Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Szeryf z Fort Carson rozwiązał sprawę sprzed lat!

pablo2712
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witamy! Z tej strony Redaktor Specjalista @Skipper* oraz Starszy Redaktor @pablo2712 z Redakcji 4Life News. Zapraszamy do przeczytania naszego artykułu ostatniego odkrycia szeryfa z Fort Carson.
5D4B3bb.png

QzpEAIo.png

5D4B3bb.png

Fort Carson nigdy nie zapomina. Choć to małe, pustynne miasteczko na mapie San Andreas, przez trzydzieści lat żyło z cieniem jednej z najbardziej brutalnych zbrodni w historii hrabstwa Bone. W 1995 roku, w opuszczonym motelu przy drodze prowadzącej do Las Venturas, znaleziono ciało młodej kobiety. Sprawa szybko trafiła do lokalnych gazet, ale mimo intensywnego śledztwa winnego nigdy nie odnaleziono. Z czasem o tragedii przestano mówić, a jej akta przykrył kurz zapomnienia. Dla wielu mieszkańców to była rana, która nigdy się nie zabliźniła. Szeryf, który wtedy był jeszcze młodym zastępcą, nigdy nie pogodził się z tamtym niedokończonym rozdziałem. Minęły lata, zmieniały się czasy, ludzie i sprzęt, ale gdzieś w zakamarkach jego biura wciąż leżała stara, zniszczona teczka z napisem „Motel ’95”. To właśnie od niej wszystko zaczęło się na nowo. Pewnego dnia, przeglądając archiwalne materiały, natrafił na niepozorną próbkę dowodu, której w latach dziewięćdziesiątych nie można było zbadać tak dokładnie, jak dziś. Nowe możliwości analizy DNA dały nadzieję, że prawda może wreszcie wyjść na jaw. Wyniki testów nie pozostawiły złudzeń – ślady z miejsca zbrodni należały do Thomasa Olssona, mechanika, który mieszkał w tamtym czasie na obrzeżach Fort Carson. Przez lata prowadził warsztat, był znany wśród kierowców ciężarówek i motocyklistów, a po przejściu na emeryturę zniknął z lokalnego życia.
5D4B3bb.pngcmd4SLB.gif

5D4B3bb.png

Gdy funkcjonariusze pojawili się przed jego domem, nie próbował uciekać. Zaskoczony, jakby wiedział, że to tylko kwestia czasu. W jego garażu znaleziono stare narzędzia, fragmenty odzieży i zapiski, które łączyły go z miejscem zbrodni. Wraz z aresztowaniem Olssona zakończyła się historia, która przez trzy dekady ciążyła nad Fort Carson jak burzowa chmura. Dla szeryfa to nie był triumf, lecz zamknięcie rozdziału, który towarzyszył mu przez większość życia. Biuro szeryfa zapełniło się reporterami, a mieszkańcy przynosili kwiaty pod drzwi. Niektórzy mówili, że sprawiedliwość przyszła zbyt późno, inni – że lepiej późno niż nigdy. Gdy sprawa została oficjalnie zamknięta, w całym miasteczku zapanowała cisza. Po latach lęku i pytań bez odpowiedzi Fort Carson mogło w końcu odetchnąć. Tego wieczoru szeryf wyszedł przed budynek, spojrzał w dal na pustynię i pomyślał o tym, jak niewiele rzeczy trwa wiecznie. Tylko pamięć – i ciężar odpowiedzialności, który nosił w sercu od trzydziestu lat. Teraz mógł wreszcie odłożyć teczkę „Motel ’95” na półkę. I choć wiedział, że w tym zawodzie nie ma prawdziwego końca, tego dnia poczuł coś, czego nie czuł od dawna – spokój.
5D4B3bb.png
Po całej sytuacji w miasteczku jeden z naszych redaktorów udał się do biura szeryfa w celu przeprowadzenia wywiadu.

5D4B3bb.png

p- Starszy Redaktor pablo2712
sz- Szeryf

5D4B3bb.png

p: Witam. Starszy Redaktor pablo2712 z Redakcji 4Life News. Mogę zadać Panu kilka pytań?
sz: Witam. Marcus Miller – Szeryf miasteczka Bone County. Z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania.

p: Jak wyglądały dojścia do zatrzymanego Thomasa Olssona?
sz: Ostatnio znalazłem akta z tej sprawy w szafce, były zakurzone, lecz coś mi podpowiadało, że może pojawić się przełom w sprawie. Na ostatnich tropach, jakie udało nam się napotkać, znaleźliśmy rozciętą bluzę ofiary, a na niej były odciski palców poszukiwanego. Przez dzisiejsze badania umożliwiające zidentyfikowanie osoby na podstawie DNA trafiliśmy na trop i przez następny tydzień tropiliśmy i szukaliśmy Thomasa Olssona.

p: Czy nie było trudów z obezwładnieniem zatrzymanego?
sz: Nie, poszukiwany Thomas Olsson nie stawiał oporu, przyznał się do winy, mówiąc, że nie może dalej z tym żyć.

p: Jakie emocje czuł Pan, odnajdując poszukiwanego?
sz: Czułem, że wykonałem swoje obowiązki. Można by rzec, że byłem dumny, lecz przez te 30 lat nie mogliśmy go znaleźć. 30 lat wstecz, gdy sprawa została umorzona, czułem, że zawiodłem rodzinę ofiary i zrobiłem sobie przerwę od „szeryfostwa”.

p: Z moich pytań to tyle, dziękuję za poświęcony czas.
sz: Również dziękuję.

5D4B3bb.png

Za5CnOJ.png

Nstkfnk.png

Autoryzował: @Mefju4

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin