmie który zamieściłem w skardze ewidentnie widać moment, w którym z impetem wjeżdżasz w mój pojazd bez zachowania żadnej ostrożności. To nie była 30 minuta pościgu ani nie pierwsza, to było kilkanaście sekund po rozpoczęciu, a Twoje zachowanie było niedopuszczalne i nie miało żadnej podstawy do podjęcia takich czynności. 
Rozrysowałem to jakbyś nie zrozumiał:

Spoiler

ZBGpzS7.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin