Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na funkcjonariusza Dabroo, oskarżony przez matibfc

matibfc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Dabroo
    Data i godzina zdarzenia: 22.07.2025, około godziny 11:00
    Pełen opis sytuacji: Witam czytelników skargi!  Dnia dzisiejszego zostałem zatrzymany przez oskarżonego funkcjonariusza za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym, zatrzymałem się do kontroli i zacząłem odgrywać RP ponieważ taki miałem zamiar, specjalnie nawet odegrałem RP pisząc do pasażera ( bota na apce ) że będziemy uciekać ponieważ miałem podrobione prawo jazdy. No więc cóż, rozpocząłem ucieczkę przed organem ścigania i wszystko szło sprawnie, jeździłem sprawnie, nie rozwalałem się o byle co ( do tego przejdziemy później bo o to jest problem ), no wszystko było git. W pewnym momencie jadąc w stronę SF chciałem odegrać RP że straciłem panowanie  i mój pojazd wypadł z małej górki przejeżdzając przez ogień. Więc wypadłem z tej górki i początkowo odegrałem RP że straciłem przytomność na /me a później na /do że mój pojazd się podpalił po wpadnięciu w płomienie i nie jest zdatny do jazdy. Podczas pisania /do zostałem wyciągnięty z pojazdu i wsadzony  do radiowozu, zaraz przejdziemy do sedna skargi, o co jest wogóle problem. 
Zostałem oskarżony o uderzenie w lampę przez funkcjonariusza, tłumaczyłem że to wina synchronizacji, obecnie na MTA synchronizacja i jej sposób działania jest dziwny, zaproponowałem pokazanie clipa lecz funkcjonariusz odmówił propozycję, rozumiem, jak ktoś jest pewny swej decyzji to składam szacunek. Po trafieniu do więzienia funkcjonariusz poprosił o klipa więc mu go wysłałem, Po obejrzeniu klipa oskarżony przyznał że to wina desynchronizacji ( << Dabroo [67]: Wyszlo na to ze bylo desynchro bo kolega powiedzial na kanale ze uderzyles w lampe i nie
<< Dabroo [67]: odegrales, wiec nie bylo tutaj mowy o jakimkolwiek RP ) i że kolega na kanale powiedział mu że podobno uderzyłem w lampę lecz tak nie było, można przejrzeć całego klipa. Po przyznaniu się do klipa oskarżony chciał mi przekazać że nic nie wiem o Role Play'u oraz że chciałem odgrywać RP a zrobiłem pościg ( >> Dabroo [67]: W jakich momentach nie odegrałem RP?
<< Dabroo [67]: ucieczka przed PD, przekroczenie predkosci itp, << Dabroo [67]: Ale skoro to było desynchro to wykluczamy to
<< Dabroo [67]: Ale ty mi tutaj nie cwaniakuj, wielki znawco RP ), posiadam pytanie do zarządu PD, od kiedy nie można odgrywać RP podczas pościgu? coś się zmieniło podczas mojego odejścia na rok?
Pościg był dobrze odegrany, nie rozwalałem się, po rozwaleniu się autem na końcu pościgu i na zatrzymaniu odgrywałem RP lecz funkcjonariusz sądzi że wszystko dobrze zrobił więc widzimy się w tym dziale niestety, chociaż wolałbym inaczej.
Przejdźmy do koksekwencji które otrzymałem na rzecz pościgu, więc;
10000$ mandatu ( Odrzucony z bomby ), 100 minut więzienia = 100 minut w plecy, pojazd za 5000$ na parking policyjny + stracony kurs na apce za 313$ i naprawa min. 100$ co również leci w plecy dla mnie. 

Liczę na sprawiedliwe rozpatrzenie skargi.
Z poważaniem, matibfc
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://medal.tv/pl/games/gta-sa/clips/kK2IipHtBivyJijSG?invite=cr-MSxTaUQsMzE3OTc1MzEz

Ja, matibfc zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Uszanowanie. Sergeant II Robsonek, San Andreas Police Department,

Moja perspektywa wyglądała inaczej niż na filmiku, u mnie uderzyłeś w słup w minucie 2:16 i nie odegrałeś, co powiedziałem dowodzącemu podczas pościgowi @Dabroo, następnie po "wypadku" jak widać na klipie odczekałem na decyzję dowodzącego pościgu, czy odgrywać Role-Play, czy zakuwać Ciebie od razu, dostałem polecenie zakucia, więc też tak zrobiłem.

Witam! Jak najbardziej rozumiem że u ciebie mogłem uderzyć w lampę więc zaoferowałem po pościgu klipa byś se obczaił na spokojnie lecz odrzuciłeś propozycje, posiadam do ciebie pytanie, dlaczego nie chciałeś obejrzeć klipa? Przed zaproponowaniem wysłania klipa przejrzałem go 2 razy by się upewnić czy napewno nie uderzyłem w jakąś lampę, byłem pewny swojej decyzji i w tej sytuacji to ja jestem poszkodowany ponieważ nic złego nie zrobiłem.

Liczę na zwrot jakichkolwiek pieniędzy, zostałem niesłusznie potraktowany i jest mi przykro z tego powodu.

14 minut temu, matibfc napisał:

Witam! Jak najbardziej rozumiem że u ciebie mogłem uderzyć w lampę więc zaoferowałem po pościgu klipa byś se obczaił na spokojnie lecz odrzuciłeś propozycje, posiadam do ciebie pytanie, dlaczego nie chciałeś obejrzeć klipa? Przed zaproponowaniem wysłania klipa przejrzałem go 2 razy by się upewnić czy napewno nie uderzyłem w jakąś lampę, byłem pewny swojej decyzji i w tej sytuacji to ja jestem poszkodowany ponieważ nic złego nie zrobiłem.

Liczę na zwrot jakichkolwiek pieniędzy, zostałem niesłusznie potraktowany i jest mi przykro z tego powodu.

Witam,

Nie ja dowodziłem pościgiem, ja wykonywałem polecenia osoby dowodzącej, Panu Dabroo pisałeś o klipie, a nie mi.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Robsonek
Przecinka dodanie

Witam, Detective I Dabroo - San Andreas Police Department.

2 godziny temu, Robsonek napisał:

Moja perspektywa wyglądała inaczej niż na filmiku, u mnie uderzyłeś w słup w minucie 2:16 i nie odegrałeś, co powiedziałem dowodzącemu podczas pościgowi @Dabroo, następnie po "wypadku" jak widać na klipie odczekałem na decyzję dowodzącego pościgu, czy odgrywać Role-Play, czy zakuwać Ciebie od razu, dostałem polecenie zakucia, więc też tak zrobiłem.

Tak jak funkcjonariusz napisał wyżej, u niego uderzyłeś w słup, po czym nic nie odegrałeś, więc my również nic nie odgrywaliśmy po tym jak spadłeś z skarpy, przelatując przez płomienie. Co do Twojego filmiku, nie mam obowiązku go oglądania. Poza tym na serwerze akurat nie było SAMD i SAFD aby mogli przyjechać do zdarzenia, a my w tym przypadku nic byśmy nie mogli zrobić skoro samochód stanął w płomieniach i spadł z dużej wysokości.

To wszystko z mojej strony czekam na werdykt Executive Staff, pozdrawiam.

Witam ponownie!

W dniu 23.07.2025 o 23:46, Dabroo napisał:

Witam, Detective I Dabroo - San Andreas Police Department.

Tak jak funkcjonariusz napisał wyżej, u niego uderzyłeś w słup, po czym nic nie odegrałeś, więc my również nic nie odgrywaliśmy po tym jak spadłeś z skarpy, przelatując przez płomienie. Co do Twojego filmiku, nie mam obowiązku go oglądania. Poza tym na serwerze akurat nie było SAMD i SAFD aby mogli przyjechać do zdarzenia, a my w tym przypadku nic byśmy nie mogli zrobić skoro samochód stanął w płomieniach i spadł z dużej wysokości.

To wszystko z mojej strony czekam na werdykt Executive Staff, pozdrawiam.

U was uderzyłem w słup lecz ja posiadam inną perspektywę, czyli w tej sytuacji będziemy iść w zdanie za zdanie? Dojdziemy takim tokiem do jakiegokolwiek celu?

Jak coś to spadłem z tzw. "skarpy" w celu odegrania RP.

Tłumaczyłem ci że filmik przejrzałem 2 razy i mógł to być błąd synchronizacji, wolałeś zostać przy swojej decyzji i niestety wynikła z tego taka sytuacja.

Z czego co mi wiadomo to akademia SAPD na 4Life jest bardzo doświadczona, trwa bardzo długo i w niej nauczysz się wielu rzeczy. Myślę że przez całą akademie napewno szkoleniowcy musieli wspomnieć chociaż raz o takiej sytuacji i co należy w niej zrobić. Myśle że rozwiązaniem nie jest wyciągnięcie gracza z pojazdu i naliczenie go tak jakby on zrobił pościg z łamaniem zasad RP i tak jakby na niczym mu nie zależało.

Od swojej strony chce poinformować że nie chce by funkcjonariusze ponieśli koksekwencje ponieważ nie popełnili błędu lecz chciałbym prosić o zwrot pieniędzy za ogarnięcie pojazdu + rekompesata za stracone 100 minut w więzieniu. Gdyż podczas takie czasu mogę wykręcić około 10000$ na aplikacji transportowej.

Pozdrawiam. :)

Edytowane przez matibfc
Leciutka poprawka.

Dodam jeszcze jedną rzecz.

Z biegiem czasu jak się patrzę na całą skargę również można zauważyć przewinienie funkcjonariusza, jakie? już tłumaczę.

Otóż jak siedziałem w więzieniu i minęło już jakieś 10 minut to funkcjonariusz Dabroo napisał do mnie żebym zapodał mu klipa żeby sobie obczaił z ciekawości, po krótkiej konwersacji z oskarżonym wysłałem linka do klipa. Po obejrzeniu oskarżony stwierdził że to wina desynchronizacji i że u niego wyglądało to inaczej, no okej, więc spytałem co zrobimy dalej po czym funkcjonariusz wyskoczył z tekstem "może mam cię wypuścić?", no chyba logiczne że tak. Jeżeli zostałem niesłusznie wsadzony do więzienia to dlaczego po przedstawieniu słusznych dowodów mam dalej siedzieć w więzieniu? Przecież to jest nosens, funkcjonariusz nie był chętny do wypuszczenia mnie z więzienia więc to jest jeden z powodów czemu widzimy się w tym dziale skarg.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin