Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - ,,Cichy, szczery, ciekawy(...)" - Wywiad z Reporterem Specjalistą davoolsky*!

Patryk99
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Support

5wNnuaX.png
Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Patryk99 z Redakcji 4Life News. Zapraszam Was do przeczytania wywiadu z Reporterem Specjalista @davoolsky*!
5D4B3bb.png
TP0OSFp.gif
5D4B3bb.png
P- Patryk99
d- davoolsky*

5D4B3bb.png

P: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Patryk99 z Redakcji 4Life News. Czy byłbyś chętny udzielić mi wywiadu?
d: Witam serdecznie! Chętnie udzielę odpowiedzi na twoje pytania.

P: Na sam początek, opowiesz nam coś o sobie?
d: Mam na imię David, mam 16 lat i pochodzę z Wrocławia. Obecnie na co dzień uczęszczam do trzeciej klasy technikum o profilu ortopedycznym i w przyszłości chciałbym związać z nim moją karierę zawodową. Interesuję się motoryzacją, grami komputerowymi, piłką nożną oraz komunikacją miejską, zwłaszcza autobusami i tramwajami. W wolnym czasie najczęściej gram w gry albo słucham muzyki.

P: Kiedy rozpocząłeś swoją przygodę na platformie Multi Theft Auto?
d: Swoją przygodę na platformie MTA rozpocząłem 7 maja 2022 roku na tzw. „pseudolu”, którego znalazłem przypadkiem na YouTube. Początkowo chciałem dołączyć do serwera pewnego Youtubera o nicku Luksor, nie wiedząc, że serwer ten już nie istnieje. W efekcie musiałem znaleźć sobie inny i padło akurat na ten.

P: Skąd poznałeś serwer 4Life i jak wyglądał twój początek tutaj?
d: Po kilku tygodniach rozgrywki na serwerze, o których wspomniałem wcześniej, zacząłem szukać nowych serwerów, aby zobaczyć, co oferują inne społeczności i czym różnią się od tego, na którym grałem. W ten sposób trafiłem na serwer 4Life i 26 maja 2022 roku założyłem na nim swoje konto. Początkowo logowałem się tylko od czasu do czasu, żeby sprawdzić, co dzieje się na serwerze, ale z czasem spędzałem tam coraz więcej czasu. Stałym bywalcem serwera stałem się dopiero od października 2022 roku, kiedy poczułem, że 4Life naprawdę mnie wciągnął.

P:Jaki posiadasz staż na serwerze? 
d: Tak jak już wcześniej wspomniałem, moje konto na serwerze zarejestrowałem 26 maja 2022 roku, więc mój staż w delikatnym zaokrągleniu wynosi już prawie 3,5 roku.

P: Skąd wziąłeś pomysł na swój pierwszy nick, czyli Davvv_13.
d: Mój poprzedni powstał od mojego imienia - w zdrobnieniu mówią na mnie Dav. Trzy „v” dodałem, żeby wyglądało to jakoś ciekawiej, a 13 to moja ulubiona cyfra i dzień urodzenia.

P: 7 Listopada 2024 roku odszedłeś z frakcji SARA, opowiesz nam, dlaczego zdecydowałeś się opuścić szeregi owej frakcji?
d: Odszedłem z tej frakcji, ponieważ w pewnym momencie poczułem wypalenie i chciałem spróbować czegoś nowego. Akurat w tym czasie otwarto rekrutację do TSA, co dodatkowo zmotywowało mnie do odejścia i pójścia na nowe. We frakcji SARA byłem ponad 7 miesięcy.

P: 4 Maja 2025 roku odszedłeś z frakcji TSA, opowiesz nam o kulisach tego odejścia?
d: Nie było w tym nic skomplikowanego. Był to niemal koniec roku szkolnego, więc postanowiłem odciążyć się z obowiązków i skupić na ważniejszych sprawach związanych ze szkołą.

P: 9 Lipca 2025 roku nie zdałeś egzaminu kończącego Police Academy, jakie były twoje odczucia, gdy się dowiedziałeś?
d: Oczywiście, nie byłem z tego powodu zadowolony, ale też nie przeżywałem tego nie wiadomo jak bardzo. Egzamin się nie powiódł, natomiast być może jeszcze kiedyś spróbuję ponownie swoich sił w tej frakcji i wtedy uda mi się go zdać.

P: Niedawno dostałeś się do Transport of San Andreas. Czy była to decyzja spontaniczna, czy czułeś się tam najlepiej?
d: Decyzja sama w sobie nie była spontaniczna, ponieważ już wcześniej planowałem powrót do tej frakcji po moim wcześniejszym odejściu. Nie znałem też dokładnej daty, kiedy będzie możliwy powrót do TSA. W międzyczasie byłem też w SAPD, co trochę wydłużyło tę przerwę, a gdybym nie był w SAPD, możliwe, że wróciłbym już w lipcowej rekrutacji.

P: Należysz do naszego, wspólnego biznesu, czyli Redakcji 4Life News. Przedstawisz czytelnikom, na czym polega owy biznes?
d: Oczywiście! Nasz biznes – Redakcja 4Life News w głównej mierze opiera się na tworzeniu różnego rodzaju materiałów dla czytelników. Piszemy m.in. wywiady z użytkownikami serwera, relacje z serwerowych wydarzeń, artykuły oraz aktualności. Dodatkowo zajmujemy się zbieraniem i zliczaniem głosów w comiesięcznym plebiscycie.

P: Dlaczego, właśnie Redakcja?
d: Ten biznes dla mnie ma w sobie coś wyjątkowego. Lubię tworzyć, relacjonować różne wydarzenia, w wywiadach poznawać ludzi oraz ich historie, a czasem po prostu napisać porządną fabułkę. Po prostu czuję, że to miejsce, w którym mogę realizować siebie.

P: Jakbyś miał odejść z Redakcji 4Life News, jaki inny biznes byś wybrał?
d: Szczerze, ten biznes bardzo mi odpowiada i raczej nie chciałbym go zmieniać, bo inne mnie po prostu tak nie przyciągają. Gdyby jednak zaszła konieczność, prawdopodobnie ,,zawiesiłbym działalność", ewentualnie rozważyłbym 4FIGHT, ale naprawdę tylko w ostateczności.

P: Zostańmy jeszcze w tematyce Redakcji. Jaki jest twój ulubiony materiał do pisania i dlaczego?
d: Ze wszystkich typów materiałów najbardziej lubię pisać wywiady, ponieważ można się z nich wiele dowiedzieć od drugiej osoby. Bardzo cenię też różnorodność, gdyż każda osoba dzieli się czymś unikalnym. Przy okazji ciekawostka: przez całą swoją redakcyjną karierę, zrealizowałem blisko 30 wywiadów.

5D4B3bb.png
fTzjCB2.gif
5D4B3bb.png

P: Posiadasz 1102 godzin przegranych na serwerze, nie uważasz, że to sporo czasu spędzonego w świecie wirtualnym?
d: Owszem, to sporo czasu i sam to przyznaję, ale nie żałuję go. Dzięki serwerowi poznałem mnóstwo osób, a z niektórymi udało mi się nawiązać prawdziwe, przyjacielskie relacje w realnym życiu.

P: Jaki posiadasz aktualnie majątek, chciałbyś go zwiększyć? Jeśli tak to w jaki sposób oraz o jakie pojazdy?
d: Obecnie mój majątek szacuję na około 1,3kk. W porównaniu do czasu przegranego na serwerze uważam, że nie jest on zbyt duży, dlatego chciałbym go powiększyć. W swojej „kolekcji” marzę o posiadaniu Heliona oraz Banshee.

P: Jesteś aktualnie w organizacji Gangstas Paradise, dlaczego właśnie ta organizacja?
d: Poprzednia organizacja zwyczajnie mi się znudziła i potrzebowałem zmian. Do tzw. transferu do Gangstas Paradise namówił mnie @kvmykk.ogf i uznałem, że to dobra opcja, żeby spróbować czegoś nowego.

P: Posiadasz w organizacji, rangę zarządową. Na czym polega twoja praca?
d: Na swojej randze w głównej mierze zajmuję się moderacją Discorda oraz podforum organizacji. Do moich obowiązków należy również dodawanie do organizacji nowych członków, akceptowanie wszelakich wniosków, pilnowanie porządku oraz dbanie o sprawne funkcjonowanie organizacji.

P: Wracając do twoich hobby i pasji, kiedy zacząłeś interesować się piłką nożną?
d: Nie pamiętam dokładnie, kiedy to się zaczęło, ale na pewno był to mój młodzieńczy okres życia.

P: Czy grasz sam, w drużynie, czy głównie oglądasz mecze?
d: Głównie oglądam mecze. Czasem zdarza mi się pograć z przyjaciółmi, ale to oglądanie daje mi najwięcej frajdy, a najbardziej, wtedy gdy mogę skupić się na grze, taktyce i emocjach towarzyszących każdemu meczowi.

P: Masz ulubioną drużynę lub zawodnika?
d: Tak. Mimo że jestem rodowitym wrocławianinem, to od zawsze kibicuję Pogoni Szczecin. Ktoś mógłby zapytać: „dlaczego akurat Pogoń?”, skoro nie jest to mój rodzinny klub. Odpowiedź jest prosta — od małego miałem silny związek ze Szczecinem, gdzie często spędzałem, i wciąż spędzam, sporo czasu, przez co to miasto stało się dla mnie wyjątkowe. Z czasem naturalnie przerodziło się to w przywiązanie do „Portowców”. Jednego jedynego ulubionego zawodnika nie posiadam, gdyż dla mnie liczy się cały zespół i klimat tworzony przez drużynę oraz kibiców.

P: Co najbardziej lubisz w piłce nożnej – grę, taktykę, atmosferę meczów?
d: Zdecydowanie najbardziej w piłce nożnej lubię atmosferę oraz samą rywalizację. Nic nie daje takich emocji, jak wejście na stadion i poczucie, że wszyscy wokół żyją tym samym – śpiewają, krzyczą, dopingują swoją drużynę.

P: Jak często grasz w gry i głównie sam, czy z innymi graczami?
d: Praktycznie codziennie udaje mi się znaleźć, chociaż godzinkę na grę. Wiadomo, nasz serwer jest multiplayer, więc cały czas ktoś się przewija, z kim można wejść w drobną interakcję, natomiast poza serwerem częściej gram sam, ale od czasu do czasu zdarza się też, że gram ze znajomymi lub z rodzeństwem.

P: Czy posiadasz ulubiony gatunek gier, jeśli tak jaki to gatunek?
d: Oczywiście! Zdecydowanie najbardziej lubię gry symulacyjne, RPG oraz te z otwartym światem.

P: Czy zdarza Ci się tworzyć własne modyfikacje, mapy lub inne dodatki do gier?
d: Tak, od czasu do czasu tworzę różne modyfikacje do symulatora autobusu OMSI 2. Robię to głównie dla siebie, przygotowuję własne malowania na autobusy, dodaję nowe linie na mapach oraz wprowadzam drobne poprawki, które urozmaicają mi rozgrywkę. Oczywiście nie są one wykonane jak u profesjonalisty, ale jak na mnie, osobę amatorsko zajmującą się tym tematem, wyglądają całkiem nieźle. W niedalekiej przyszłości planuję również uczyć się przekładania nowych sterowników do autobusów, żeby jeszcze bardziej rozwijać swoje umiejętności.

5D4B3bb.png
Hr6tlmQ.gif
5D4B3bb.png

P: Jakie jest Twoje najdłuższe granie w jednej grze bez przerwy i co w niej tak wciągnęło?
d: Jeśli chodzi o nasz serwer, to najdłuższa sesja gry, którą pamiętam, trwała około 10 godzin – po prostu miałem cały dzień wolny i spędziłem go na S1, siedząc wtedy jeszcze we frakcji SARA i nabijając minutki. Poza serwerem chyba rekordem było około 13 godzin w Minecrafcie ze znajomymi. Może nie jest to ogrom godzin, ale i tak sporo, jak na granie bez żadnych dłuższych przerw. Zazwyczaj u mnie wygląda to tak, że przykładowo pogram godzinę, zrobię sobie przerwę i po jakiejś pół godzinie wracam znowu, jeśli akurat nie mam nic innego do roboty.

P: Skąd wzięło się Twoje zainteresowanie autobusami?
d: Myślę, że jak większość dzieci, już w młodym wieku fascynowały mnie autobusy – lubiłem je obserwować i machać do kierowców. Wtedy nie była to jeszcze pasja, a zwykłe zafascynowanie, natomiast pasja rozwinęła się dopiero około dwóch lat temu, kiedy na znanej aplikacji z krótkimi filmikami na literę „T” zaczęły wyświetlać mi się materiały i transmisje na żywo z przejazdów w grze OMSI. Spodobało mi się to, kupiłem grę i zacząłem w nią grać. Z czasem zainteresowanie przerodziło się w prawdziwą pasję. Zacząłem uczestniczyć w różnych wydarzeniach związanych z komunikacją miejską, np. Dniu Otwartym MPK, rozmawiać z innymi pasjonatami i zbierać różne eksponaty, które pozwalały mi pogłębiać wiedzę i lepiej poznawać ten temat. Tak to się zaczęło i od tamtej pory moja pasja tylko się rozwija.

P: Masz ulubione linie, trasy lub przystanki w swoim mieście?
d: Oczywiście! Do moich ulubionych linii we Wrocławiu należą: 106, 134, 146, 148 oraz K.

P: Czy zdarza Ci się obserwować lub dokumentować transport miejski np. robiąc zdjęcia, nagrania wideo?
d: Tak, czasem przejadę się którąś z linii od pierwszego do ostatniego przystanku i z powrotem, czysto dla przyjemności. Zdarza mi się też robić zdjęcia, a w przyszłości planuję założyć profil w mediach społecznościowych i wrzucać tam fotki komunikacji z wrocławskich dróg i nie tylko.

P: Czy masz ulubione pojazdy lub modele tramwajów/autobusów?
d: Tak, z Wrocławskiego taboru lubię każdy model autobusu, ale najbardziej cenię Mercedesy Conecto i eCitaro, natomiast z tramwajów najbardziej lubię Škodę 16T i 19T.

P: Czy kolekcjonujesz jakieś eksponaty związane z komunikacją zbiorową?
d: Jak wcześniej wspomniałem, tak. Jeśli chodzi o prawdziwe eksponaty związane z komunikacją zbiorową, posiadam kilka zabytkowych tablic kierunkowych autobusowych, tramwajowych oraz tablicę relacyjną z pociągu. Dodatkowo lubię zbierać różnego rodzaju gadżety związane z tym tematem, takie jak breloczki, magnesy, modele kartonowe i metalowe, pocztówki, bilety, zdjęcia i inne. W przyszłości planuję również zdobyć lub zakupić tabliczki przystankowe, informacyjne naklejki autobusowe, rozkłady jazdy oraz metalowe modele autobusów.

P: Czy marzysz o pracy związanej z transportem miejskim?
d: Może nie jest to moje ogromne marzenie, ale tak, chciałbym w przyszłości spróbować swoich sił jako kierowca autobusu.

P: Jaka jest twoja wymarzona kolekcja aut w życiu realnym?
d: Może to nie do końca kolekcja, ale po zdaniu prawa jazdy marzy mi się Mercedes 190E (W201) - ten sam, na którym wzorowany był Schafter na naszym serwerze.

P: Czy masz swój ulubiony gatunek muzyczny, jeśli tak to jaki? Jakich wykonawców lub zespoły lubisz najbardziej?
d: Tak, zdecydowanie moim ulubionym gatunkiem muzycznym jest pop-rock, pop oraz rap. Najczęściej słucham utworów nagranych przed rokiem 2000, głównie z lat 80. i 90., ponieważ uważam, że mają najlepszy klimat i są ponadczasowe. Oczywiście czasem zdarza mi się też sięgać po starsze i nowsze utwory. Jeśli chodzi o wykonawców i zespoły, w moim top 10 znajdują się: De Mono, Republika / Obywatel G.C., Myslovitz, Perfect, O.N.A. / Agnieszka Chylińska, Kombii, Dawid Podsiadło, Queen / Freddie Mercury, Peja oraz Sokół.

P: Czy masz do polecenia jakiś film lub serial, jeśli tak, to jaki i dlaczego?
d: Nie jestem jakoś bardzo filmowy, ale czasem lubię obejrzeć jakiś stary, dobry polski film. Jeśli chodzi o seriale, moimi ulubionymi są Ranczo i Ojciec Mateusz. Ranczo jest prawdziwe w tym sensie, że pokazuje życie w małej polskiej wsi w bardzo naturalny sposób, pełne humoru i prawdziwych emocji. Ojciec Mateusz natomiast wciąga ciekawymi zagadkami kryminalnymi. W obu serialach obsada jest naprawdę świetna, a aktorzy nadają postaciom wyjątkowy charakter.

P: Jakbyś miał się opisać trzema słowami, bez myślenia - co by to było?
d: Cichy, szczery, ciekawy.

P: To było ostatnie pytanie, gdyż zbliżamy się ku końcowi, chciałbyś kogoś pozdrowić?
d: Tak, chciałbym pozdrowić w szczególności: @sebeh., @Gabson556, @Pan_MalpaPL, @Januszz*, @Skipper*, @Bartejson*, @PicoBello*, @Magik_4, @Czesio_zadaniowiec, @PawelTDI.antygwiazda, @MKKC, @kvmykk.ogf, @Scarred, @BlackSkorpio69, @ddejw, @Freszu*, @Bezo_PL, @Mefju4, @MateuszXQ, @LoliCaretaker, @Supernova*, @AdekUchiha, @Pawi., @leworensky i wszystkie osoby, o których tutaj nie pamiętałem. Pozdrawiam także całą frakcję TSA, całą Redakcję 4Life News, wszystkich ziomeczków z organizacji Gangsta's Paradise, wszystkich czytelników, a także Ciebie, Redaktorze @Patryk99.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony czas.
O: Również dziękuję za bardzo treściwą i ciekawą rozmowę.

5D4B3bb.png
DR1CJju.gif
5D4B3bb.png

Dziękuje bardzo za przeczytanie wywiadu!

jd7hCEY.png
Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin