Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Straszliwy wypadek spowodowany psychozą!

pablo2712
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam z tej strony Redaktor pablo212 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania relacji.

5D4B3bb.png

San Fierro, 08.09.2025 r.
W jednym z mieszkań w bloku przy Financial doszło do dramatycznych wydarzeń, które wstrząsnęły wszystkimi lokatorami. Około godziny 21:00 sąsiedzi wezwali policję, zaniepokojeni krzykami dobiegającymi zza drzwi mieszkania należącego do 35-letniego Szymona K., od lat zmagającego się z ciężką psychozą.

5D4B3bb.png

02FoKCQ.png

5D4B3bb.png

Na miejsce skierowano patrol dwóch funkcjonariuszy, którzy mieli opanować sytuację. Nikt nie przypuszczał, że interwencja zakończy się tragedią. Gdy mundurowi przekroczyli próg, Szymon pogrążony w halucynacjach i przekonany, że ktoś próbuje go skrzywdzić, chwycił za pistolet. Padły strzały. Obaj policjanci zginęli na miejscu.

Potem zapadła cisza. Sąsiedzi opowiadają, że słychać było jeszcze pojedyncze uderzenia i odgłos biegania, a później tylko złowrogi spokój. Kiedy na miejsce dotarły kolejne jednostki policji wraz z ratownikami medycznymi i psychiatrą, ich oczom ukazał się przerażający widok: dwóch martwych funkcjonariuszy w przedpokoju i Szymon siedzący bez ruchu na łóżku.

Powtarzał w kółko: „Ja nie chciałem… ja nie chciałem…”. Jego głos brzmiał obco, jakby nie należał do niego. Psychiatrze, który próbował nawiązać z nim kontakt, nie udało się uzyskać żadnej odpowiedzi poza tą samą, monotonną mantrą.

Ratownicy, obawiając się o jego stan, unieruchomili go w kaftanie bezpieczeństwa. Chwilę później karetką przewieziono go do zakładu psychiatrycznego w Montgomery, gdzie przejął go lekarz prowadzący jego wieloletnią terapię.

Aby lepiej zrozumieć sytuację, która doprowadziła do tragedii, postanowiłem przeprowadzić wywiad z psychiatrą prowadzącym Szymona K., doktorem Lewickim, Który prowadził terapię Szymona K. w szpitalu w Montgomery.

5D4B3bb.png

a5NXI9u.png

5D4B3bb.png

P - @pablo2712
Dr - Doktor Lewicki

5D4B3bb.png

P: Witam, z tej strony Redaktor pablo2712 z Redakcji 4Life News. Czy chciałby pan odpowiedzieć na kilka pytań?
Dr: Witam, jasne odpowiem na pytania tak dokładnie, jak tylko pozwoli mi na to tajemnica lekarska.

P: Czy pan Szymon miewał wcześniej takie ataki?
Dr: Tak. Szymon K. od kilku lat cierpi na przewlekłą psychozę, objawiającą się halucynacjami i urojeniami prześladowczymi. Wcześniej zdarzały mu się epizody, podczas których był przekonany, że ktoś próbuje go skrzywdzić. Nigdy jednak wcześniej nie doszło do agresji na taką skalę.

P: Wiadomo, co wywołało tę chorobę?
Dr: W psychiatrii rzadko wskazuje się jedną przyczynę. U Szymona to mieszanka traum z dzieciństwa i dorosłości, predyspozycji genetycznych oraz nieregularnego przyjmowania leków. Wszystko to razem spowodowało pogłębianie się psychozy.

P: Skoro znał pan jego stan, to nie mógł go pan po prostu zamknąć wcześniej w szpitalu?
Dr: Przymusowa hospitalizacja jest możliwa tylko, gdy pacjent stanowi bezpośrednie zagrożenie dla siebie lub innych. Wcześniejsze zachowania Szymona były izolacyjne lub autodestrukcyjne, nieagresywne wobec innych. Trudno było przewidzieć, że w pewnym momencie sięgnie po broń.

P: Jakie sygnały ostrzegawcze wykazywał pan Szymon?
Dr: Była to przede wszystkim izolacja społeczna, nasilające się halucynacje i urojenia, wzrost podejrzliwości, nieprzewidywalne zachowania w mieszkaniu i nieregularne przyjmowanie leków. Każdy sygnał osobno nie wskazywał na natychmiastowe niebezpieczeństwo, ale w połączeniu z dostępem do broni doprowadził do tragedii.

P: Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na moje wszelkie pytania.
Dr: Również dziękuję oraz życzę miłego dnia.

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

sGWYjs4.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

5wNnuaX.png

Gość
Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin